ساکنان مناطق مختلفی از قارههای اروپا، آسیا و آمریکای شمالی طی روزهای گذشته با موج گرمای شدید روبرو بودند.
به گزارش جماران، تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت میگوید گرمای شدید در نیمکره شمالی طی روزهای گذشته «فشار مضاعفی» را بر نظامهای درمانی وارد کرده است.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی از سالمندان، نوزدان، کودکان و افراد فقیر و بیخانمان به عنوان گروههای آسیبپذیر در برابر موج گرمای شدید یاد کرد.
وی اظهار داشت: «قرار گرفتن در معرض گرمای شدید تبعات بسیار مختلفی برای سلامت افراد دارد، اغلب منجر میشود تا بیماریهای پیشزمینهای تشدید شوند و به این ترتیب فرد یا با مرگ زودهنگام یا با شرایط ناتوانی روبرو میشود.»
ساکنان مناطق مختلفی از قارههای اروپا، آسیا و آمریکای شمالی طی روزهای گذشته با موج گرمای شدید روبرو بودند. دانشمندان موج گرمای شدید کنونی در نیمکره شمالی را نتیجه تغییرات آب و هوایی و پدیده «ال نینو» میدانند.
ماریا نیرا، مدیر اداره سلامت عمومی و محیط زیست سازمان جهانی بهداشت گفته که این نهاد به طور خاص نگران بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و آسم است. به گفته وی گرمای شدید میتواند با آلودگی شدید هوا همراه شود و به همین دلیل بیماران مبتلا به آسم نیز در دوران گرمای شدید آسیبپذیر هستند.
گرمای شدید میتواند منجر به کمآبی بدن انسان، گرمازدگی و حتی مرگ شود.
ماریا نیرا از مسئولان کشور و مقامهای محلی خواست تا افراد را به پرهیز از خروج از خانه، اجتناب از ورزش در محیط باز، وقتگذرانی در محیط های خنک و مراقبت از گروههای آسیبپذیر تشویق کنند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت عدم کاهش دمای هوا در طول شب به طور خاص میتواند برای انسان خطرناک باشد زیرا بدن امکان بازیابی شرایط عادی خود را پس از یک روز گرم نخواهد داشت. امری که میتواند منجر به افزایش حملات قلبی و مرگ شود.