سازمان ملل نسبت به فروپاشی اوضاع انسانی در سودان به دلیل جنگ داخلی هشدار داد.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره ، سازمان ملل هشدار داد که ادامه جنگ داخلی در سودان اوضاع انسانی در این کشور را به آستانه فروپاشی رسانده است.

به گفته رئیس آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد در سودان، خانواده‌ها برای دسترسی به آب، غذا، سوخت و سایر منابع ضروری با مشکل مواجه هستند و ساکنان به دلیل هزینه‌های بالای حمل و نقل امکان جابجایی ندارند.

وضعیت بحرانی جاری در سودان که نیروهای وفادار به دو فرمانده نظامی حاکم بر این کشور را درگیر جنگی داخلی کرده، سازمان ملل متحد را بر آن داشت تا یک مسئول بلند پایه را برای بررسی اوضاع از نزدیک عازم منطقه کند.

بر این اساس، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه تصمیم گرفت که مارتین گریفیتس، مسئول امور بشردوستانه این نهاد بین‌المللی را «فورا» به سودان بفرستد.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به تصمیم آقای گوترش برای اعزام نماینده‌ای به منطقه گفت: «سطح و شتاب وقوع رویدادهای جاری در سودان بی سابقه است.»

در این بیانیه آمده است که تصمیم آقای گوترش برای اعزام فوری مارتین گریفیتس، رئیس آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد «در پرتو وخامت سریع بحران انسانی در سودان صورت گرفته است.»

درگیری‌های شدید میان شبه نظامیان نیروهای واکنش سریع به رهبری ژنرال محمد حمدان دقلو و نیروهای مسلح دولت نظامی برآمده از کودتای اکتبر ۲۰۲۱ در سودان تحت هدایت ژنرال عبدالفتاح البرهان از پانزده آوریل آغاز شد و به برغم تمدید آتش‌بسی شکننده همچنان به صورت پراکنده ادامه دارد.

عبدالفتاح البرهان و محمد حمدان دقلو در جریان کودتا یک جبهه مشترک را برای بیرون راندن غیرنظامیان از قدرت تشکیل داده بودند اما با گذشت زمان، ژنرال حمدان دقلو به تدریج خواستار کنار آمدن با غیرنظامیان شد و کودتا را محکوم کرد.

بالا گرفتن اختلافات‌ عمده میان دو فرمانده نظامی سودان اکنون این کشور را درگیر یک جنگ داخلی بسیار نگران کننده کرده و میلیون‌ها نفر را در معرض خطرات مستقیم ناشی از بمباران‌ها و تبادل آتش میان دو طرف قرار داده است.

مارتین گریفیتس، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل که از سوی آقای گوترش عازم سودان شده روز یکشنبه در بیانیه‌ای جداگانه وضعیت انسانی در این کشور را «بسیار بحرانی» و «در آستانه یک فاجعه» توصیف کرد.

وی در این بیانیه افزود: «من در راه سفر به منطقه هستم تا بررسی کنم که چگونه می‌توانیم به میلیون‌ها نفری که زندگی‌شان یک شبه دستخوش تغییر و تحول شد، به شکل فوری و اظطراری کمک‌ کنیم.»

به گفته آقای گریفیتس، دفاتر و انبارهای حاوی اقلام بشردوستانه در سودان غارت شده و برای کمک رسانی و توزیع مواد غذایی به ساکنان باید تدارکات تازه و تکمیلی صورت گیرد.

رئیس آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد افزود: «در سودان، خانواده‌ها برای دسترسی به آب، غذا، سوخت و سایر منابع ضروری با مشکل مواجه هستند و ساکنان به دلیل هزینه‌های بالای حمل و نقل امکان جابجایی ندارند.»

وی در ادامه یادآور شد که خدمات اورژانسی در زمینه بهداشت و درمان به دلیل درگیری‌های شدید اخیر «به شدت محدود» شده و خطر مرگ بسیاری از بیماران را تهدید می‌کند.

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در بیانیه خود از تبعات فوری و بلندمدت این بحران بر مردم سودان و کل منطقه به شدت ابراز نگرانی کرده است.

در این بیانیه آمده است: «ما بار دیگر از همه طرف‌های درگیر می‌خواهیم تا از غیرنظامیان و زیرساخت‌ها محافظت کنند؛ به کسانی که از مناطق جنگی فرار می‌کنند، اجازه عبور امن دهند؛ امنیت کارکنان نهاد‌های بشردوستانه و تجهیزات آنها را فراهم کنند، اجازه دهند تا عملیات کمک‌رسانی به درستی انجام شود و نگذارند به کارکنان پزشکی، امکانات و وسایل حمل‌ونقل آسیبی وارد شود.»

به گزارش سازمان ملل متحد در پی درگیری‌های اخیر بیش از ۷۵ هزار نفر از مردم سودان آواره شده و در مجموع در حال حاضر حدود ۲۷۰ هزار نفر در ۱۲ استان از ۱۸ استان این کشور بسیار فقیرِ امکان فرار از جنگ و درگیری‌ها را ندارند.

این جنگ داخلی بر اساس آمار رسمی منتشرشده، تاکنون دست کم ۵۲۸ کشته و نزدیک به ۵ هزار مجروح به جا گذاشته است. این در حالیست که دو طرف مناقشه همچنان یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند.

با ادامه بحران و درگیری‌های خونین در سودان، پلیس این کشور، واحدهای ذخیره خود را در خارطوم، پایتخت، برای حفظ امنیت مستقر کرده است. 

در بیانیه‌ای که پلیس این کشور در این خصوص منتشر کرده آمده است: «نیروهای پلیس برای تامین امنیت اموال عمومی و خصوصی و دستگیری سارقانی که به خانه‌های متروکه دستبرد می‌زند، در خیابان‌های خارطوم مستقر شده‌اند.»

در این بیانیه همچنین تصاویری از ده‌ها تن از اعضای نیروهای مسلح ذخیره که برای این امر گمارده شده‌اند، منتشر شده است. بر اساس این تصاویر، نیروهای پلیس به صورت کاملا مسلح نشان داده می‌شود.»

در همین حال کارمندان دولت در خارطوم به مرخصی نامحدود رفتند و تا پایان ناآرامی‌ها می‌توانند از حضور در محل کار خود اجتناب ورزند. 

بر اساس گزارش الجزیره مقام‌های محلی، هرچند از ابتدای جنگ داخلی، اکثر ساکنان پایتخت سودان یا از شهر فرار و یا در خانه‌های خود پنهان شده‌اند اما به هر ترتیب با درگیری‌های شدیدی که دوباره روز یکشنبه در سودان شدت گرفته، مقام‌های محلی تصمیم گرفتند به صورت رسمی به کارمندان مرخصی نامحدود اعطا کنند. 

در همین حال،سندیکای پزشکان سودان امروز یکشنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که از آغاز درگیری‌ها تاکنون در مناطق مختلف این کشور 425 غیرنظامی کشته و 2091 تن دیگر زخمی شده‌اند.

روز گذشته شمار قربانیان غیرنظامی از آغاز درگیری‌ها در سودان 411 نفر اعلام شده بود.

این سندیکا پیشتر اعلام کرد: «به دلیل درگیری‌ها بیش از 68 درصد بیمارستان‌های سودان و 59 بیمارستان از مجموع 86 بیمارستان در خارطوم از دایره خدمت‌رسانی خارج شده‌‌اند. همچنین 16 بیمارستان هدف قرار گرفته و یک بیمارستان در شهر الجنینه دارفور غربی غارت شده است».

گفتنی است، بامداد 15 آوریل جاری در خارطوم، پایتخت سودان و شهرهای مختلف این کشور بین ارتش و نیروهای واکنش سریع درگیری‌های مسلحانه آغاز شد و به مناطق دیگر گسترش یافت که در پی آن، در تاریخ 22 آوریل جاری تخلیه شهروندان کشورهای خارجی از سودان آغاز شد.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، طی این درگیری‌ها تا روز گذشته 512 نفر کشته شده‌اند.

ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع اعلام کردند که با تلاش عربستان سعودی و آمریکا تصمیم گرفته‌اند تا آتش‌بس را نیمه شب 28 آوریل 72 ساعت دیگر تمدید کنند اما با وجود آن درگیری‌های شدید ادامه دارد

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ داخلی سودان
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.