آمریکا روز جمعه گروه شبه نظامی واگنر روسیه را یک «سازمان جنایتکار بینالمللی» اعلام کرد.
به گزارش جماران، وزارت دفاع هلند از تحویل دو پرتابگر سامانه پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین خبر داد.
کائیسا اولونگرن، وزیر دفاع هلند گفت که هلند دو پرتابگر و موشک پدافند هوایی پاتریوت را به اوکراین تحویل می دهد.
هلند در یک پروژه همکاری با ایالات متحده و آلمان برای تامین سامانههای دفاع هوایی پاتریوت از جمله مهمات، قطعات آموزشی و تعمیراتی به اوکراین مشارکت میکند. این بدان معناست که هلند دو پرتابگر و تعدادی موشک می دهد.
اولونگرن در نامه ای به مجلس نمایندگان هلند این مساله را مطرح کرده است.
پیش از این مقامات هلندی اعلام کرده بودند که هلند امکان تامین هواپیماهای جنگنده F-16 اوکراین را بررسی خواهد کرد. علاوه بر این، آنها امکان پرداخت هزینه تحویل تانک های لئوپارد آلمانی به کییف را رد نمی کنند.
آمریکا گروه شبه نظامی واگنر را سازمان «جنایتکار بینالمللی» اعلام کرد
آمریکا روز جمعه گروه شبه نظامی واگنر روسیه را یک «سازمان جنایتکار بینالمللی» اعلام کرد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده گفت: «واگنر یک گروه جنایتکار بینالمللی است که مرتکب قساوتهای گسترده و موارد نقض حقوق بشر شده است.»
واشنگتن به طور خاص از نقش گروه واگنر در جنگ اوکراین، عضوگیری از میان زندانیان و استفاده آن از سلاحهایی که کره شمالی ارسال کرده است انتقاد کرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا افزود: «ما تخمین میزنیم که واگنر هماکنون حدود ۵۰ هزار نیرو در اوکراین دارد که ۱۰ هزار نفر از آنها مزدور و ۴۰ هزار نفر زندانی هستند.»
جان کربی مدعی شد که نحوه عضوگیری گروه واگنر از میان زندانیان انتقاد وزارت دفاع روسیه را نیز برانگیخته است. وی تاکید کرد که واشنگتن به زودی تحریمهای جدیدی علیه شبه نظامیان واگنر وضع خواهد کرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین تصاویری ماهوارهای به خبرنگاران حاضر در کاخسفید نشان داد که از رفت و آمد قطارهای روسیه به کرهشمالی برای انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به داخل روسیه حکایت دارد. جان کربی زمان ثبت این تصاویر ماهوارهای را روزهای ۱۸ و ۱۹ نوامبر سال ۲۰۲۲ عنوان کرد.
او افزود که واشنگتن این اطلاعات را با توجه به تحریمها علیه پیونگ یانگ به شورای امنیت سازمان ملل متحد انتقال داده است.
رهبری شبهنظامیان واگنر را ایوگنی پریگوژین، ۶۱ ساله و از نزدیکان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه برعهده دارد.
مجارستان مانع پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین شده است
مجارستان از پرداخت یک کمک مالی ۵۰۰ میلیون یورویی به اوکراین که از سوی اتحادیه اروپا برای تقویت قدرت نظامی این کشور اختصاص یافته، جلوگیری کرده است.
بنا بر گزارش یورونیوز به نقل از سه دیپلمات از کشورهای متفاوت اتحادیه اروپا، بوداپست تاکنون بارها پرداخت این پول را که قرار بود در چهارچوب تسهیلات صلح اروپا (EPF) به اوکراین پرداخت شود، وتو کرده است.
از نظر این دیپلماتها، اقدام مجارستان در این موضوع را باید «تلاش برای تضعیف وحدت اتحادیه اروپا» توصیف کرد.
از آنجا که موضوع آزادسازی این مبلغ، در چهارچوب فعالیتهای امورخارجی این اتحادیه قرار میگیرد، موافقت همه ۲۷ کشور عضو با این تصمیم الزامی است اما مجارستان تا کنون حاضر به همراهی با دیگر اعضا نشده است.
به گفتۀ سه منبع دیپماتیک که با یورونیوز صحبت کردهاند، مذاکرات در این باره همچنان ادامه دارد و انتظار میرود که این موضوع در نشست بعدی وزرای خارجه اتحادیه اروپا که روز دوشنبه برگزار خواهد شد، مطرح شود.
هنوز دلیل مجارستان برای ممانعت از اعطای این کمک مالی روشن نیست و تلاش یورونیوز برای تماس با مقامات این کشور و دریافت توضیحات آنها در این باره، تاکنون بینتیجه بوده است.
اتحادیه اروپا تاکنون ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو در چهارچوب تسهیلات صلح اروپا (EPF) و برای تجهیز اوکراین در نبرد مقابل روسیه، به کییف پرداخته است.
صندوق «ساز و کار تسهیلات صلح اروپا» که در سال ۲۰۲۱ تأسیس شد، ابزاری است که از طریق آن اتحادیه اروپا به نیروهای مسلح اعضا و شرکایش کمک میکند تا بتوانند تجهیزات و زیرساختهای لازم را برای جلوگیری از وقوع درگیری، برقراری صلح و تقویت امنیت بینالمللی فراهم کنند.
ماه گذشته وزرای خارجۀ اتحادیه اروپا توافق کردند که مبلغ ۲ میلیارد یوروی دیگر در سال ۲۰۲۳ میلادی به اوکراین با هدف تقویت بینه نظامی این کشور در مقابل تهاجم تمام عیار روسیه پرداخت کنند.
بخشی از بودجۀ صندوق «ساز و کار تسهیلات صلح اروپا» به کمک اعضا تامین مالی میشود و بوداپست تاکنون به تعهدات خود در قبال این صندوق پایبند بوده است؛ با این حال رهبری این کشور با ارائه هرگونه تجهیزات نظامی به اوکراین مخالف است.
علاوه بر این، دولت بوداپست به دیگر اعضای اتحادیه اروپا یا ناتو اجازه نمیدهد تا از خاک این کشور برای تحویل تجهیزات به اوکراین(همسایه شرقی آن) استفاده کنند.
این کشور از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه نیز انتقاد کرده و تا کنون هر زمان که توانسته از حق وتوی خود برای به نتیجه نرسیدن تصمیماتی که علیه مسکو بوده، استفاده کرده است.
دولت ویکتور اوربان، نخستوزیر راستگرای مجارستان همچنین علیرغم تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی خود به منابع انرژی روسیه و تلاش برای کاستن از درآمدهای کلیدی کرملین در پی حمله به اوکراین، قرارداد جدیدی را با غول گازی روسیه «گازپروم» منعقد کرده است.
بسته جدید کمک آمریکا نظامی به اوکراین
لوید آستین، رئیس پنتاگون، بسته جدید کمک نظامی به اوکراین را اعلام کرد.
به گزارش اسپوتنیک، لوید آستین، رییس پنتاگون بسته جدید کمک نظامی به اوکراین را اعلام کرد.
وی در بیانیه ای گفت: " هدف حمله روسیه شکستن روحیه اوکراین بود، اما این تلاش شکست خورد و مردم اوکراین الهام بخش کل جهان شدند. در همین حال در روسیه مهمات در حال تمام شدن است، روسیه متحمل خسارات قابل توجهی در نبردها می شود و برای تکمیل ذخایر به چند شرکای اندک خود روی می آورد. غم انگیز است و این تهاجم را غیر ضروری می کند."
وی همچنین افزود:" متحدان روسیه را با متحدان اوکراین با این حمایت قدرتمند از اوکراین آزاد و مستقل که در این مکان ارائه می شود، مقایسه کنید."
موضع آلمان درباره سرنوشت ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین
وزیر دفاع آلمان: شرکت کنندگان در نشست رامشتاین هیچ تصمیمی در مورد "لئوپارد" نگرفتند.
وزیر دفاع آلمان گفت: شرکت کنندگان در نشست رامشتاین هیچ تصمیمی در مورد "لئوپارد" نگرفتند.
وی همچنین گفت: هنوز نمیتوانیم بگوییم چه زمانی درباره لئوپاردها تصمیم گرفته میشود و چه خواهد بود. به گفته وی، استدلال هایی هم به
نفع عرضه و هم علیه آن وجود دارد و نظرات متفقین متفاوت است. وزیر افزود: این تصور که فقط آلمان با ارسال تانک مخالف است درست
نیست.
اردوغان آمادگی خود را برای میانجیگری با روسیه به زلنسکی اعلام کرد
اردوغان بار دیگر به زلنسکی برای کمک به برقراری صلح بین روسیه و اوکراین تاکید کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در جریان گفتگوی تلفنی با ولادیمیر زلنسکی، آمادگی خود را برای ایفای نقش در برقراری صلح پایدار بین روسیه و اوکراین تایید کرد.
اردوغان روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، تأیید کرد که ترکیه آماده است نقش میانجی بین روسیه و اوکراین را بر عهده بگیرد.
دفتر رهبر ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت وگوی تلفنی داشت و خاطرنشان کرد که درگیری مورد بحث قرار گرفت، اردوغان همچنین به دلیل سقوط هلیکوپتر در اوکراین در روز چهارشنبه ابراز همدردی کرد.
گزارش ها حاکی از آن است که اردوغان در این مذاکرات آمادگی خود را برای مشارکت دیپلماتیک در برقراری صلح پایدار بین روسیه و اوکراین و ایفای نقش میانجی در این روند تایید کرد.
وزارت خارجه روسیه پیشتر گفته بود که کییف برای تشدید تنش آماده است نه مذاکره. کرملین خاطرنشان کرد که روسیه با اظهارات غرب موافق است که صلح عادلانه و بلندمدت باید نتیجه حل و فصل اوضاع باشد، اما در عین حال، مسکو هنوز چشماندازی برای مذاکره بر سر راهحل نمیبیند.