زلنسکی در راه بازگشت به اوکراین در لهستان توقفی داشت و با «اندری دودا» همتای لهستانی خود دیدار کرد.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آلمان، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین امروز جمعه با انتشار فایلی تصویری از دفترش خبر بازگشت خود از سفر به آمریکا را منتشر کرد.

زلنسکی در اولین سفر خارجی خود پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در ماه فوریه گذشته،به آمریکا سفر کرد. آمریکا بزرگترین حامی نظامی و مالی اوکراین در جنگ علیه روسیه است.

زلنسکی در راه بازگشت به اوکراین در لهستان توقفی داشت و با «اندری دودا» همتای لهستانی خود دیدار کرد.

در همین حال، کرملین مدعی شد که در«خلع سلاح» اوکراین به رغم ارسال سلاح های مختلف توسط غرب به این کشور پیشرفتی حاصل شده است.

این در  حالی است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تأکید کرد که نابودی سلاح های اوکراین یک هدف اصلی از آغاز جنگ در 24 فوریه تا کنون بوده است.

پوتین روز گذشته گفت که قدرت نظامی اوکراین و تسلیحات این کشور که  متعلق به دوران شوروی سابق است و کشورهای اورپایی به کی یف داده اند، تقریبا تمام شده است.

 در تحولی دیگر، سخنگوی کاخ کرملین گفت که آمریکا سیاست "تحریک آمیز" و "استعماری" در پیش گرفته است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در گفت‌وگو با خبرنگاران در مسکو با بیان اینکه ایالات متحده سیاست "تحریک آمیز" و "استعماری" در پیش گرفته است، اعلام کرد که دولت این کشور واقعیت‌های جدید ژئوپلیتیکی در جهان را نادیده می‌گیرد.

پسکوف با اشاره به اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در خصوص تهیه یک طرح صلح افزود: ما برخی اظهارات زلنسکی در مورد صلح را شنیده‌ایم اما نمی‌توان آنها را بدون در نظر گرفتن واقعیات موجود ارزیابی کرد.

وی مدعی شد که روسیه در اهداف خود در خصوص خلع سلاح اوکراین پیشرفت "قابل توجهی" داشته است.

سخنگوی کرملین با اشاره به اینکه آمریکا از اوکراین برای منافع خود استفاده می‌کند، تصریح کرد: دولت بایدن واقعیت‌های جدید ژئوپلیتیکی را نادیده می‌گیرد و با سوءاستفاده از اوکراین علیه روسیه تلاش می‌کند هژمونی ضعیف خود را به هر قیمتی حفظ کند.

از سوی دیگر، روسیه می‌گوید به‌کارگیری موشک‌های «پاتریوت» آمریکایی توسط اوکراین نه تنها به حل مناقشه میان دو کشور کمکی نخواهد کرد، بلکه از دستیابی مسکو به اهدافش نیز جلوگیری نمی‌کند.

به کارگیری این موشک‌ها توسط اوکراین در جریان سفر اخیر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور به واشنگتن، پایتخت ایالات متحده اعلام شد.  

اگرچه سامانه دفاع هوایی «پاتریوت» به عنوان یک سیستم بسیار پیشرفته شناخته می‌شود، اما ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه آن را «کاملا قدیمی» خواند و اذعان کرد که روسیه قطعا راهی برای مقابله با آن خواهد یافت. 

وی همچنین با تاکید بر خواست روسیه به پایان جنگ، یافتن راه حل دیپلماتیک را ناگزیر دانست و گفت: «هدف ما نه دمیدن بر آتش جنگ، بلکه بر عکس پایان دادن به آن است. ما برای تحقق این هدف تلاش می‌کنیم و البته هرچه زودتر این اتفاق بیافتد بهتر است.»

آقای پوتین خطاب به خبرنگاران گفت:«بارها گفته‌ام، تشدید خصومت منجر به خسارات توجیه‌ناپذیر می‌شود. تمام درگیری‌های مسلحانه به نوعی با مذاکره و از طریق دیپلماتیک به پایان می‌رسد. هر طرف درگیر در جنگ دیر یا زود می‌نشیند و توافق می‌کند. آنهایی که با ما عناد می‌ورزند هر چه زودتر به این درک برسند بهتر است. ما هرگز این [اصل] را کنار نگذاشته‌ایم.»  

واشنگتن به این اظهارات آقای پوتین بدبین است. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با ذکر این که آقای پوتین هیچ نشانه‌ای مبنی به تمایل به انجام مذاکره برای پایان دادن به جنگ نشان نداده است گفت: «هر اقدامی که او در زمین و آسمان انجام می‌دهد، روایت‌گر تمایل فردی وی به ادامه اعمال خشونت علیه مردم اوکراین و تشدید جنگ است.» 

کرملین بارها آمادگی خود را برای مذاکره در جهت پایان دادن به درگیری‌ها اعلام کرده است. اما اوکراین و متحدانش به این تمایل و ادعای مسکو با دیده تردید می‌نگرند و آن را دست‌آویزی برای خرید زمان توسط روسیه برای جبران شکست‌ها و عقب‌نشینی‌های این کشور طی۱۰ ماه گذشته در میدان نبرد می‌دانند.  

آقای زلنسکی روز چهارشنبه در بازگشت از نخستین سفر خود از آغاز جنگ و دیدارش با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، در کانال تلگرام خود اعلام کرد: «ما از آمریکا با نتایج خوبی باز می‌گردیم. با چیزهایی که واقعا یاریمان می‌کنند.»

همزمان با سفر آقای زلنسکی به واشنگتن، دولت بایدن از کمک نظامی دیگری به میزان ۱/۸۵ میلیارد دلار شامل سامانه «پاتریوت» پرده برداشت. اما این سفر همچنین پرسش‌های بسیاری از جمله چگونگی گسترش حمایت‌های نظامی آمریکا، احتمال پایداری حمایت کنگره و چگونگی فرجام جنگ را بی‌پاسخ گذاشت.

مقامات آمریکایی می‌گویند سامانه «پاتریوت» به تنهایی نمی‌تواند مسیر جنگ را تغییر دهد. 

 

سامانه پاتریوت سازنده نیست

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با ذکر این که استقرار سامانه پاتریوت در اوکراین در روند حل و فصل اختلافات نقش سازنده‌ای ایفا نمی‌کند گفت: «این موضوع نمی‌تواند فدراسیون روسیه را در راه دستیابی به اهداف خود طی عملیات ویژه نظامی ناکام سازد.»

وی با اذعان این که انتظار حصول هیچ نتیجه مثبتی از قبال سفر آقای زلنسکی به ایالات متحده ندارد، راجع به عرضه تسلیحات آمریکایی به اوکراین افزود: «عرضه تسلیحات ادامه دارد و دامنه آن در حال گسترش است. البته این اقدامات منجربه تشدید درگیری‌ها می‌شود و این مساله به سود اوکراین نیست.» 

زلنسکی طی سخنرانی خود در کنگره آمریکا، کمک نظامی این کشور به اوکراین را سرمایه‌گذاری ایالات متحده در دموکراسی خواند و سامانه پاتریوت را گامی مهم برای ساخت سپر هوایی دانست. 

روسیه بارها به زیرساخت‌های انرژی اوکراین حمله کرده که این امر باعث محرومیت میلیون‌ها اوکراینی در فصل سرما از آب لوله‌کشی و یا جریان برق شده است.

نظر به این‌که جمهوری‌خواهان قرار است در ۳ ژانویه کنترل مجلس نمایندگان را در دست بگیرند و برخی از آن‌ها تردیدهایی را درباره لزوم کمک‌های نظامی گسترده ایالات متحده به اوکراین مطرح کرده‌اند، آقای زلنسکی خواهان حمایت هر دو حزب آمریکا شده است. 

با توجه به رای‌گیری مجلس نمایندگان آمریکا که برای روز جمعه در دستور کار قرار گرفته است، کنگره ایالات متحده به تصویب کمک اضطراری نظامی و اقتصادی به ارزش ۴۴/۹ میلیارد دلار به اوکراین نزدیک‌تر شد. این کمک افزون بر ۵۰ میلیارد دلاری است که تا کنون و در سال جاری میلادی در اختیار اوکراین قرار گرفته است.

کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد که یک شرکت نظامی روسی به نام گروه واگنر، ماه گذشته موشک‌ها و راکت‌هایی را از کره شمالی تحویل گرفته است. این تسلیحات قرار است در جهت قوام بخشی به نیروهای روسی مستقر در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند. 

در حالی که بریتانیا نیز با تایید این موضوع آن را محکوم کرد، یوگنی پروگوژین رئیس گروه واگنر، موضوع تحویل این تسلیحات را حدث و گمان دانست و انکار کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری مرکزی کره، خبرگزاری رسمی کره شمالی سخنگوی وزارت خارجه این کشور با بی‌اساس دانستن و رد ادعای کاخ سفید گفت: «این آمریکا است که با انواع سلاح‌های مرگباری که در اختیار اوکراین قرار می‌دهد باعث ویرانی و ریخته شدن خون‌های بسیار می‌شود.»

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در نیویورک هیچ پاسخی به درخواست برای اظهار نظر در این باره نداده است.

آمریکا پیشرفته‌ترین سیستم دفاع هوایی را در اختیار اوکراین می‌گذارد

جنگ باهموت

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین روز پنجشنبه در فیسبوک خود اعلام کرد که نبرد همچنان در منطقه شرقی دونتسک در باهموت و آودیوکا متمرکز است. 

ارتش اوکراین گفت که نیروهای روس در نزدیکی باهموت ۱۰ شهر را گلوله باران کرده و همچنین شهرهای کوستیانتیوکا، کارینکا، وودیان و نولسک در نزدیکی آودیوکا را بمباران کرده‌اند. رویترز می‌گوید مستقلا نمی‌تواند این گزارش‌ها را تایید کند. 

دونتسک یکی از چهار منطقه‌ای است که مسکو پس از برگزاری همه‌پرسی در ماه سپتامبر آن‌ها به خاک روسیه ضمیمه کرده است. کی‌یف و غرب این همه‌پرسی را نمایشی و غیرقانونی می‌دانند.  

والر گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه روز پنجشنبه اذعان کرد که خط مقدم جبهه نبرد اوکراین با ثبات است و نیروهای روسیه بر «تکمیل فرآیند آزادسازی جمهوری خلق دونتسک» متمرکز هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.