ممنوعیت استفاده زنان از سالن های ورزشی و پارک ها از این هفته اجرایی شد.

به گزارش جماران به نقل از  رویترز، حکومت طالبان، حضور زنان در پارک‌ها و سالن های ورزشی را ممنوع کرد.

 یک مقام طالبان روز پنجشنبه گفت این گروه، حضور زنان را در سالن های ورزشی در افغانستان ممنوع کرده است.

طالبان سال گذشته افغانستان را تصرف کرد و در آگوست 2021 قدرت را به دست گرفت. آنها علیرغم وعده های نخستین خود، دختران را از تحصیل در مدارس راهنمایی و دبیرستان منع کرده اند، و زنان را در بیشتر زمینه های شغلی محدود کرده اند.

سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر گفت این ممنوعیت به این دلیل است که مردم دستورات تفکیک جنسیتی را نادیده می گیرند و زنان حجاب یا پوشش لازم را رعایت نمی کنند. حضور زنان در پارک ها نیز ممنوع است.

ممنوعیت استفاده زنان از سالن های ورزشی و پارک ها از این هفته اجرایی شد.

محمد عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر که از سوی طالبان منصوب شده است، افزود این گروه در 15 ماه گذشته «تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا از بستن پارک ها و سالن های ورزشی برای زنان خودداری کند و روزهای جداگانه ای در هفته را برای مردان و زنان تعیین کرده است.» مهاجر ادامه داد: «اما متاسفانه دستورات رعایت نشد و قوانین زیر پا گذاشته شد، و مجبور شدیم پارک ها و سالن های ورزشی را برای زنان ممنوع کنیم.»

او گفت: «در بیشتر موارد، زنان و مردان را با هم در پارک ها دیده ایم و متأسفانه حجاب رعایت نمی شد بنابراین مجبور شدیم تصمیم دیگری بگیریم و فعلاً دستور دادیم تمام پارک ها و سالن های ورزشی برای زنان تعطیل شود.»

مهاجر ادامه داد تیم های طالبان نظارت بر مناطق مختلف را آغاز خواهند کرد تا بررسی کنند آیا زنان هنوز از آنها استفاده می کنند یا خیر.

رکود اقتصادی، میلیون‌ها افغان را به فقر و گرسنگی کشانده است زیرا جریان کمک‌های خارجی به این کشور به شدت کاهش یافته است.

این خبر با واکنش زنان و سرمایه‌گذاران در این پارک‌ها  که در توسعه این تسهیلات  فعالیت کردند مواجه شده. مسئولان برخی از پارک‌ها می‌گویند که این تصمیم هم برای دولت و هم برای مالکان پارک‌ها زیان‌آور است.

یک مادران که خود را وحیده معرفی کرد، در حالی که بازی کردن فرزندانش را در پارکی تماشا می‌کند، گفت: «نه مدرسه، نه کار... حداقل باید جایی برای تفریح داشته باشیم. ما از اینکه تمام روز در خانه بمانیم خسته شده‌ایم ، روحمان خسته است.»

گفته می‌شود آینده تاریک پیش روی افغانستان موجب افزایش نرخ خودکشی و افسردگی در این کشور شده است. سهم زنان در ابتلا به افسردگی و اقدام به خودکشی بالاتر از مردان است. آنها از نیمه اوت سال گذشته و با روی کار آمدن دوباره طالبان از بخش‌های مختلف جامعه حذف و به اندرونی خانه‌ها هدایت شده‌اند.

ریحانه  که ۲۱سال دارد و در دانشگاه رشته حقوق اسلامی می‌خواند، با خواهرانش به پارک آمده، می‌گوید از این قانون جدید طالبان ناراحت است و حس ناامیدی به او و خواهرانش دست داده است. او می‌گوید:«ما از ماندن در خانه خسته شده‌ایم.  بیرون رفتن و استفاده از پارک‌ها  در اسلام مجاز است، وقتی در کشور خود آزادی ندارید، پس زندگی در اینجا چه معنایی دارد؟»

حبیب جان زازایی، یکی از سرمایه‌گذاران این مجتمع  بیم آن دارد که مجبور شود کسب و کاری را که ۱۱ میلیون دلار برای آن سرمایه گذاری کرده و بیش از ۲۵۰ نفر در آن مشغول به کار است، تعطیل کند. او می‌گوید بدون حضور زنان، کودکان به تنهایی به پارک نمی‌آیند.

محمد تمیم، ۲۰ سال دارد و در مدرسه‌ای تدریس می‌کند. او این ممنوعیت را «خبر بد» خواند و گفت: «هر انسانی از نظر روانی نیاز به سرگرمی دارد.

مسلمانان هم احتیاج به تفریح دارند به ویژه پس از ۲۰ سال جنگ.»

گفته می‌شود چنین قوانینی باعث کاهش سرمایه گذاری‌های خارجی و افغان‌های مقیم خارج از کشور در این حوزه می‌شود و بر درآمد حاصل ازآن تاثیرگذار است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.