آمریکا در حال بررسی ارسال سامانه های دفاع هوایی از نوع هاوک از انبارهای تسلیحاتی خود به اوکراین است تا این کشور بتواند با حملات پهپادهای روسی و موشک های بالدار مقابله کند.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، برخی مسئولان آمریکایی گفتند که آمریکا ارسال سامانه موشکی ضد هوایی هاوک را به اوکراین بررسی می کند.
این مسئولان گفتند که آمریکا در حال بررسی ارسال سامانه های دفاع هوایی از نوع هاوک از انبارهای تسلیحاتی خود به اوکراین است تا این کشور بتواند با حملات پهپادهای روسی و موشک های بالدار مقابله کند.
در حالی که هنوز مشخص نیست که قرار است که آمریکا چه تعداد سامانه هوایی و موشک به اوکراین بدهد، کاخ سفید حاضر نشده است که در این زمینه واکنشی از خود نشان دهد.
به گفته برخی منابع سامانه موشکی دفاع هوایی هاوک نوع سابق سامانه دفاع موشکی پاتریوت است و قرار است به اوکراین داده شود.
صدراعظم آلمان: به طرح مارشال مختص قرن ۲۱ نیاز داریم
صدراعظم آلمان بازسازی اوکراین را وظیفه یک نسل عنوان کرد و به اوکراین اطمینان داد که چند دهه میتواند بر روی حمایت جامعه جهانی برای بازسازی زیرساختهای آسیب دیده خود حساب کند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز سهشنبه در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس بینالمللی بازسازی اوکراین که با حضور رهبران جهان، مدیران شرکتهای زیرساختی و نهادهای مالی بینالمللی در برلین برگزار شد، گفت که بازسازی اوکراین «باید از هم اکنون آغاز شود.»
صدراعظم آلمان با تاکید بر لزوم حمایت بلندمدت از بازسازی کشوری که از ۸ ماه گذشته تحت تهاجم نظامی روسیه قرار گرفته است، افزود: «ما به طرح مارشالِ [طرح بازسازی اروپا پس از جنگ جهانی دوم] دیگری برای قرن بیست و یکم نیاز داریم.»
اوزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز در این کنفرانس میزان و سطح ویرانی اوکراین را «باورنکردنی» توصیف کرد و گفت: «بانک جهانی میزان خسارت وارد شده به اوکراین را ۳۵۰ میلیارد یورو تخمین زده و قطعا تامین این رقم از عهده یک کشور و اتحادیه اروپا به تنهایی برنمیآید بلکه تامین آن نیاز به مشارکتی جهانی دارد.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین هم طی سخنرانی ویدئویی خود در این کنفرانس، خواستار حمایت جامعه بینالمللی از کشورش شد. او همچنین از شرکت کنندگان در این کنفرانس خواست تا با اتخاذ تصمیمی برای تامین کسری بودجه اوکراین در سال ۲۰۲۳ برای تامین ۳۸ میلیارد دلار بودجه لازم برای پرداخت حقوق معلمان، پزشکان، حمایتهای اجتماعی، مستمری بازنشستگی تدبیری بیندیشند.
آقای شولتس و خانم فن در لاین همچنین با نگارش مطلبی مشترک در شماره روز دوشنبه روزنامه فرانکفورتر آلگماینه چاپ آلمان نوشتند: «این که اوکراین کشوری قانونمند با نهادهای قوی باشد، دارای یک اقتصاد چابک و مدرن شود و یک دموکراسی اروپایی بر آن حاکم باشد، به نحوه بازسازی آن ارتباط خواهد داشت.»
بر همین اساس، آنها از مشارکت کنندگان در بازسازی اوکراین خواستند که با چشمانداز عضویت این کشور در اتحادیه اروپا در طرح بازسای آن مشارکت کنند.