عراق، یمن و لبنان از جمله کشورهای عربی هستند که بیشترین آسیب را در عرصه امنیت غذایی از شیوع کرونا و جنگ اوکراین شاهد دیده اند.

به گزارش جماران به نقل از اسکای نیوز عربی ، سازمان خوار و بار و کشاورزی سازمان ملل(فائو)  اعلام کرد که عراق، یمن و لبنان از جمله کشورهای عربی هستند که بیشترین آسیب را در عرصه امنیت غذایی از شیوع کرونا و جنگ اوکراین شاهد دیده اند.

«عبدالحکیم الواعر» مدیر کل و نماینده منطقه ای شرق نزدیک و شمال آفریقا در سازمان فائو گفت که جهان طی سال های اخیر با چالش های زیادی مواجه شده است که پیامدهای بسیار بدی بر امنیت غذایی در چندین منطقه از جهان از جمله منطقه عربی به جای گذاشته است. 

الواعر درباره کشورهایی که بیشترین آسیب را از کرونا و جنگ اوکراین و روسیه دیدند گفت که تقریبا همه کشورهای عربی به نحوی از انحاء از این دو بحران متأثر شدند و حتی کشورهای با درآمد بالا نیز به دلیل افزایش قیمت ها و مشکلات زنجیره صادرات با مشکلاتی مواجه شدند. 

وی در ادامه تأکید کرد که تأثیر چالش هایی که جهان اکنون با آن مواجه است مانند تغییرات آب و هوایی و نزاع ها بر کشورهای عراق، لبنان و یمن در منطقه عربی کاملا آشکار بوده است.

 

واکنش مسکو به اقدام آژانس در سیاسی کردن بحران نیروگاه اوکراین

الکسی لیخاچف رئیس نهاد هسته ای روسیه (روس اتم) روز یکشنبه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را به سیاسی کاری متهم کرد و از این نهاد به علت اجازه دادن به سیاست برای شکل دادن بیانیه هایش در باره نیروگاه هسته ای اوکراین، انتقاد کرد.

بنابر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه به رغم حملات توپخانه ای نیروهای ارتش اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوروژیا که از ماه مارس به تصرف نیروهای روسیه درآمده، با تصویب قطعنامه ای از این کشور خواست به صورت فوری همه اقدامات علیه یا درون این تاسیسات را متوقف کند.

لیخاچف در مصاحبه ای که امروز منتشر شد، گفت: آنها (آژانس) کاملا از رخدادهای آنجا (تاسیسات هسته ای اوکراین) و طرف مهاجم به این نیروگاه آگاهی دارند، اما پس از قرار گرفتن این اطلاعات در اختیار مقر این سازمان در وین، یک بخش سیاسی نیز به آن افزوده می شود.

رافائل گروسی دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پی دیدار اوایل سپتامبر هیئت این سازمان از نیروگاه هسته ای راپوروژیا در جنوب اوکراین، خواستار ایجاد منطقه امن پیرامون بزرگ ترین تاسیسات هسته ای تولید برق اروپا شده است.

نیروهای اوکراین از ماه ها پیش به منظور ایجاد حادثه و مقصر قلمداد کردن روسیه، با توپخانه این نیروگاه را هدف قرار داده اند.

به گزارش رویترز؛ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متشکل از ۳۵ کشور روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از روسیه خواست به اشغال نیروگاه هسته ای زاپوریژیای اوکراین پایان دهد و فورا به همه اقدامات را علیه این نیروگاه و هر تأسیسات هسته‌ای دیگری در این کشور شرق اروپا متوقف کند.

این دومین قطعنامه در مورد تهاجم روسیه به اوکراین است که توسط هیئت مدیره این آژانس تصویب شده و محتوای آنها بسیار همانند است. اولین قطعنامه در ماه فروردین قبل از تسلط نیروهای روسیه بر زاپوریژیا، صادر شده بود. هر دو قطعنامه توسط کانادا و لهستان به نمایندگی از اوکراین که در هیئت مدیره عضو نیستند، مطرح شده است.

شورای حکام بالاترین نهاد سیاستگذاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که سالی چند بار تشکیل جلسه می‌دهد.

در متن این قطعنامه آمده است: این هیئت از اقدامات خشونت آمیز مداوم فدراسیون روسیه علیه تاسیسات هسته‌ای در اوکراین، از جمله تصرف اجباری کنترل تاسیسات هسته‌ای، ابراز تاسف می‌کند.

روسیه و اوکراین بارها یکدیگر را به گلوله‌باران نیروگاه زاپوریژیا در جنوب اوکراین متهم کرده‌اند.

هیئت روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این متن را ضد روسی خواند و افزود: پاشنه آشیل این قطعنامه» این است که چیزی در مورد «گلوله‌باران سازمان دهی شده» نیروگاه گفته نشده است. دلیل ساده است - این گلوله باران توسط اوکراین انجام می‌شود که به هر طریق ممکن توسط کشورهای غربی حمایت و محافظت می‌شود.

با این حال، قطعنامه آژانس می‌افزاید که اشغال نیروگاه توسط روسیه به طور قابل توجهی خطر یک حادثه هسته‌ای را افزایش می‌دهد و کارکنان اوکراینی در شرایطی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را به خطر انداختن ایمنی سایت توصیف کرده است، به کار خود ادامه می‌دهند.

در بیانیه نماینده آمریکا در شورا نیز آمده است: «این هیئت در ماه فروردین موضوع را مورد بررسی قرار داد و قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از اقدامات خشونت‌آمیز روسیه ابراز تأسف کرد و از روسیه خواست فوراً تمام اقدامات علیه و تأسیسات هسته‌ای در اوکراین را متوقف کند و کنترل آنها را به مقامات ذیصلاح اوکراین بازگرداند.

روسیه روز بعد با تصرف نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا این درخواست را رد کرد. روسیه زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین را به عنوان یک مزیت نظامی تلقی می‌کند و به دنبال از بین بردن تسلط اوکراین بر منابع انرژی خود و استفاده از نیروگاه‌ها به عنوان پایگاه نظامی است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.