نیروهای روسی با پذیرش شکست از چند شهر مهم در شرق اوکراین عقب نشینی کردند.

به گزارش جماران، در پی ضد حمله گسترده ارتش اوکراین نیروهای روسی با پذیرش شکست از چند شهر مهم در شرق اوکراین عقب نشینی کردند.

دولت اوکراین اعلام کرد که نیروهای اوکراینی روز شنبه وارد شهر«کوپیانسک» یک مرکز مهم تدارکات ارتش روسیه شدند.

در همین حال، وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که نیروهای روسی از شهر«ایزیوم» عقب نشینی کردند تا بتوانند تجدید قوا کنند.

وزارت دفاع روسیه همچنین  عقب نشینی نیروهای روسی از شهر«بالاکلیا» را تأیید کرد و تصریح کرد این کار برای تقویت اقدامات در جبهه دونستک صورت گرفته است.

«دنیس پوشلین» رئیس جمهور خودخوانده جمهوری دونتسک نیز گفت که اوضاع در شهر«کراسنی لیمان» واقع در شمال دونتسک «بسیار سخت» شده است.

وی افزود که اوضاع در برخی مناطق شمالی دیگر این جمهوری نیز بسیار سخت است.

کراسنی لیمان یک چهارراه اصلی برای خط راه آهن در منطقه کراماتورسک در جمهوری دونتسک است که در 136 کیلومتری دونتسک واقع شده است.

در همین حال پوشلین تصرف فرودگاه دونتشک توسط نیروهای اوکراینی را تکذیب کرد.

پیش از این برخی منابع گزارش دادند که اوکراین روز شنبه ۱۰ سپتامبر ضمن اعلام پیشروی ده‌ها کیلومتری نیروهای نظامی خود در جبهه جنوب مدعی شد که کنترل یک شهر کلیدی واقع در شرق این کشور را بار دیگر در دست گرفته است.

این ادعا در صورتی که صحت آن مورد تایید قرار گیرد از یک پیروزی دیگر برای نظامیان اوکراینی در جریان ضد حملات برق‌آ‌سای روزهای گذشته به مناطق جنوبی و شرقی حکایت دارد که با آزادسازی بخشی از سرزمین‌های اشغالی همراه بوده است.

ناتالیا گومنیوک، سخنگوی فرماندهی نظامی نیروهای مسلح اوکراین در جبهه جنوب به رسانه‌های محلی گفت: سربازان ما در خطوط مقدمِ چندین منطقه از جبهه‌های جنوبی از دو تا چند ده کیلومتر در حال پیشروی هستند.

اوکراین همچنین مدعی است که کنترل شهر کوپیانسک در شرق این کشور را که در مسیر تدارکاتی ارتش روسیه واقع شده بازپس گرفته است.

این پیروزی جدید برای کی‌یف در منطقه خارکیف می‌تواند به شکل قابل توجهی بر توان و ظرفیت روسیه در تامین مهمات و پشتیبانی لجستیکی از نیروهای نظامی خود در جبهه شرقی تاثیر منفی بگذارد.

زلنسکی: ۳۰ بخش را آزاد کردیم

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز گذشته نیز اعلام کرده بود که نیروهای تحت امر کی‌یف ۳۰ بخش تحت اشغال را در این منطقه مرزی واقع در شمال شرقی اوکراین از روسیه پس گرفته‌اند.

یک مسئول منطقه‌ای با انتشار عکسی در شبکه‌های اجتماعی از حضور سربازان اوکراینی در شهر ۲۷ هزار نفری کوپیانسک تسلط اوکراین بر این شهر را مورد تاکید قرار داده است.

نیروهای ویژه اوکراین نیز با انتشار تصاویری از حضور افسران خود در این شهر تاکید کرده‌اند که «کوپیانسک همیشه بخشی از اوکراین بوده و خواهد بود.»

از سوی دیگر، اولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین هم با انتشار پستی در شبکه های اجتماعی این چنین از پیشروی‌های نیروهای نظامی کشورش یاد کرده است: «نیروهای اوکراینی در شرق در حال پیشروی هستند و شهرها و روستاهای بیشتری را آزاد می کنند. شجاعت آنها که از حمایت نظامی غرب نیز بهره‌مند شده‌اند نتایج شگفت انگیزی به همراه دارد.»

وی سپس می‌افزاید: «ارسال سلاح به اوکراین بسیار مهم است. شکست روسیه در میدان نبرد به معنای به دست آوردن و تضمین صلح در اوکراین است.»

اوکراین هم مدعی آزادسازی برخی مناطق اشغالی استان خارکیف شد هم مسئولیت حمله به کریمه را برعهده گرفت

از سوی دیگر، بی بی سی گزارش داد که کی‌یف مدعی شد نیروهای اوکراینی از ابتدای سپتامبر بیش از 3000 کیلومتر مربع از خاک این کشور را از کنترل نیروهای روسیه آزاد کرده‌اند.

«والری زالوژنی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین یکشنبه (۱۱ سپتامبر) گفت که ارتش اوکراین از ابتدای ماه میلادی جاری بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر مربع از خاک این کشور را پس گرفته است.

به گزارش بی‌بی‌سی، نیروهای اوکراینی به پیشروی در منطقه خارکیف ادامه می‌دهند، جایی که به سرعت نیروهای مسکو را از چند شهر مهم در کمتر از یک هفته بیرون رانده‌اند.

بی‌بی‌سی گزارش داد این پیشروی چشمگیر اگر تایید شود به این معناست که کی‌یف دستاوردهای اعلام شده خود را در کمی بیش از ۴۸ ساعت سه برابر کرده است. طبق این گزارش، زلنسکی پنجشنبه از پس گرفتن هزار کیلومتر مربع و شنبه بعدازظهر از بازپسگیری مجموع دو هزار کیلومتر مربع از خاک این کشور خبر داده بود.

بی‌بی‌سی در گزارش خود اعلام کرد نمی‌تواند آمارهای اوکراین را تایید کند و به خبرنگاران هم دسترسی به خطوط مقدم داده نشده است. طبق این گزارش، شنبه، ضد حمله نیروهای اوکراینی در شرق این کشور باعث شد آن‌ها بتوانند به «ایزیوم» و «کوپیانسک» که تحت کنترل روسیه قرار دارند و به لحاظ مکان نگهداری تجهیزات برای مسکو کلیدی هستند، وارد شوند.

اما مقامات دفاعی انگلیس هشدار داده‌اند که نبرد در خارج از این شهرها ادامه دارد و مقامات در کی‌یف گفتند نیروهای اوکراینی همچنان مشغول مقابله برای دستیابی به کنترل تعدادی از شهرک‌های اطراف ایزیوم هستند.

رکن اطلاعاتی ارتش انگلیس هم شنبه (دهم سپتامبر) اعلام کرد نیروهای اوکراینی در ۲۴ ساعت گذشته به دستاوردهای قابل توجه در منطقه خارکیف ادامه دادند. به گزارش رویترز، وزارت دفاع انگلیس در بولتن روزانه خود در توییتر اعلام کرد روسیه احتمالاً واحدهایش را از منطقه خارج کرده اما نبرد اطراف شهرهای «کوپیانسک» و «ایزیوم» ادامه دارد.

وزارت دفاع روسیه خروج نیروهایش از چند مکان در سراسر منطقه خارکیف را تایید کرده است. این وزارتخانه شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: به منظور دستیابی به اهداف عملیات نظامی ویژه، تصمیم به سازماندهی مجدد نیروها در مناطق «بالاکلیا» و ایزیوم به منظور افزایش تلاش‌ها در جهت دونتسک گرفته شد.

این وزارتخانه در ادامه گفت نیروهای مستقر در این منطقه در سه روز گذشته در محدوده جمهوری خلق دونتسک مجدداً مستقر شده‌اند.

 

 آخرین رآکتور فعال در نیروگاه اتمی زاپوریژیا خاموش شد

اوکراین روز یکشنبه از توقف فعالیت ششمین و آخرین رآکتور فعال در نیروگاه اتمی زاپوریژیا که تحت اشغال نیروهای روسیه قرار دارد، خبر داد.

بر اساس بیانیه انرژواتم (Energoatom) اپراتور اوکراینی نیروگاه زاپوریژیا، واحد شماره ۶ این نیروگاه  از ساعت ۰۳:۴۱ روز یکشنبه (۱۱ سپتامبر) از مدار خارج و فعالیت آن در شبکه برق متوقف شده است. 

انرژواتم همچنین با تاکید بر این که خاموشی سرد «ایمن‌ترین روش» است، اعلام کرد که تدارکات لازم برای خنک کردن این رآکتور در حال انجام است.

نیروگاه زاپوریژیا، پس از گلوله‌باران هفته گذشته آخرین منبع خارجی تامین برق را از دست داد و استفاده از تنها رآکتور فعال آن برای تامین انرژی مورد نیاز سیستم‌های خنک‌کننده آغاز شد. اما از روز شنبه و با اتصال دوباره نیروگاه به خطوط برق کشور، نیاز به فعالیت تنها رآکتور عملیاتی این نیروگاه برای تامین برق سیستم ایمنی آن منتفی شد.

اپراتور اوکراینی نیروگاه زاپوریژیا در بیانیه مطبوعاتی خود با اشاره به خطر بالای وارد آمدن آسیب بیشتر به خطوط انتقال این نیروگاه بار دیگر خواستار ایجاد منطقه غیرنظامی در اطراف آن شد.

اوکراین و متحدان غربی این کشور نگرانی های فزاینده ای را در مورد امنیت نیروگاه زاپوریژیا که بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا به شمار می‌رود،  ابراز کرده‌اند. رافائل گروسی، مدیر کل انرژی بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) نیز خواستار توقف فوری گلوله‌باران منطقه اطراف این نیروگاه شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه نیز از «قطع کامل آب و برق» در شهر جنوبی «انرهودار»، جایی که نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در آن قرار دارد، گزارش داد، رخدادی که به زعم آژانس «ایمنی نیروگاه را به خطر می‌اندازد.»

 

سفر غیرمنتظره وزیر خارجه آلمان به کی‌یف

این سخنان در حالی ایراد می‌شود که رسانه‌ها از ورود غیرمنتظره آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان به اوکراین برای ابراز حمایت از این کشور در نبرد با نیروهای ارتش روسیه خبر داده‌اند.

سفر وزیر امور خارجه آلمان به کی‌یف دومین سفر وی به پایتخت اوکراین پس از تهاجم نیروهای روسی به اوکراین در فوریه گذشته است.

این سفر یک هفته پس ازعزیمت دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین به برلین انجام می شود؛ آقای شمیگال در این سفر بار دیگر از مقامات آلمانی خواسته بود که با ارسال سلاح به کشورش کمک کنند.

وزیر امور خارجه آلمان پس از ورود به پایتخت اوکراین تاکید کرد: «امروز به کی‌یف سفر کردم تا نشان دهم که می‌توان بر حمایت و کمک ما تکیه کرد. ما تا زمانی که این جنگ طول بکشد با تحویل سلاح و حمایت های بشردوستانه و مالی به اوکراین کمک خواهیم کرد.»

روسیه نیروهای کمکی به جنوب اعزام کرده است

روسیه روز جمعه اعلام کرده‌ بود که برای تقویت قوای نظامی خود در نبردهای منطقه جنوب نیروهای کمکی به منطقه خارکیف اعزام کرده است.

رسانه های دولتی روسیه در این خصوص ویدیو‌هایی را پخش کردند که ستونی از خودروهای زرهی، هویتزرها و خودروهای پشتیبانی را در جاده‌های صعب العبور منتهی به جنوب به تصویر می‌کشید.

بزرگترین شهری که تاکنون توسط نیروهای کی یف بازپس گرفته شده بالاکلیا واقع در استان خارکیف است که جمعیت آن قبل از جنگ ۳۰ هزار نفر تخمین زده می‌شد.

 

اتهام متقابل روسیه و اوکراین درمورد توقف فعالیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا

 

 

 

فعالیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین متوقف شد. روسیه و اوکراین یکدیگر را به گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا متهم می‌کنند.

به نقل از رویترز، آژانس دولتی مسئول اداره نیروگاه اتمی زاپوریژیا در اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد فعالیت این نیروگاه هسته ای که تحت کنترل روسیه است، به طور کامل متوقف شده است.

این آژانس اعلام کرد که واحد ششم نیروگاه را از شبکه برق کشور خارج کرده است. کی‌یف چهارشنبه هفته گذشته از ساکنان مناطق تحت کنترل روسیه در اطراف این نیروگاه که بزرگترین نیروگاه در اروپا محسوب می شود، خواست برای امنیت خود آن مناطق را تخلیه کنند.

روسیه و اوکراین یکدیگر را به گلوله باران این نیروگاه هسته ای متهم می کنند که خطر یک فاجعه اتمی را به دنبال دارد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواستار غیرنظامی شدن مناطق اطراف آن شده است.

 

انتخابات سوئد زیر سایه بحران اوکراین

سوئدی‌ها امروز (یکشنبه) در انتخاباتی شرکت می‌کنند که "سوسیال دموکرات‌"های چپ‌میانه را در برابر بلوک راست‌گرایانه‌ای قرار داده که "دموکرات‌های سوئد" ضد مهاجرت را شامل می‌شود که به دنبال پس گرفتن قدرت بعد از هشت سال بودن در جایگاه اپوزیسیون هستند.

به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ با افزایش روزافزون تعداد تیراندازی‌ها و جرایمی از این دست که رای‌دهندگان را دلسرد کرده است، مبارزات انتخاباتی به مبارزه‌ای سرسختانه با جنایات گروهی تبدیل شده و همزمان تورم فزاینده و بحران انرژی در پی حمله به اوکراین به طور فزاینده‌ای در کانون توجه قرار گرفته است.

نظم و قانون برای جناح راست به منزله سکوی اصلی است، اما کاهش چالش‌های طوفانی اقتصادی در شرایطی که خانوارها و شرکت‌ها با قیمت‌های بالای برق روبرو می‌شوند، ممکن است جایگاه ماگدالنا آندرسون، نخست‌وزیر سوسیال دموکرات را تقویت کند. به او، به چشم فردی قابل اطمینان نگاه می‌شود و او بسیار محبوب‌تر از حزب خود است.

آندرسون اخیرا در آخرین مناظره‌های پیش از انتخابات گفت: پیام واضح من این است؛ در طول پاندمی ما از شرکت‌ها و خانواده‌های سوئدی حمایت کردیم. اگر دوباره اعتماد شما را جلب کنم، دوباره دقیقا به همان روش عمل خواهم کرد.

خانم ماگدالنا آندرسون سال‌ها وزیر دارایی بود، تا اینکه یک سال پیش اولین نخست‌وزیر زن در سوئد شد. رقیب اصلی او اولف کریسترسون، رهبر میانه‌روهاست که خود را تنها کسی می‌داند که می‌تواند جناح راست را متحد کرده و دست آندرسون را از قدرت کوتاه کند.

آقای کریسترسون سال‌ها برای تعمیق روابط با "دموکرات‌های سوئد"، یک حزب ضد مهاجرتی که برترپنداران سفیدپوست در میان بنیانگذاران آن هستند، وقت صرف کرده است. "دموکرات‌های سوئد" که در ابتدا مورد بی‌توجهی دیگر احزاب قرار گرفته بودند، اکنون به طور فزاینده‌ای بخشی از جریان اصلی راست هستند.

کریسترسون اخیر در ویدیویی که حزبش منتشر کرد، گفت: ما نظم و قانون را اولویت قرار خواهیم داد و ساختن نیروگاه هسته‌ای هوشمند همخوان با آب و هوا را سودمند می‌کنیم. به عبارت ساده، ما می‌خواهیم سوئد را مرتب کنیم.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که چپ‌میانه با جناح راستگرا شانه به شانه رقابت می‌کند؛ جایی که به نظر می‌رسد "دموکرات‌های سوئد" اخیراً از میانه‌روها به عنوان دومین حزب بزرگ پس از سوسیال دموکرات‌ها پیشی گرفته‌اند.

به مرور، سایه بلاتکلیفی در مورد انتخابات پیش رو بیشتر می‌شود و انتظار می‌رود هر دو بلوک با مذاکرات طولانی و سختی برای تشکیل دولت روبرو شوند؛ آن هم، در یک چشم‌انداز سیاسی قطبی‌شده و دارای بار احساسی.

اگر ماگدالنا آندرسون خواهان دور دوم نخست‌وزیری است، باید از حزب "مرکزی" و "چپ" که به لحاظ ایدئولوژیک متضاد هستند و احتمالاً "حزب سبز" حمایت کند. شعب اخذ رای ساعت ۱۸ به وقت گرینویچ بسته می‌شوند.

 

اعتراض ها به گرانی انرژی در اروپا

همزمان با گسترش اعتراض‌های خیابانی به افزایش بهای انرژی در اروپا، اتریشی‌ها در وین پایتخت این کشور در اعتراض به تحریم‌ها علیه روسیه، دست به تظاهرات زدند. مردم خشمگین ناپل ایتالیا نیز این‌بار در اعتراض به گرانی‌ انرژی به وزیرامورخارجه این کشور حمله کرده و او را خائن خواندند.

معترضان در وین با در دست داشتن پرچم اتریش مخالفت خود با تحریم‌های ضد روسی را اعلام کردند و علیه مقام‌های دولتی این کشور از جمله کارل نهمر صدراعظم این کشور، ناتو و اتحادیه اروپا شعار دادند.

در ایتالیا نیز مردم خشمگین ناپل که چندی پیش در اعتراض به افزایش بهای انرژی در این کشور، قبوض انرژی را در خیابان‌های شهر به آتش کشیده بودند، با ورود «لوئیجی دی مایو» وزیر خارجه ایتالیا برای یک سخنرانی حزبی به ناپل او را خائن خوانده و به وی حمله کردند.

بحران انرژی در اروپا روز به روز با نزدیکتر شدن زمستان وخیم‌تر می‌شود و این درحالی است که اروپایی‌ها همچنان با افزایش هزینه‌ و کمبود انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند.

اتحادیه اروپا پس از آغاز درگیری‌های میان مسکو و کی‌یف تاکنون ۶ بسته تحریمی علیه روسیه از جمله توقف واردات نفت مسکو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) را تصویب کرده‌ و با اعمال این تحریم‌ها شرایطی را ایجاد کرده که روسیه را برای ادامه تامین گاز به اروپا محدود کرده است.

کاهش شدید واردات گاز روسیه به اروپا به افزایش هزینه انرژی در این کشورها منجر شده که این مساله برای مردم اروپا پرداخت هزینه‌های گرمایشی دشوار کرده است.

در این شرایط، موجی از اعتراض‌های مردمی، خیابان‌های اروپا را فراگرفته که روز به روز نیز گسترده‌تر می‌شود. این اعتراض‌ها تاکنون در بخش‌هایی از ایتالیا، آلمان، انگلیس، جمهوری چک و اتریش مشاهده شده است. این درحالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه نسبت به بروز تظاهرات مردمی ابراز نگرانی کرده‌اند.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه چندی پیش در اظهاراتی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش‌روی کشورش با تاکید بر لزوم صرفه جویی برای جلوگیری از جیره‌بندی گفته بود که دوره فراوانی و بی‌مبالاتی و بدیهیات به پایان رسیده و زمان فداکاری است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.

  • ناشناس

    روسبه به زودی تجزیه می شود و پوتین یا خودکشی می کند یا ترور میشود

    پاسخ