به گفته یک منبع آگاه و گزارش رسانه های محلی، دادگاهی در میانمار که تحت کنترل نظامی است.

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان روز دوشنبه آنگ سان سوچی، رهبر مخلوع این کشور را پس از محکوم کردن او به چهار فقره فساد اضافی، به شش سال زندان دیگر محکوم کرد. آخرین حکم از سری محاکمه های محرمانه علیه برنده نوبل، مجموع مدت حبس وی را به 17 سال رساند و در حالی صادر شد که فرستاده ویژه سازمان ملل در امور میانمار روز دوشنبه برای رسیدگی به "وضعیت وخیم (حقوق)" به این کشور سفر کرد. سوچی که در ماه ژوئن 77 ساله شد، قبلاً به چندین جرایم مختلف از اختلاس تا تخلفات انتخاباتی مجرم شناخته شده بود.

به گفته منبع سی ان ان ، روز دوشنبه او به دلیل سوء استفاده از وجوه یک موسسه خیریه و اجاره زمین های دولتی با قیمت های تخفیف دار مجرم شناخته شد. سوچی در سلول انفرادی زندانی در نایپیتاو پایتخت این کشور نگهداری می شود و تمامی اتهامات علیه خود را رد کرده است. گروه های حقوق بین الملل و رهبران جهانی نگرانی خود را در مورد وخامت وضعیت حقوق بشر در میانمار ابراز کرده و محاکمه های جاری علیه سوچی را رد کرده و آنها را "ناعادلانه و ناعادلانه" خوانده اند. الین پیرسون، سرپرست بخش آسیا در دیده بان حقوق بشر (HRW) روز دوشنبه در بیانیه ای گفت: محکومیت و محکومیت ناعادلانه حکومت نظامی میانمار به آنگ سان سوچی بخشی از حمله روشمند آن به حقوق بشر در سراسر کشور است. پیرسون گفت: «تمایل ارتش به ناپدید شدن اجباری رهبر غیرنظامی برجسته کشور، وحشیگری را آشکار می کند که زندانیان سیاسی کمتر شناخته شده با آن روبرو هستند. در همین حال، نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار، نولین هیزر، روز دوشنبه برای رسیدگی به "وضعیت وخیم و نگرانی های فوری" به میانمار سفر کرد. در این بیانیه آمده است: «دیدار فرستاده ویژه پس از رایزنی‌های گسترده او با بازیگران از سراسر طیف سیاسی، جامعه مدنی و همچنین جوامعی که تحت تأثیر درگیری‌های جاری قرار گرفته‌اند، انجام می‌شود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سوچی رهبر برکنار شده میانمار توسط دادگاه نظامی این کشور به دلیل چهار اتهام مبارزه با فساد به شش سال زندان دیگر محکوم شد.

به دنبال حکم جدید، سوچی تا کنون هیچ بیانیه ای صادر نکرده و به گفته منابع خبری در سلامت کامل به سر می برد.

سوچی ۷۷ ساله، از زمانی که ژنرال‌های ارتش دولت او را در یک کودتا در ۱ فوریه سال گذشته سرنگون کردند، بازداشت شد.

رهبر برکنار شده میانمار از آن زمان با یک سری اتهامات از جمله نقض قانون اسرار رسمی، فساد مالی و تقلب در انتخابات مواجه شد که اگر در تمام موارد مجرم شناخته شود با ده ها سال زندان روبرو خواهد شد.

میانمار از زمان آغاز کودتا، با گسترش منازعات و سرکوب اعتراض‌های صلح‌آمیز خیابانی در شهرهای این کشور آسیای جنوب شرقی در آشفتگی به سر می‌برد.

ارتش این کشور دلیل کودتا را تقلب در انتخابات در نوامبر ۲۰۲۰ عنوان کرده است. هرچند گروه‌های نظارتی اعلام کردند شواهدی مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات بدست نیاورده اند. 

اتهام به سوچی برای کسب مشروعیت

به گفته کارشناسان، حکومت نظامی میانمار در تلاش است تا از طریق محاکمه سوچی و اتهام زدن به او، مشروعیت کسب کند. علاوه بر این، احکام سنگین زندان مانع از بازگشت مجدد سوچی به صحنه سیاست این کشور است.

سوچی به عنوان برنده جایزه نوبل به خاطر فعالیت در راه دموکراسی و مبارزه برای آزادی در برابر دولت نظامی سابق به شهرت جهانی دست یافت. در دوران تصدی پنج ساله سوچی به عنوان رئیس دولت، این کشور اولین گام‌ها را به سمت تغییرات دموکراتیک پس از دهه‌ها حکومت نظامی برداشت. با این حال ارتش در ساختار قدرت این کشور همچنان دست برتر را داشت و سرکوب در میانمار ادامه یافت.

سوچی در جریان کودتای اول فوریه سال ۲۰۲۱ دستگیر شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، او درسلول انفرادی در نایپیداو پایتخت میانمار به سر می‌برد. فیل رابرتسون، معاون آسیایی سازمان دیده‌بان حقوق بشر در رابطه با حکم اخیر علیه سوچی، از "تهاجم گسترده" به حقوق او سخن گفته است.

به گزارش رویترز، ده‌ها هزار نفر در این کشور ۵۳ میلیون نفری از زمان کودتای ارتش به زندان افتاده و بسیاری نیز شکنجه شده‌اند. سازمان ملل این اقدامات را جنایت علیه بشریتمی‌داند. غرب حکومت نظامی میانمار را تحریم کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.