ارتش سودان اعلام کرد که نیروهای نظامی قدرت را واگذار کرده و به ماموریتی که در قانون اساسی به آنها محول شده عمل خواهد کرد.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری سودان، بالاخره بعد از مدت ها ارتش سودان در برابر غیرنظامیان عقب نشینی کرد و اعلام کرد که قدرت را به غیرنظامیان واگذار می کند.

سرلشکر«محمد حمدان دقلو»(حمیدتی) معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان اعلام کرد که ارتش قدرتی که منجر به خونریزی می شود را به دست نمی گیرد و به شکل صادقانه حکومت را به غیرنظامیان واگذار می کند.

وی در بیانیه ای تأکید کرد که نیروهای نظامی قدرت را واگذار کرده و به ماموریتی که در قانون اساسی به آنها محول شده عمل خواهد کرد.

حمیدتی تصریح کرد: با هم تصمیم گفتیم که فرصت را به نیروهای انقلابی و نیروهای سیاسی ملی بدهیم تا با هم به گفت و گو بپردازند و به توافق برسند بدون آن که ارتش دخالتی در این کار بکند.

این در حالی است که هفته گذشته مردم سودان علیه نظامیان حاکم بر این کشور تظاهرات میلیونی برگزار کردند. 

هزاران نفر از مردم سودان در پایتخت این کشور اقدام به تظاهرات کردند. آنها با شعار "تظاهرات میلیونی 17 جولای" خواستار حکومت غیر نظامی و دور شدن نظامیان از حکومت شدند.

نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهرات مردمی اقدام به شلیک گاز اشک آور و بمب صوتی کردند که به مجروح شدن تعدادی از معترضان منجر شد.

دولت نظامی سودان نیروهای امنیتی خود را در خیابان های اصلی و شهرک های خرطوم مستقر کرد که اقدام به کتک زدن بسیاری از تظاهرات کنندگان کردند. آنان برخی از معترضان را دستگیر کردند و با خود بردند.

کمیته مقاومت سودان پیشتر در بیانیه‌ای از مردم این کشور خواست تا برای درخواست پایان حکومت نظامیان و بازگشت روند دموکراتیک و مدنی و محاکمه قاتلان شهدای انقلاب دست به تظاهرات میلیونی بزنند.

تظاهرات علیه دخالت ارتش در امور دولت غیرنظامی در مناطق مختلف سودان از اکتبر سال گذشته (مهر ۱۴۰۰) تاکنون تقریبا هر روز برگزار می‌شود.

صبح روز ۲۵ اکتبر سال گذشته عبدالله حمدوک، نخست وزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت و حمدوک روز بعد آزاد شد.

در ۲۱ نوامبر نظامیانی که با کودتا قدرت را به دست گرفتند با عبدالله حمدوک، نخست وزیر دولت منحل شده برای بازگشت وی به سمت خود به توافق رسیدند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های سودانی، این توافق میان اعضای نظامی شورای حاکمیت و نخست وزیر سابق به دست آمده و حمدوک با مشورت همه نیروهای سیاسی به جز حزب «کنگره ملی» که در دوره عمر البشیر قدرت را در دست داشت، دولت تشکیل خواهد داد.

گفته می‌شود نظامیان و حمدوک در مورد چند موضوع دیگر از جمله آزادی تمامی زندانیان سیاسی توافق کرده‌اند. اما حمدوک در تاریخ ۲ ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.