نخستوزیر انگلیس به دنبال کنارهگیری دهها عضو دولتش طی ۴۸ ساعت گذشته برای استعفاء از مقام رهبری حزب محافظهکار تحت فشار قرار گرفته بود.
به گزارش جماران، بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس روز پنجشنبه اعلام کرد که از رهبری حزب محافظهکار استعفا میدهد.
نخستوزیر انگلیس به دنبال کنارهگیری دهها عضو دولتش طی ۴۸ ساعت گذشته برای استعفاء از مقام رهبری حزب محافظهکار تحت فشار قرار گرفته بود. بوریس جانسون در سخنان روز پنجشنبه خود تاکید کرد که در نظر دارد تا زمان تعیین رهبر جدید حزب محافظهکار به فعالیتش به عنوان رئیس دولت ادامه دهد.
رهبر آینده حزب محافظهکار جانشین بوریس جانسون در مقام نخستوزیری خواهد شد.
نخستوزیر انگلیس در سخنان روز پنجشنبه خود همچنین گفت که بابت اینکه از «بهترین شغل جهان» کنار میرود «غمگین» است. جدول زمانی برای تعیین رهبر جدید حزب محافظهکار انگلیس قرار است هفته آینده مشخص شود. از بن والاس، وزیر دفاع، لیز تراس، وزیر خارجه، ریشی سوناک، وزیر مستعفی دارایی و ساجد جاوید، وزیر مستعفی بهداشت به عنوان مطرحترین گزینهها برای جانشینی بوریس جانسون یاد میشود.
موج استعفا در کابینه بوریس جانسون دو روز پیش با کنارهگیری ساجد جاوید و ریشی سوناک آغاز شد. در مجموع حدود ۶۰ سیاستمدار حزب محافظهکار طی دو روز گذشته از مقامهای دولتی کنارهگیری کردند.
بوریس جانسون در اظهارات روز پنجشنبه خود بدون اشاره به این کنارهگیریها گفت که «به وضوح» مشخص است که حزب محافظهکار به دنبال انتخاب رهبری جدید است.
تصمیم بوریس جانسون برای ادامه فعالیتش تا زمان انتخاب رهبر جدید حزب محافظهکار ممکن است تنشهای جدیدی را طی روزهای آینده به دنبال داشته باشد. کیر استارمر، رهبر حزب کارگر گفته است که نمایندگان این حزب در مجلس عوام در صورت تداوم حضور بوریس جانسون در مقام نخستوزیری طرح رای عدم اعتماد به او را ارائه خواهند کرد.
طی ماههای اخیر، انتشار گزارشهایی مبنی بر نقض مقررات قرنطینه عمومی در دفتر نخست وزیری در دوران همهگیری ویروس کرونا و نیز بیتوجهی آقای جانسون به اتهامهای اخلاقی وارد شده به یکی از ناظران انضباطی حزب محافظهکار در مجلس عوام، مهمترین دلایل تزلزل جایگاه او به عنوان نخستوزیر انگلیس بوده است.
این در حالی است که بوریس جانسون به عنوان رهبر حزب محافظهکار در انتخابات عمومی دسامبر ۲۰۱۹ هم یک پیروزی تاریخی برای حزبش رقم زده بود و هم اختیار عمل خود را برای اجرای برکسیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بسیار بالا برده بود. این پیروزی حزب محافظهکار یک پیروزی تاریخی از زمان نخستوزیری مارگارت تاچر در سال ۱۹۸۷ بود؛ به طوری که برای نخستین بار در بیش از ۳ دهه گذشته محافظهکاران اکثریت قاطع کرسیهای پارلمان را از آن خود کردند.