یکی از مسئولان طالبان تأکید کرد که اخراج این افراد در راستای «تشکیل ارتش و پلیس منزه در آینده» صورت گرفته است.
به گزارش جماران، یکی از مقامهای طالبان در افغانستان روز شنبه اعلام کرد که نزدیک به سه هزار نفر از اعضای این گروه به اتهام «اقدامات غیرقانونی» اخراج شدند.
«لطیفالله حکیمی» رئیس کمیسیون تصفیه صفوف در وزارت دفاع طالبان گفت که اخراجشدگان «وجهه بدی» از «امارت اسلامی» ارائه میکردند. وی افزود که اخراج این افراد در راستای «تشکیل ارتش و پلیس منزه در آینده» صورت گرفته است.
خبر اخراج شماری از اعضای طالبان در حالی منتشر میشود که سازمانهای مدافع حقوق بشر عناصر این گروه را به اعدام نیروهای امنیتی حکومت سرنگونشده افغانستان متهم کردهاند. هبتالله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان پس از سقوط کابل به دست جنگجویان این گروه عفو عمومی اعلام کرده بود.
رئیس کمیسیون تصفیه صفوف در وزارت دفاع طالبان میگوید که ۲۸۴۰ نفر از اعضای این گروه در ۱۴ ولایت افغانستان اخراج شدند و روند اخراج در دیگر ولایتها ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش یورونیوز، به گفته لطیفالله حکیمی شماری از اخراجشدگان در «فساد مالی» و عدهای دیگر در قاچاق مواد مخدر نقش داشتند. وی همچنین دلیل اخراج شماری از آنها را دخالت در زندگی خصوصی مردم ذکر کرد. رئیس کمیسیون تصفیه صفوف در وزارت دفاع طالبان عدهای از اخراجشدگان را به تماس با گروه داعش متهم کرد.
گروه تروریستی داعش پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان اکنون تهدید اصلی برای برقراری امنیت در این کشور محسوب میشود. طالبان برقراری امنیت در افغانستان را پس از چند دهه جنگ در این کشور اولویت اصلی خود عنوان میکند.
طالبان طی شش ماه گذشته آزادیهای فردی شهروندان به ویژه زنان را به شکل گستردهای محدود کردهاند. زنانی که در نهادهای دولتی مشغول به کار بودند دیگر اجازه بازگشت به محل کار را نیافتند و شماری از مدارس نیز دیگر پذیرای دانشآموزان دختر نیستند.
در تحولی دیگر، سخنگوی گروه طالبان در مصاحبه ای ضمن اشاره به مسئله «ظرفیت»، اعلام کرد که این گروه در تلاش است تا در سال جدید مدارس و دانشگاه ها را در افغانستان برای دختران و زنان باز کند.
«ذبیح الله مجاهد» معاون وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی و همچنین سخنگوی گروه طالبان در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اعلام کرد که این گروه امیدوار است که بتواند تمام مدارس دخترانه در سراسر افغانستان را در سال جدید بازگشایی کند.
مجاهد در این باره گفت که وزارت آموزش طالبان در نظر دارد تا در سال جدید شمسی تمام کلاسهای درس برای همه دختران و زنان دایر گردد. وی ادامه داد که تحصیلات و آموزش برای دختران و زنان «مسئله ظرفیت» است.
مجاهد تاکید کرد: ما مخالف تحصیل نیستیم.
وی افزود که پسران و دختران در مدرسه باید کاملاً تفکیک شوند و بزرگترین مانع فعلی یافتن و یا ساختن خوابگاههای کافی یا اقامت گاه برای دختران است تا زمانی که به مدرسه میروند بتوانند در آنجا بمانند.
سخنگوی طالبان ادامه داد که «ما در تلاشیم برای سال آتی این مشکلات را رفع نمائیم» تا مدارس و دانشگاهها بازگشایی شوند.
اظهارات مجاهد در حالی بیان میشود که پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، دختران این کشور در مقاطع بالاتر از مقطع ششم از رفتن به مدرسه منع شده اند.
همچنین محدودیتهای دیگری در زمینههای مختلف از جمله کار و فعالیت و همچنین سفر کردن برای زنان اعمال شده است که البته بسیاری از این محدودیتها با اعتراضات زنان افغان رو به رو گشته است.