در جریان درگیری میان نیروهای پلیس هلند و معترضان به محدودیت های کرونایی در شهر روتردام در شب گذشته حداقل هفت نفر زخمی شدند.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «احمد ابو طالب» شهردار شهر «روتردام» هلند تأکید کرد که در جریان درگیری میان نیروهای پلیس هلند و معترضان به محدودیت های کرونایی در شهر روتردام در شب گذشته حداقل هفت نفر زخمی شدند.
رسانه های هلندی گزارش دادند که در جریان تیراندازی پلیس به سمت معترضان هفت نفر زخمی شدند و در جریان درگیری میان معترضان و پلیس شماری از نیروهای پلیس نیز زخمی شدند.
در همین حال، نیروهای امنیتی هلند حداقل 20 نفر را بازداشت کردند.
پلیس هلند نیز تأیید کرده است که در جریان تیراندازی نیروهای پلیس شماری از معترضان زخمی شدند.
به گفته ابو طالب پلیس کنترل مرکز شهر را در ساعت های نخست امروز شنبه به دست گرفت.
شب گذشته صدها معترض به قواعد فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت های رفت و آمد به خیابان ها ریختند.
این تظاهرات با شلیک هوایی پلیس و استفاده از ماشین های آبپاش برای متفرق کرن معترضان تبدیل به صحنه رویارویی پلیس با معترضان شد.
معترضان به سمت نیروهای پلیس سنگ پرتاب کرده و یک خودروی پلیس را نیز به آتش کشیدند.
پلیس برای سرکوب معترضان ایستگاه مرکزی قطارها در روتردام را بست و در برخی خیابان ها ایست های بازرسی ایجاد کرد.
دولت هلند از 13 نوامبر جاری در پی افزایش شمار مبتلایان به کرونا محدودیت های رفت و آمد برقرار کرد.
اعتراضهای جمعه شب یکی از خشونتبارترین ناآرامیها در هلند از زمان آغاز همهگیری ویروس کرونا بود. خیابانهای روتردام ماه ژانویه سال جاری میلادی نیز به دنبال اعلام مقررات منع رفت و آمد شبانه به صحنه اعتراضهایی خشن تبدیل شده بود.
ماموران پلیس از سراسر هلند جمعه شب برای کمک به حفظ نظم در روتردام به این شهر اعزام شدند. رسانههای محلی گزارش دادهاند که «باندهای آشوبگر هوادار فوتبال» (هولیگانها) در رویدادهای جمعه شب نقش داشتهاند.
موج جدی شیوع کرونا در اروپا؛ بازگشت محدودیتها به هلند
دولت هلند در نظر دارد دسترسی به گواهی سلامت در این کشور را محدودتر کند. بنا به این طرح، گواهی افرادی که تنها دارای نتیجه تست منفی ابتلا به کرونا هستند معتبر نخواهد بود. به این ترتیب شهروندان تنها در صورت واکسیناسیون کامل یا بهبود یافتن از «کووید ۱۹» میتوانند به اماکن عمومی مراجعه کنند.
شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در هلند طی روزهای گذشته افزایش یافته است. دولت این کشور هفته گذشته محدودیتهای جدیدی را برای مقابله با شیوع بیماری «کووید ۱۹» به اجرا گذاشت.
در تحولی دیگر، اتریش پس از بالا رفتن شمار مبتلایان به کرونا در این کشور از روز دوشنبه قرنطینه سراسری را اجرایی میکند و طرحی برای اجباری کردن واکسیناسیون را پیگیری خواهد کرد.
«الکساندر شالنبرگ» صدراعظم اتریش گفت کسانی که این قوانین را رعایت نکنند احتمالا جریمه خواهند شد اما جزئیات بیشتری را اعلام نکرد.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که نرخ واکسیناسیون در اتریش یکی از پایینترینها در بین کشورهای اروپای غربی است.
صدراعظم اتریش همچنین گفت که از اول فوریه واکسیناسیون را اجباری خواهند کرد گرچه جزئیاتی در این مورد ذکر نکرد. در صورت اجباری شدن واکسیناسیون در اتریش، این کشور نخستین کشور در اتحادیه اروپا خواهد بود که به چنین اقدامی دست میزند.
افزایش نرخ واکسیناسیون تنها راه ما برای خروج از این چرخه معیوب موجهای کرونا و بحثهای قرنطینه برای همیشه است.
شالنبرگ افزود: «افزایش نرخ واکسیناسیون تنها راه ما برای خروج از این چرخه معیوب موجهای کرونا و بحثهای قرنطینه برای همیشه است.» وی تاکید کرد: «ما نه موج پنجم میخواهیم، نه موج ششم و هفتم.»
قرنطینه سراسری در حالی در اتریش اعمال میشود که مقامات این کشور به مدت یک هفته قرنطینه برای افراد واکسینه نشده را اجرایی کردند.
در اتریش میانگین موارد ابتلاهای روزانه به کرونا در دو هفته گذشته دو برابر و میانگین مرگ و میر روزانه ناشی از کووید-۱۹ تقریبا سه برابر شده است. اگر چه موارد فوتی همچنان بسیار کمتر از اوج کرونا در زمستان گذشته در این کشور است.
طبق آمارهای دولتی ۶۶ درصد از ۸.۹ میلیون اتریشی کاملا واکسینه شدهاند.
اتریش تابستان امسال از طرح «گذرنامه سبز» رونمایی کرد که به همراه داشتن آن، نشان دهنده انجام واکسیناسیون، بهبودی از کووید-۱۹ یا تست منفی پیسیار است و باید در بدو ورود به رستورانها یا شرکت در رویدادهای فرهنگی ارائه شود.
شالنبرگ گفت: «مدتها بحث میشد که نمیخواهیم واکسن در کشور اجباری باشد. اما باید چشمانمان را روی واقعیت باز کنیم. مدتها من و دیگران فکر میکردیم که باید بتوان مردم در اتریش را متقاعد کرد که داوطلبانه واکسینه شوند.»
قرار است قرنطینه سراسری در اتریش از روز دوشنبه اعمال شود و رستورانها، بازارچههای کریسمس و اغلب فروشگاهها تعطیل خواهند شد و رویدادهای فرهنگی لغو میشود. مردم تنها به دلایل ضروری مانند خرید مواد غذایی، رفتن به دکتر یا ورزش کردن میتوانند خانههای خود را ترک کنند.
این چهارمین قرنطینه در اتریش از زمان شروع همهگیری کرونا است. اتریش روز جمعه ۱۵ هزار و ۸۰۹ ابتلای جدید را گزارش کرد که رکورد تازهای از دو سال یعنی زمانی است که همهگیری آغاز شد.
موجهای جدید همهگیری کرونا غیر از اتریش، در چند کشور دیگر اروپایی نیز ایجاد شده است و این کشورها محدودیتهایی را اعمال کردهاند.
مقامات ایالت بایرن آلمان کل بازارچههای کریسمس این ایالت را لغو کردند. ایالت بایرن نسبت به سایر ایالتهای آلمان نرخ واکسیناسیون کمتری دارد و ۴.۶ میلیون نفر هنوز اقدام به تزریق واکسن نکردهاند.