وارادات ارزان‌تر گاز به اتحادیه اروپا در حالی به تعویق می‌افتد که قیمت این انرژی برای شهروندان ۱۱ درصد افزایش داشته است.

به گزارش جماران، آغاز بهره‌برداری از پروژه نورد استریم ۲، خط انتقال گاز روسیه به آلمان با ایراد مقام تنظیم‌کننده انرژی آلمان با مانع حقوی روبه‌رو شد. وارادات ارزان‌تر گاز به اتحادیه اروپا در حالی به تعویق می‌افتد که قیمت این انرژی برای شهروندان ۱۱ درصد افزایش داشته است.

پروژه نورد استریم به روسیه اجازه می‌دهد گاز خود را بدون نیاز عبور از اوکراین مستقیما وارد شبکه اروپایی کند.

مقام تنظیم کننده انرژی آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد بهره‌برداری از این پروژه عظیم تنها در صورتی ممکن خواهد بود که اجرای آن تحت صلاحیت قضایی و نظام حقوقی همین کشور باشد. این در حالی است که اپراتور اجرایی این پروژه (نورد استریم ای‌جی/Nord Stream AG) یک کنسرسیوم ثبت شده در سوییس است. با اینکه این شرکت تشکیل یک شعبه در آلمان را برای فعالیت در چارچوب نظام حقوقی این کشور آغاز کرده است، اما مقام ناظر جمهوری فدرال آلمان می‌گوید تا زمانی که این شعبه کارمندان ضروری و نیروی انسانی لازم را برای آغاز کار نداشته باشد، اجازه بهره‌برداری داده نخواهد شد.

این تصمیم آغاز انتقال گاز روسیه به اتحادیه اروپا در چارچوب پروژه نورد استریم ۲ را موقتا به تاخیر خواهد انداخت. پیش از این انتظار می‌رفت بهره‌برداری از این پروژه، مطابق قرارداد، چهار ماه پس از تکمیل آن آغاز شود.

پس از اعلام این تصمیم، بهای گاز در اروپا نزدیک به ۱۱ درصد افزایش یافت. این در حالی است که قیمت انرژی از اواخر تابستان و همزمان با خروج اقتصاد از رکود دوران کووید-۱۹ در کشورهای واردکننده اروپایی به شدت بالا رفته است.

روسیه هرگونه ایفای نقش در افزایش قیمت انرژی‌های فسیلی در اروپا را تکذیب می‌کند. کاخ کرملین در ماه سپتامبر و همزمان با پایان کار ساخت پروژه نورد استریم ۲ خواستار آغاز انتقال گاز به اروپا از طریق این خط تا پایان سال ۲۰۲۱ شده بود.

یک سخنگوی کنسرسیوم نورد استریم ای‌جی (Nord Stream AG) به خبرگزاری فرانسه گفت: «شرکت ما برای تضمین احترام به مقررات درخواست شده، تلاش می‌کند.» با این حال وی درباره مدت زمان پایان این مرحله پاسخ روشنی نداده است.

 

طرح انتقال گاز روسیه به اروپا و چالش‌های سیاسی

پروژه نورد استریم ۲ میان روسیه و آلمان منتقدانی در اتحادیه اروپا و خارج از آن داشته و دارد. کشورهای همسایگان روسیه و به‌ویژه اوکراین نگرانند که اتحادیه اروپا و به‌ویژه آلمان، حمایت از آن‌ها در برابر روسیه را به‌خاطر بهره‌برداری از این پروژه عظیم، قربانی کنند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا هم از رهبران آلمان به خاطر «وابستگی به روسیه در زمینه انرژی» انتقاد کرده و شرکت‌های عضو این پروژه را تهدید به تحریم کرده بود.

در حالی‌که تنش میان روسیه و اتحادیه اروپا بر سر چالش‌هایی نظیر بحران مهاجرت در مرزهای بلاروس و لهستان، انضمام شبه جزیره کریمه به خاک روسیه و ادامه تنش در شرق اوکراین ادامه دارد، شماری از نمایندگان پارلمان اروپا در سال‌های گذشته، بهره‌برداری از خط انتقال گاز نورد استریم ۲ را تهدیدی علیه استقلال اروپا توصیف کرده اند. فرانسه، یکی از منتقدان اصلی این پروژه، برنامه گسترش رآکتورهای کوچک هسته‌ای افزایش بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر را برای استقلال در زمینه انرژی در دستور کار قرار داده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.