روسیه که نخستین واکسن ضد کرونا در جهان را به نام «اسپوتنیک» را تولید و تزریق آن را آغاز کرده بود، حالا شاهد تاخت و تاز بی سابقه کرونا در این کشور است.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، شمار مبتلایان و مرگ و میر روزانه در اثر ویروس کرونا در روسیه رکورد جدیدی بر جای گذاشت.

 روسیه امروز چهارشنبه از مرگ هزار و بیست و هشت نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت اخیر خبر داد که در این کشور یک رکورد جدید به شمار می رود. روسیه روز گذشته هزار و پانزده فوتی را در اثر کرونا ثبت کرده بود.

همچنین ۳۴ هزار و ۷۳ نفر در روسیه در ۲۴ ساعت اخیر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند؛ موضوعی که مقامات را به اتخاذ تدابیر بهداشتی سختگیرانه‌تری ترغیب کرده است. 

شهردار مسکو روز گذشته فرمان ماندن در خانه را برای افراد بالای ۶۰ سال که واکسن دریافت نکرده اند، به مدت ۴ ماه صادر کرده بود. دولت روسیه نیز پیشنهاد تعطیلی یک هفته‌ای مراکز دولتی را برای مقابله با گسترش سریع شیوع کووید-۱۹ مطرح کرده است.

کرملین، کُندی واکسیناسیون را عامل اصلی شیوع گسترده بیماری کووید-۱۹ در روسیه می‌داند.

این در حالی است که روسیه نخستین واکسن ضد کرونا در جهان را به نام «اسپوتنیک» را تولید و تزریق آن را آغاز کرده بود.

 

آغاز تزریق دوز سوم در چین

در چارچوب برنامه پیشگیری و کنترل کرونا شورای دولتی چین، تزریق دز سوم یا تقویت کننده در میان افراد بالای ۱۸ سال چین آغاز شد.

تلویزیون «سی جی تی ان» چین گزارش داد، این اقدام با هدف تقویت بیشتر ایمنی در میان افراد ۱۸ سال به بالا که بیش از ۶ ماه از واکسن آنها گذشته است آغاز شده است.

شورای دولتی چین اعلام کرده است پس از واکسیناسیون، با گذشت زمان، مصونیت برخی از دریافت کنندگان در برابر ویروس کرونا کاهش می یابد و احتمال ابتلا به ویروس کرونا افزایش می یابد، بنابراین یک دز تقویت کننده لازم است.

بر اساس این گزارش، تزریق دزهای تقویت کننده برای محافظت از افراد حساس و جلوگیری موثر از شیوع کرونا بسیار مهم است.

تا کنون افزون بر ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دز واکسن کرونا در چین تزریق شده است.

همزمان گزارش کمیسیون ملی بهداشت چین حاکی است در شبانه روز گذشته ۳۰ مبتلا به کرونا در این کشور شناسایی شده است که ۱۷ مورد بومی و ۱۳ مورد هم وارداتی است.

تعداد موارد مبتلا به کرونا در سرزمین اصلی چین در حال حاضر ۹۶ هزار و ۶۰۱ نفر است تعداد کشته ها هم بدون تغییر در رقم چهار هزار و ۶۳۶ نفر باقی مانده است.

 

 

واکسیناسیون کودکان 5تا 11 ساله در آمریکا

ایالات متحده آمریکا امروز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد کارزار واکسینانسیون همگانی علیه بیماری کووید۱۹ در این کشور را به رده سنی زیر یازده سال گسترش دهد.

بر این اساس کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که کلیه کودکان ۵ تا ۱۱ سال از ماه آینده میلادی می‌توانند واکسن ضد کووید دریافت کنند.

واکسیناسیون ۲۸ میلیون کودک پنج تا یازده سال آمریکایی در حالی قرار است با محصول دارویی تولیدی شرکت فایزر انجام شود که مقامات بهداشتی ایالات متحده به تازگی پس از بررسی‌های انجام شده مجوز لازم برای استفاده از آن را نزد کودکان خردسال صادر کرده‌اند.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: تلاش‌های ما برای برنامه‌ریزی لازم در این زمینه در حال انجام است و نخستین دوزهای واکسن به کودکان چند روز پس از توصیه نهایی مراکز پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها در ایالات متحده تزریق خواهد شد.

یک کمیته تخصصی قرار است به نمایندگی از مراکز پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها در ایالات متحده در روزهای دوم و سوم نوامبر نظر خود را در این خصوص اعلام کند و توصیه‌های لازم را برای انجام واکسیناسیون نزد کودکان ۵ تا ۱۱ سال در اختیار سازمان غذا و داروی آمریکا قرار دهد.

یک کمیته مشورتی از جانب آژانس دارویی ایالات متحده نیز مامور شده است که روز ۲۶ ماه جاری داده‌‌های ارائه شده از سوی شرکت فایزر را مورد بررسی قرار دهد.

در صورت مثبت بودن نظر و توصیه‌های این کمیته که شواهد نیز اینطور نشان می‌دهد، سازمان غذا و داروی آمریکا رسما با نشان دادن چراغ سبز، راه را برای مراکز پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های در ایالات متحده جهت واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۱ سال هموار خواهد کرد.

شرکت‌های فایزر و بیون‌تک اواخبر ماه سپتامبر از پاسخ ایمنی قوی واکسن تولیدی خود علیه کرونا در میان کودکان بالای پنج سال خبر داده بودند.

دو شرکت آمریکایی و آلمانی پیش‌تر استفاده از واکسن‌های فایزر/بیون و مدرنا را که بر اساس فناوری آر.ان. ای پیام‌رسان ساخته شده برای استفاده از سنین ۱۲ به بالا مجاز اعلام کرده بودند.

کاخ سفید اعلام کرده است که پس از دریافت این توصیه‌ها کلیه مطب‌ها‌ و بیمارستان‌های مخصوص اطفال و همچنین مدارس و مهدکودک‌ها با میزان مناسبی از دوزهای واکسن تجهیز خواهند شد.

واکسن‌های مخصوص کودکان به شیوه‌ای متقاوت بسته‌بندی خواهد شد به گونه‌ای که در هر بسته ۱۰ویال و هریک حاوی ۱۰ دوز دارو خواهد بود تا استفاده از آن در مراکز کوچک‌ترِ واکسیناسیون آسان شود.

دولت نیز برای فراهم‌کردن دیگر تجهیزات لازم از جمله سوزن‌های کوچک و باریک‌تر برای تزریق واکسن به کودکان اعلام آمادگی کرده است.

کاخ سفید همچنین اطمینان داده که ایالت متحده دوزهای کافی واکسن برای ایمن‌سازی کودکان در این گروه سنی را فراهم کرده است.

 

تاثیر کرونا بر اقتصاد اروپا

همه‌گیری ویروس کرونا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ بیشترین تاثیر منفی را بر اقتصاد اتحادیه اروپا گذاشت؛ چنان که تولید ناخالص داخلی اتحادیه در مقایسه با سه ماهه نخست سال گذشته میلادی، ۱۱.۶ درصد کاهش یافت.

داده‌های منتشر شده از سوی اداره آمار کمیسیون اروپا(یورواستات) نشان می‌دهد که سقوط تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰، در فصل بعدی جبران شد.

البته نرخ رشد فصلی تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا در پاییز و زمستان گذشته دوباره سیر نزولی به خود گرفت تا این که در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به ۲ درصد رسید و صعودی شد.

همچنین نرخ ثبت کسب و کارهای جدید در اتحادیه اروپا نیز در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰، ۲۳ درصد در مقایسه با فصل پیش از آن سقوط کرد و پس از آن نیز روندی مشابه تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا را پیمود.

اما همزمان با آغاز سیاست حمایت اقتصادی دولت‌های اروپایی از خانوارها و مشاغل در دوره همه‌گیری کرونا و اعمال محدودیت‌های اجتماعی، درصد مجموع بدهی عمومی ناخالص دولت‌ها به تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا از سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ روندی صعودی به خود گرفت و این روند تا سه ماهه نخست سال جاری میلادی همچنان ادامه داشت.

داده‌های منتشر شده از سوی یورواستات نشان می‌دهد که بدهی عمومی ناخالص دولت‌ها به ۹۲.۹ درصد تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا رسیده است.

نرخ تورم نیز با آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا سیر نزولی به خود گرفت و در نوامبر گذشته به پایین‌ترین حد خود در یکسال و نیم گذشته رسید. اما با بروز آثار سیاست انبساطی پولی بانک مرکزی اروپا با هدف ایجاد تحرک اقتصادی، نرخ تورم از ۰.۲ درصد در نوامبر ۲۰۲۰ به ۳.۲ درصد در اوت گذشته رسید که بالاترین سطح در یک دهه گذشته به شمار می‌رود.

تاثیر همه‌گیری کرونا بر نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا، یک فصل پس از سقوط تولید ناخالص داخلی آن در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ نمودار شد؛ به طوری که نرخ بیکاری در ماه‌های اوت و سپتامبر به اوج خود یعنی ۷.۷ درصد طی یک و نیم سال منتهی به اوت گذشته رسید.

البته داده‌های منتشر شده از سوی یورواستات حاکی است که نرخ بیکاری اتحادیه اروپا در اوت گذشته به ۶.۸ درصد رسیده که تنها ۲ دهم واحد درصد بالاتر از این نرخ در ژانویه سال ۲۰۲۰ است. در مجموع، حمایت دولت‌های اروپایی از مشاغل و کسب و کارها در دوران اعمال سیاست‌های قرنطینه عمومی با وجود بالا بردن بدهی آنها موجب شد تا نرخ بیکاری در مقایسه با سایر شاخص‌ها نوسان کمتری را تجربه کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.