وزیر دفاع آمریکا در راستای تلاش های جدید این کشور برای مقابله با روسیه راهی اروپا شده است.

به گزارش جماران، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با هدف تقویت اتحاد با کشورهای تحت فشار روسیه و قدردانی از مشارکت آنها در جنگ دو دهه‌ای در افغانستان روز یکشنبه به منطقه دریای سیاه سفر کرد.

آستین قرار است پیش از شرکت در اجلاس حضوری وزرای دفاع ناتو در بروکسل، از گرجستان ، رومانی و اوکراین دیدن کند. یک مقام ارشد دفاعی آمریکا پیش از سفر وزیر دفاع ضمن تایید این برنامه به خبرنگاران گفت: «ما به کشورهایی که در خط مقدم تجاوز روسیه هستند اطمینان می‌دهیم که در کنار آنها هستیم و این اتحاد را تقویت می‌کنیم.»

هر سه کشور از متحدان ناتو به شمار می‌روند. رومانی عضو کامل این پیمان است و گرجستان و اوکراین از شرکای ناتو به شمار می‌روند. هر سه کشور نیز در حاشیه دریای سیاه قرار دارند، جایی که روسیه به دنبال افزایش نفوذ خود و جلوگیری از گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو است. روسیه شبه جزیره کریمه را اشغال کرده و نیروهای خود را در مناطق جدا شده از گرجستان یعنی آبخازیا و اوستیای جنوبی مستقر کرده است. علاوه بر این مسکو از جدایی‌طلبان اوکراین حمایت می‌کند.

به گزارش یورونیوز، آستین همچنین قرار است در این سفر از شرکای آمریکا برای مشارکت و حمایت در فرآیند حضور دو دهه‌ای این کشور در افغانستان قدردانی کند. آقای آستین در گرجستان با «ایراکلی گاریباشویلی» نخست وزیر این کشور و همچنین وزیر دفاع گرجستان ملاقات خواهد کرد. تفلیس امیدوار است این سفر به پیشبرد فرآیند پیوستن این کشور به ناتو منتهی شود. دیوید زالکالیانی وزیر خارجه گرجستان روز چهارشنبه در این خصوص گفت: «ما انتظار داریم این جلسات بر تعمیق بیشتر همکاری‌ها، مسائل امنیت منطقه‌ای و روند الحاق گرجستان به ناتو متمرکز باشد.»

وزیر دفاع آمریکا در اوکراین هم با «ولودومیر زلنسکی» رئیس جمهوری و «آندری تاران»، وزیر دفاع این کشور دیدار خواهد کرد. موضوع عضویت اوکراین در ناتو هم از محورهای این ملاقات‌ها خواهد بود.

در رومانی آقای آستین با «کلاوس یوهانیس» رئیس جمهوری و «نیکولائون سیوکا» وزیر دفاع گفتگو می‌کند.

هرچند ایالات متحده می‌خواهد حمایت‌های خود را از هر سه کشور افزایش دهد اما در عین حال مشکلات توسعه دموکراتیک و همچنین فساد در این کشورها از چالش‌های پیش‌روی آمریکا خواهد بود.

در گرجستان ده‌ها هزار معترض این هفته در خیابان‌های پایتخت در اعتراض به دستگیری میخائیل ساکاشویلی رئیس جمهوری سابق و رهبر کنونی مخالفان به خیابان‌ها آمدند. این در حالیست که ساکاشویلی تا ماه قبل در اوکراین حضور داشت و بعد از بازگشت به گرجستان بلافاصله دستگیر شد.

از سوی دیگر در خصوص اوکراین، غرب این کشور را تحت فشار گذاشته تا در مقابل کمک‌هایی که به کیف می‌کند فساد گسترده‌ای را که در این کشور وجود دارد، متوقف کند.

مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا می‌گوید: «اعتقاد ما این است که تقویت نهادهای دموکراتیک باعث ایجاد مقاومت بیشتر در برابر نفوذ روسیه و دخالت‌های خارجی خواهد شد. کمک‌های ما در واقع بسیار بر جنبه‌های خاصی از اصلاحات نهادی که برای ناتو ضروری است تمرکز دارد. این هم در مورد گرجستان و هم در خصوص اوکراین صدق می‌کند.»

آستین هفته را در مقر ناتو در بروکسل به پایان می‌رساند. جایی که روابط با ایالات متحده در دوران دونالد ترامپ با این سازمان مخدوش شده بود. بر همین اساس یکی از ماموریت‌های آقای آستین تلاش برای بهبود روابط با ناتو خواهد بود. مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران گفت: «آستین تعهد ایالات متحده به این پیمان را تقویت می‌کند و همچنین در دیدار خود با اعضای این سازمان، برای سازگاری نظامی برای مقابله با تهدیدات آینده پافشاری خواهد کرد. ناتو باید به توانایی بازدارندگی خود برای ماموریت دفاعی و بازدارندگی ادامه دهد.»

 

ناتو: تهدید چین جدای از روسیه نیست

به گزارش فایننشال تایمز نوشت؛ ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو گفت که این اتحادیه نباید تهدید چین را جدا از روسیه، دشمن اصلی ژئوپلیتیک آن، مشاهده کند.

استولتنبرگ در گفتگو با این روزنامه گفت: "ناتو اتحادی از آمریکای شمالی و اروپا است. این منطقه با چالش های جهانی روبروست: تروریسم، حملات سایبری و افزایش قدرت چین ... چین به ما نزدیک می شود."

وی خاطرنشان کرد که چین با قابلیت های سایبری، فناوری های جدید و موشک های دوربرد، امنیت اروپا را تهدید می کند.

به گفته دبیرکل ناتو، مسائل مربوط به حفاظت از کشورهای ناتو در برابر این تهدیدها "به دقت" در آموزه جدید توصیف کننده سیاست اتحاد در دهه آینده منعکس خواهد شد. فرض بر این است که مفهوم استراتژیک جدید در اجلاس ناتو در تابستان 2022 تصویب می شود. به گفته این روزنامه، نسخه فعلی دکترین که در سال 2010 تصویب شد، از چین به عنوان تهدید نام نمی برد.

استولتنبرگ گفت چین و روسیه نباید به عنوان تهدیدهای جداگانه تلقی شوند.

وی گفت: "اول از همه، چین و روسیه همکاری تنگاتنگی با یکدیگر دارند. ثانیاً، وقتی هزینه های فناوری را افزایش می دهیم ... منظور هر دوی این کشورها است."

به گفته این نشریه، "هرگونه اشاره" به تغییر طرح مهار روسیه، ناگزیر اعتراض متحدان اروپای شرقی ناتو را برانگیخته می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.