چین تا کنون بیش از یک میلیارد و 820 میلیون دوز از واکسن های مختلف را به مردم خودش تزریق کرده است.
به گزارش جماران، گزارشها از وضعیت واکسیناسیون در کشورهای مختلف حاکی از آن است که چین تاکنون بیش از یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون دُز از انواع واکسنها را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به مردم خود تزریق کرده که میزانی بیش از یک سوم کل دُزهای تزریق شده در سراسر جهان (یعنی ۴ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دز) است.
بر این اساس، با فرض آنکه هر فرد نیاز به دو دز واکسن برای ایمنی در مقابل ویروس کرونا دارد، با این مقدار دز تزریق شده کافی است تا دستکم ۶۵ درصد از جمعیت ۱ میلیارد و ۳۹۸ میلیون نفری چین در مقابل کرونا واکسینه شده باشند.
گزارشهای دریافت شده از سوی رویترز همچنین لوموند فرانسه نیز حاکی از آن است که در سرزمین اصلی چین، روزانه دستکم ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دز واکسن کرونا (سینوفارم، سیننواک، کانسینو) تزریق میشود. به این ترتیب با حفظ همین سرعت واکسیناسیون، تا ۱۸ روز آینده ۱۰ درصد دیگر از جمعیت این کشور در مقابل ویروس کرونا واکسینه خواهند شد.
چین برای تسریع در روند واکسیناسیون عمومی، همه منابع و امکانات دولتی خود را بسیج کرده است و شائو یمینگ، اپیدمیولوژیست مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در پکن معتقد است از آنجا که واکسنهای این کشور بطور صد در صد بدن را در مقابل ویروس کرونا محافظت نمیکنند، ضروری است هرچه سریعتر ۸۰ درصد جمعیت چین در مقابل کرونا واکسینه شوند.
پس از چین، در جدول جهانی واکسیناسیون عمومی، کشور هند قرار دارد که تا کنون توانسته است بیش از ۵۲۴ میلیون دز واکسن کرونا را تزریق کند. ایالات متحده آمریکا نیز با تزریق ۳۵۴ میلیون دز در جایگاه سوم قرار دارد.
صادرات واکسنهای کرونا
چین مدعی است که علاوه بر موفقیت در واکسیناسیون عمومی در داخل کشور، در زمینه صادرات گسترده واکسنهای خود نیز در جهان پیشتاز بوده است.
این کشور اعلام کرد که تا ماه مه سال جاری میلادی ۲۵۲ میلیون دز از انواع واکسنهای کرونای تولیدی خود را صادر کرده که معادل ۴۲ درصد از کل تولیدات واکسن در داخل این کشور است.
بنا بر گزارش گلوبال تایمز، در همین مدت، اتحادیه اروپا ۱۱۱ میلیون دز واکسن (معادل ۱۱ درصد از تولید خود) و روسیه ۶۹ میلیون دز واکسن (معادل ۳۵ درصد از واکسنهای تولیدی خود) را صادر کرده است. در این مدت ۳۳۰ میلیون دز واکسن کرونا نیز در داخل ایالات متحده تزریق شده که معادل ۹۹ درصد از کل تولیدات واکسن در این کشور بوده است.
کاهش شمار مبتلایان جدید در چین
چین روز جمعه از کاهش شمار مبتلایان جدید به کووید۱۹ در این کشور خبر داد. بنا بر گزارش کمیسیون بهداشت ملی (NHC) در مجموع در روز پنجشنبه ۴۷ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ به ثبت رسیده است که کمترین میزان از ۳۰ ژوئیه به این سو محسوب میشود.
بیشترین موارد ابتلا به کووید۱۹ در دور جدید شیوع این بیماری، در شهر نانجینگ در شرق چین دیده شده و مقامات شهر احتمال میدهند که دلیل شیوع، تماس برخی از خدمه بخش نظافت فرودگاه شهر با مسافران هواپیمایی بوده که در ۱۰ ژوئیه از مبدا روسیه وارد شده است.
بازار داغ گواهی سلامت تقلبی در فرانسه
«به واکسن نه بگویید اما از مزایای گواهی سلامت بهرهمند شوید!»، «گواهی سلامت حداکثر در ۸ تا ۱۰ ساعت»، «با خدمات ما واکسن دیگر اجباری نیست.»
اینها نمونههایی از پیامهایی است که این روزها و پس از اجباری شدن گواهی سلامت برای شرکت در بسیاری از فعالیتهای روزمره زندگی در فرانسه، در شبکه اجتماعی اسنپچت زیاد دیده میشود. فروشندگان گواهی سلامت پیامها را از حسابهایی موقت و چند روزه میفرستند و بعد، ناپدید میشوند.
به گزارش یورونیوز با توجه به واکسنستیزی جماعت پرشماری از شهروندان فرانسه از یک سو و حکم غیرمنتظره دولت امانوئل ماکرون برای اجباری کردن گواهی (پاسپورت) سلامت، اقبال به چنین بازار سیاهی دور از ذهن نبوده و نیست.
قیمت پاسپورت سلامت تقلبی، که از قرار معلوم در حال حاضر تضمینی و درست است، از ۱۴۰ تا ۳۵۰ یورو متغیر گزارش میشود.
خبرنگاران فرانسپرس با چند تن از «گواهی فروشان» تماس گرفته و سر از کار آنها در آورده اند. افراد واسطه اطلاعات متقاضیان اعم از نام و شماره تامین اجتماعی را میگیرند و آن را به یک پزشک یا متصدی واکسیناسیون خلافکار میسپارند. پزشک هم که توانایی ثبت اطلاعات متقاضیان را دارد، برای آنها با خلق یک کدشناسایی گواهی سلامت فوری درست میکند، بدون اینکه واکسن یا تستی در کار بوده باشد. اهمیت این گواهیها در اینجا است که دارنده آن، یک شهروند کاملا واکسینه شده به شمار میرود و تا اطلاع ثانوی دیگر نیازی به تست کووید هم نخواهد داشت.
کار چاقکنها و مشتریان،هر دو پرداخت از راههای غیر قابل پیشگیری را ترجیح میدهند تا در صورت لو رفتن ماجرا، ریسک کمتری متوجه آنها باشد. پرداخت از طریق سامانه موبایلی Lydia یا کارتهای خرید موقت، بهترین راهها برای دور زدن نظارت پلیس و سازمان تامین اجتماعی به شمار میرود.
در حالیکه زمان زیادی از اجباری شدن گواهی سلامت نمیگذرد، تاکنون ۴۶ شکایت از سوی سازمان تامین اجتماعی برای جعل و استفاده از گواهی جعلی سلامت به پلیس تحویل داده شده است.
براساس قانون، جاعل یا شبکه سازندگان گواهی تقلبی سلامت به ۵ سال حبس و ۱۵۰ هزار یورو جزای نقدی محکوم میشوند. قانون برای کسی که از این گواهی تقلبی استفاده کند تا ۳ سال زندان در نظر گرفته است. چنین فردی عملا امکان دریافت واکسن کرونا را هم از دست میدهد، چرا که مشخصاتش به عنوان یک فرد کاملا واکیسنه، در مرکز دادههای وزارت بهداشت ثبت شده است.