خواهر با نفوذ رهبر کره شمالی انتظارات آمریکا از مذاکره را مسخره کرد.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، «کیم یو جونگ» خواهر با نفوذ و مشاور ارشد رهبر کره شمالی چشم انداز از سرگیری زودهنگام دیپلماسی با واشنگتن را رد کرد وگفت: انتظارات آمریکا از مذاکره اشتباه است.
دولت جو بایدن قول داده مسیری کاملاً مشخص و برنامه ریزی شده در قبال کره شمالی به کار گیرد که این مسیر شامل تلاش سیاسی و گفت و گو هم خواهد شد. به همین دلیل «جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی بایدن از گفت و گو با کره شمالی استقبال کرده است.
خواهر کیم جونگ اون در بیانیه ای گفته است انتظار آمریکا از مذاکره با کشورش اشتباه است و ممکن است به ناامیدی و سرخوردگی این کشور منجر شود.
خواهر رهبر کره شمالی گفت آمریکا مذاکرات را برای خودش و منافعش می خواهد به همین دلیل در مسیر نادرستی حرکت می کند.
طبق گزارش آژانس مرکزی خبری کره شمالی، کیم یو جونگ تاکید کرد «به نظر می رسد آمریکا ممکن است شرایط را به گونه ای تفسیر کند که برایش دلگرم کننده باشد. «این انتظارات که آنها [آمریکایی ها] برای جلوگیری از راه اشتباه انتخاب کرده اند، آنها را ناامیدتر خواهد کرد.»»
از سوی دیگر رهبر کره شمالی در جلسه ای در پیونگ یانگ در هفته گذشته بر « گفت و گو و رویارویی» همزمان با آمریکا تاکید کرده است. جیک سالیوان اظهارات کیم جونگ اون مبنی بر اینکه کره شمالی باید هم برای گفت و گو و هم برای رویارویی آماده باشد، به عنوان «نشانه های قابل توجه» توصیف کرده بود.
کیم جونگ اون هفته گذشته در جلسه حزب حاکم، سیاست دولت بایدن در قبال کره شمالی را تببین کرد و به مقامات دستور داد تا برای گفت و گو و رویارویی به ویژه برای رویارویی آماده شوند تا «از امنیت و عزت ملی محافظت» کنند.
اظهارات کیم شامل سخنی تند علیه واشنگتن و سئول نبود؛ موضوعی که باعث گمانه زنی های متناقض در میان کارشناسان شد. برخی معتقد بودند که کیم جونگ اون قصد دارد فشار بیشتری بر آمریکا وارد کند تا سیاست خود درباره پیونگ یانگ را تغییر دهد، در حالی که برخی دیگر می گویند رهبر کره شمالی بر احتمال از سرگیری مذاکرات تاکید دارد.
با این حال جیک سالیوان در گفت و گویی با شبکه ای بی سی نیوز گفت: «اظهارات این هفته او [کیم جونگ اون] را به عنوان نشانه قابل توجهی در نظر می گیریم و منتظر خواهیم ماند تا ببینیم آیا آنها پیگیر هر نوع ارتباط مستقیم تری با ما درباره مسیر بالقوه پیش رو خواهند شد یا نه.»
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته بررسی سیاست کره شمالی خود را به پایان رساند و گفت که برای گفت و گو آماده است اما اصرار دارد که کره شمالی باید سلاح های هسته ای خود را کنار بگذارد.
«سونگ کیم» فرستاده ارشد آمریکا در امور کره شمالی به کره جنوبی سفر کرده است. سونگ کیم روز دوشنبه گفت امیدوار است به زودی شاهد واکنش مثبت پیونگ یانگ نسبت به پیشنهادهای آمریکا برای مذاکره باشد هر چند وی تاکید کرد که تحریم ها علیه کره شمالی پابرجا خواهند بود.
نماینده آمریکا در امور کره شمالی هنگام بازدید این هفته از سئول، اظهار امیدواری کرد که کره شمالی برای دیدار «هر زمان و هر مکان و بدون پیش شرط» پاسخ مثبت دهد.
گفتنی است چهار دور مذاکره حضوری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با رهبر کره شمالی بدون هیچ نتیجه خاصی به اتمام رسیده بود.
مقامات آمریکایی می گویند که بایدن بین ارتباط مستقیم ترامپ با کیم و سیاست «صبر استراتژیک» باراک اوباما، راه میانه را انتخاب می کند. اما برخی از کارشناسان می گویند کره شمالی احتمالا باید قبل از اینکه دولت بایدن از تحریم ها بکاهد، گام های مشخصی را در راستای خلع سلاح هسته ای بردارد.