رسانه های صهیونیستی با اعلام سرنگونی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از توافق دو حزب رقیب نتانیاهو برای تشکیل کابینه ائتلافی خبر دادند.
به گزارش جماران به نقل از روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل، «یائیر لاپید» رهبر حزب میانه «یش عتید» که مسئول تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی شده است توانست با طیفی از احزاب مختلف که هدف اول همه آنها برکناری نتانیاهو از قدرت است، توافق نامه ائتلاف را امضا کند. او با پایان مهلت خود برای تشکیل کابینه به رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که موفق به تشکیل کابینه شده است.
وی در بیانیه ای گفت که اواخر شب با رئیس جمهور رژیم صهیونیستی تماس گرفته و به او گفته است که حمایت لازم برای ایجاد «ائتلاف برای تغییر» را به دست آورده است. وی به «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی گفته است که پست نخست وزیری به صورت چرخشی بین او و نفتالی بنت خواهد بود و ابتدا رهبر حزب یامینا به این سمت می رسد.
دو حزب راست افراطی رژیم صهیونیستی که زمانی نزدیک به نتانیاهو بودند سرانجام در شامگاه چهارشنبه توافق ائتلاف را با لاپید امضا کردند. حزب «یامینا» به رهبری نفتالی بنت و حزب «امید نو» به رهبری «گیدون سعار» در ساعات پایانی مهلت قانونی برای تشکیل کابینه به یاری لاپید شتافتند. گیدون سعار پیش از این در حزب لیکود به رهبری نتانیاهو حضور داشت اما اختلافات باعث شد تا از این حزب جدا شود و حزب خود را تشکیل دهد.
رهبر حزب «یش عتید» که از سوی رئیس رژیم صهیونیستی مأمور تشکیل کابینه شده بود تا ساعت 23:59 امشب به وقت قدس مهلت داشت تا توانایی خود را برای تشکیل کابینه اعلام کند.
در مجموع هشت حزب مختلف توافق ائتلاف را امضا کردند که شامل «یش عتید»، «آبی و سفید»، «یسرائل بیتنو»، «یامینا»، «امید تازه»، «کارگر»، «میرتس» و حزب عربی «فهرست متحد عربی» می شود.
نمایندگان عرب در پارلمان رژیم صهیونیستی تحت حزب «فهرست متحد عربی» به رهبری «منصور عباس» عصر چهارشنبه حمایت تاریخی خود را از طرح ائتلاف علیه نتانیاهو رسمی کردند و بدین ترتیب یکی از آخرین موانع تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی برطرف شد.
یائیر لاپید، رهبر مخالفان در بیانیه ای گفت که عباس «موافقت نامه ائتلاف را برای تشکیل دولت وحدت امضا کرد».
منصور عباس نیز خود در یک بیانیه تلویزیونی گفت: «من با یائیر لاپید توافق نامه ای امضا کردم (...) پس از آنکه به تعداد قابل توجهی همگرایی درباره موضوعات مختلف که منافع جامعه عرب را تامین می کند، دست یافتیم.»
منصور در این باره گفت: یک تصمیم بسیار دشوار است، برای نخستین بار یک حزب عرب می تواند در تشکیل کابینه اسرائیل مشارکت داشته باشد.
بنیامین نتانیاهو که در سه پرونده قضایی به فساد، تقلب و سوء استفاده از اعتماد متهم شده، نتوانست در اوایل ماه مه نظر مثبت شمار نماینده های لازم در کنست را برای تشکیل کابینه به خود جلب کند.
زمانی که بنیامین نتانیاهو از تشکیل کابینه جدید ناکام ماند، رووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی از یائیر لاپید دعوت کرد تا کابینه را شکل دهد.
لاپید پس از آنکه موفق به امضای توافق ائتلاف شد، گفت: «این دولت برای همه اسرائیلی ها، کسانی که به آن رای داده اند و کسانی که رای نداده اند کار خواهد کرد. این اتحاد، هر کاری را برای متحد کردن اسرائیلی ها انجام می دهد.»
رهبر مخالفان و احزاب حامی او هم اکنون هفت روز فرصت دارند تا کابینه ائتلافی از مجلس رای اعتماد بگیرند. اما علی رغم این موفقیت و نخستین توافق نامه ائتلاف که در دو سال اخیر بدون بنیامین نتانیاهو شکل گرفت هنوز هر اتفاقی ممکن است.
بنیامین نتانیاهو و حزب راست گرای وی یعنی لیکود در تلاش هستند از تصویب این توافق و رای به کابینه در پارلمان جلوگیری کنند.
این توافق باید در رای گیری هفته آینده پارلمان رژیم صهیونیستی تصویب شود. اگر این روند با موفقیت به پایان برسد حکمرانی 12 ساله نتانیاهو تمام می شود.
در مذاکرات یاییر لاپید برای ائتلاف، سهم وزارت دادگستری برای حزب امید نو و وزارت دارایی برای ییسراییل بیتینو کنار گذاشته شده است. نتزان هورویتز، رهبر حزب چپ گرای میرتس هم وعده وزارت بهداشت را از لاپید گرفته است.
نفتالی بنت نخست وزیر احتمالی رژیم صهیونیستی کیست؟
این امکان وجود دارد که نفتالی بنت به جای نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شود. بنابراین جا دارد او را بیشتر بشناسیم:
نفتالی بنت متولد 25 مارس 1972 یک محافظه کار تندرو و راست رادیکال است. رای دهندگان او از افراطی ترین یهودیان ارتدکس به شمار می آیند. او خود شخصاً عمیقاً مذهبی است و همیشه یک یارمولکا (کلاه یهودی) بر سر دارد.
او عمیقاً به حکومت مذهب یهودیت بر اسرائیل اعتقاد دارد و هویت یهودی مذهبی اسرائیل را اولین اولویت خود می داند و معتقد است قوانین اسرائیل براساس تورات باید تنظیم شوند. شکی نیست که اگر بنت از نتانیاهو تندروتر نباشد، قطعاً از او میانهروتر نیست.
بنت سال های طولانی یکی از نزدیک ترین یاران و متحدان نتانیاهو بوده است. او 15 سال پیش رئیس دفتر نتانیاهو بود و در کابینه او وزیر آموزش و وزیر جنگ هم بوده است. تحلیلگران معتقدند دلیل او برای پیوستن به مخالفان نتانیاهو شخصی و مربوط به آرزوی دیرینه او برای دسترسی به پست نخست وزیری است و نه هیچ مخالفت سیاسی یا ایدئولوژیک با نتانیاهو. به همین دلیل بخش مهمی از جناح راست اسرائیل به شدت با این حرکت او مخالف است.
بنت یکی از سیاستمداران رژیم صهیونیستی است که به شکل کاملاً علنی با ایده دو دولت مخالف است و معتقد است تمام سرزمین های اشغالی باید تحت تسلط رژیم صهیونیستی با هویت یهودی و صهیونیستی باشند. (امری که بسیاری آن را حمایت از آپارتاید می دانند.) او حامی سرسخت شهرک سازی های غیرقانونی اسرائیل است و خود پیش از ورود به سیاست در شهرک سازی درگیر بوده است و ریاست یک سازمان که شهرک سازی را سامان میداده به عهده داشته است؛ بنابراین او در زمینه حقوق مردم فلسطین فرق چندانی با نتانیاهو ندارد.
بنت از شهر سان فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا در آمریکا به اراضی اشغالی مهاجرت کرد. او پیش از مهاجرت، در صنعت تکنولوژی آمریکا به عنوان یک کارآفرین فعال شده بود و از این طریق میلیونر شده بود.
او همچنین 49 سال دارد که از متوسط سیاستمداران اسرائیلی بسیار جوان تر است. به همین دلیل او در کار با شبکه های اجتماعی و ارتباط با جوانان مهارت زیادی دارد و بسیاری او را چهره مدرن جنبش راست افراطی رژیم صهیونیستی محسوب می کنند.
یائیر لاپید نخست وزیر احتمالی دوم رژیم صهیونیستی کیست؟
یائیر لاپید متولد 5 نوامبر 1963 هرچند برای اسرائیلی ها یک چهره شناخته شده است اما در جهان کمتر کسی با او آشنایی داشته است.
یائیر لاپید 58 ساله، فرزند «یوسف تومی لاپید» مدیرکل اسبق رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی است. تومی لاپید نیز یک روزنامه نگار زاده مجارستان بود که تا آخر عمر، لهجه شدید مجاری خود را حفظ کرد.
یائیر مانند پدر خود نه تنها یک روزنامه نگار، بلکه یک نویسنده و تا همین چندی پیش، مجری مهم ترین برنامه های سیاسی در شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی بود و همواره خود با سیاستمداران مصاحبه های تند و تیز می کرد اما حال خود به مهم ترین مهره در تشکیل کابینه مبدل شده است.
یائیر لاپید از نوجوانی معتقد بود که چندان باوری به تحصیلات کلاسیک ندارد و امتحانات دیپلم دبیرستان را هم نداد. در اراضی اشغالی می توان دبیرستان را به پایان برد اما درخواست دیپلم نکرد. لاپید در میان معدود کسانی است که داشتن دیپلم را بی ارزش می دانست.
اما با وجود این، او در سال های گذشته به دانشگاه رفت و حتی دکترای خود را هم از دانشگاه بر ایلان گرفت.
یائیر لاپید کار روزنامه نگاری را از نشریه نظامی ارتش با نام «بمخنه» و از زمانی که سرباز بود، آغاز کرد؛ سپس از روزنامه «معاریو»، «یدیعوت آحارونوت» راه یافت و همزمان به شبکه دوم تلویزیون وفادار بود. او در کنار بازیگری در چند فیلم، در خلق چند نمایشنامه و سریال تلویزیونی نیز نقش داشت.
یائیر لاپید حزب «یش عتید» را رسماً 29 آوریل 2012 ثبت نام کرد و دو روز بعد، از اجرای سیاسی برنامه های تلویزیونی بازماند تا کارزار انتخاباتی خود را پیش برد. در آن زمان هنوز معلوم نبود که انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی برگزار می شود.
او خود را «نه راست و نه چپ» توصیف می کند اما تردیدی نیست که از دیدگاه های تند ضدمذهبی پدرش که «حاضر بود با شیطان رفت و آمد کند اما در کنار مذهبی ها نباشد» به دور است و هرگز علناً از این راه و روش افراطی پدرش حمایت نکرد.
اما یائیر لاپید مانند پدرش معتقد است که یهودیان مذهبی تنها به این بهانه که مذهبی هستند نباید از خدمت در ارتش معافیت بگیرند و همگان باید در ارتش خدمت کنند. وی خواهان کوچک کردن کابینه است.
یائیر لاپید انگلیسی را خوب صحبت می کند.