شماری از کشورهای آفریقایی اعلام کردند که واکسن های ضد کرونای تاریخ مصرف گذشته را نابود می کنند.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، مالاوی اعلام کرد که هزاران دوز واکسن ضد کرونای تاریخ مصرف گذشته را به رغم درخواست سازمان جهانی بهداشت و مرکز مبارزه با بیماری در آفریقا برای نگه داشتن آنها، نابود خواهد کرد.

سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل بیماری در آفریقا در روزهای اخیر از کشورهای آفریقایی خواستند که واکسن های ضد کرونای تاریخ مصرف گذشته را نابود نکنند زیرا«هنوز برای استفاده امن هستند».

با وجود این، دولت مالاوی تأکید کرد که کار از کار گذشته است و این درخواست ترتیب اثر داده نخواهد شد. 

مسئولان این کشور آفریقایی گفتند که در عمل 16هزار و 440 دوز واکسن «آسترازنکا»که تاریخ مصرف گذشته است از انبار سرد خارج شده است.

«چارلز موانسامبو» وزیر بهداشت مالاوی گفت: هر چیزی باید تاریخ مصرف داشته باشد که بعد از آن نمی توان آن را مورد استفاده قرار داد.

پیش از این ملاوی و سودانی جنوبی اعلام کردند که برنامه ای برای نابودی نزدیک به 70 هزار دوز واکسن تاریخ مصرف گذشته آسترازنکا دارند.

از سوی دیگر، پنج ماه پس از آغاز واکسیناسیون عمومی علیه بیماری کووید-۱۹ در جهان، تعداد واکسن‌های توزیع شده از مرز یک میلیارد گذشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه تا ظهر روز شنبه ۴ اردیبهشت (۲۴ آوریل) تعداد حدودا یک میلیارد و سه میلیون دوز واکسن در ۲۰۷ کشور جهان توزیع شده است.

بیش از نیمی از کل این واکسن‌ها (معادل ۵۸ درصد) در سه کشور ایالات متحده (۲۲۵.۶ میلیون)، چین (۲۱۶.۱ میلیون) و هند (۱۳۸.۴ میلیون) به افراد تزریق شده است.

انگلیس با ۴۹ درصد جمعیت (افرادی که دستکم یک دوز واکسن را دریافت کرده‌اند)، امارات متحده عربی با ۵۱ درصد، آمریکا با ۴۲ درصد، شیلی با ۴۱ درصد، بحرین با ۳۸ درصد و اروگوئه با ۳۲ در صدر قرار دارند.

در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا نیز تا کنون ۱۲۸ میلیون دوز واکسن توزیع شده است که ۲۱ درصد جمعیت کل را پوشش می‌دهد.

در اروپا کشورهای مالت (با ۴۷ درصد) و مجارستان (با ۳۷ درصد) پیشتاز هستند، این در حالی است که کشورهای بزرگ اروپایی از درصد واکسیناسیون تقریبا مشابهی برخوردار بوده‌اند: فرانسه ۲۰.۵ درصد، آلمان ۲۲.۶ درصد، ایتالیا ۱۹.۹ درصد و اسپانیا ۲۲.۳ درصد.

بنابر آمار خبرگزاری فرانسه، واکسن آکسفورد/آسترازنکا که این اواخر به لحاظ عوارض جانبی‌اش بحث‌برانگیز شده است همچنان پراستفاده‌شده‌ترین واکسن در جهان است و ۱۵۶ کشور معادل ۷۵ درصد کشورهای دنیا از آن بهره‌ گرفته‌اند.

بعد از آکسفورد/آسترازنکا، فایزر/بیونتک با ۹۱ کشور (معادل ۴۴ درصد)، مدرنا با ۴۶ کشور (۲۲ درصد)، سینوفارم با ۴۱ کشور (۲۰ درصد)، اسپوتنیم با ۳۲ کشور (۱۵ درصد) و سینوواک با ۲۱ کشور (۱۰ درصد) در رده‌های بعدی قرار دارند.

تا کنون دستکم ۱۴۶ میلیون نفر در جهان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند که از این میان بیش از ۳ میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

 

بحران در هند

سریع‌ترین سرعت شیوع در جهان و بالاترین افزایش روزانه ابتلا به ویروس کرونا، هند را به سمت یک بحران عمیق و مرگبار سوق داده است.

سیستم بهداشت و درمان دومین کشور پرجمعیت جهان با جمعیت تقریبی ۱.۴ میلیارد نفری به مرز شکست در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ رسیده است: بیمارستان‌های مملو از بیماران با کمبود دستگاه اکسیژن‌ساز و کپسول اکسیژن مواجه شده‌اند و صف سوزاندن اجساد قربانیان لحظه به لحظه در گورستان‌ها طولانی‌تر می‌شود.

تنها طی ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان روزانه به ویروس کرونا در هند از مرز ۳۴۹ هزار نفر گذشت و رکوردی جهانی را در طول همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ ثبت کرد. در همین مدت بیش از دو هزار و ۷۶۱ تَن دیگر جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست دادند که بالاترین سطح در هند بوده است.

این در حالی است که طی موج نخست شیوع ویروس کرونا در هند، حداکثر تعداد مبتلایان روزانه به حدود ۹۸ هزار نفر رسیده و اوج مرگ و میز گزارش شده به دو هزار تن رسیده بود. اما این آمار از ابتدای نوامبر تا اوایل فوریه گذشته سیر نزولی خود به گرفت و با کاهش تعداد مبتلایان روزانه به کمتر از ۹ هزار نفر، شمار جان‌باختگان روزانه به کمتر از صد نفر رسیده بود.

کارشناسان معتقدند که این کشور نتوانست از این فرصت برای تقویت فوری زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی خود استفاده کند و کارزار واکسیناسیون عمومی در برابر کووید-۱۹ را با سرعت بالایی انجام دهد. به اعتقاد آنها دولت هند در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ جهان، نسبت پایین‌تری از تولید ناخالص داخلی کشور را در بخش بهداشت و درمان هزینه می‌کند و همین امر موجب کمبود نیروی انسانی متخصص و کاهش روند توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان این کشور شده است. چنان که عزم دولت در ماه اکتبر برای ساخت واحدهای جدید تولید دستگاه اکسیژن‌ساز و کپسول اکسیژن هنوز به نتیجه عملی منتج نشده است.

همچنین منتقدان دولت ناریندا مودی نیز تاکید دارند که عدم جدیت دولت او در تعطیلی موقت مراسم مذهبی هندوها و تجمع‌های انتخاباتی را از مهمترین عوامل شکل‌گیری موج دوم همه‌گیری کرونا در هند بوده است. عواملی که موجب جهش ویروس کرونا و شکل‌گیری نوع مسری‌تر و احتمالا مرگبارتر این ویروس شده است.

در چنین شرایطی تزریق روزانه ۲.۷ میلیون دُز واکسن کرونا در هند انجام می‌شود. هر چند تا کنون بیش از ۱۱۷ میلیون هندی حداقل یک دُز واکسن دریافت کرده‌اند ولی این رقم معادل ۸.۳۵ درصد جمعیت این کشور است. با این وجود، هند امیدوار است، به عنوان یکی از عمده‌ترین تولید کننده واکسن جهان بتواند پاسخگوی نیاز داخلی خود باشد.

اما آغاز سرایت نوع جهش‌یافته ویروس کرونا در خارج از مرزهای هند، گذشته از افزایش نگرانی‌های جهانی نسبت به تبعات همه‌گیری آن، کشوری را که طی سال ۲۰۲۰ به دلیل تبعات اقتصادی با رشد منفی مواجه شده با انزوای جهانی در سال ۲۰۲۱ قرار داده است.

چنان که بسیاری از کشورها در حال توقف سفرها و مبادله کالا با هند هستند. با این حال، سوئیس از کشف اولین موارد آلودگی به ویروس جهش یافته هندی در این کشور خبر داده است.

البته با وجود وضع محدودیت‌های گسترده توسط کشورهای جهان در زمینه تبادل کالا و مسافر با هند، روند تلاش کشورهای ثروتمند برای کمک به دولت هند برای خروج از شرایط بحرانی فعلی نیز آغاز شده است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز یکشنبه از آمادگی کشورش برای پشتیبانی فوری از نظام بهداشت و درمان هند خبر داد و جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز گفت که ایالات متحده به زودی کمک‌های خود را به دولت و کادر درمان این کشور ارسال خواهد کرد. در این میان، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران نیز با ارسال نامه‌ای به همتای هندی خود از آمادگی جمهوری اسلامی برای ارایه کمک‌های فنی، کارشناسی و تجهیزاتی به این کشور برای مهار کرونا اعلام کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.