گونه جدیدی که در رومانی کشف شده است ممکن است در برابر واکسن ضد کرونا مقاومت کند.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، دانشمدان دانشگاه «استفان»در رومانی گونه جدید و جهش یافته از ویروس کرونا را که ویژگی های کرونای انگلیسی را نیز دارد، کشف کردند. این گونه از کرونا ممکن است اثر واکسن های ضد کرونا را خنثی کند.

تعداد موارد ابتلا به ویروس جدید جهش یافته کم هستند اما این نگرانی وجود دارد که در برابر واکسن ضد کرونا مقاومت کند.

در همین حال، رسانه ها تأکید کردند که ده ها مورد ابتلا به گونه جهش یافته کرونای آفریقای جنوبی در ترکیه ثبت شده است.

فرانسه 250 میلیون دوز واکسن کرونا در 2021 تولید می کند

فرانسه ۲۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سال ۲۰۲۱ برای شرکت‌های «فایزر-بیون‌تک»، «جانسون اَند جانسون»، «مُدرنا» و «سانوفی» تولید خواهد کرد. انتظار می‌رود در این مرحله، هفت کارخانه در فرانسه در تولید واکسن کرونا مشارکت کنند.

مقصد واکسن‌های تولید شده در کارخانه‌های فرانسوی لزوماً فقط این کشور نیستند بلکه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را نیز شامل می‌شوند.

شرکت دلفارم به عنوان یکی از شرکت‌های تولید کننده واکسن کرونا در خاک فرانسه، از هفته پیش آماده مرحله تولید شده و قرار است اولین بسته‌های دوزهای واکسن «فایزر-بیون‌تک» را روز چهارشنبه آینده توزیع کند.

این شرکت در نوامبر سال ۲۰۲۰ با رعایت استانداردهای مورد نیاز، مجوزهای قانونی لازم را برای تولید واکسن کرونا دریافت کرد. عملیات نگهداری و انتقال واکسن فایزر از آنجا که باید کل زنجیره در دمای نزدیک به منفی ۷۰ درجه سانتیگراد حفظ شود، پیچیده ارزیابی می‌شود.

شرکت دلفارم قرار است پس از دریافت مایع واکسن کرونای «فایزر-بیونتک»، آن‌ها را در ظرف‌های شیشه ای مخصوص واکسن وارد کرده و سپس این دوزها را در مراکز واکسیناسیون توزیع کند.

شرکت دلفارم که یکی از شرکت‌های پیشرو در امور پیمانکاری دارویی است ۲۰ میلیون یورو در بخش تجهیزاتش سرمایه‌گذاری کرده که نیمی از این مبلغ توسط دولت فرانسه تأمین شده است.

این شرکت با این احتمال که شیشه‌های مخصوص نگهداری واکسن به دلیل تقاضای جهانی با کمبود مواجه شود، میلیون ها قطعه از آن‌ها را خریداری کرده است. همچنین دلفارم مجبور شده است حجم زیادی یخ خشک و فریزر برای نگهداری واکسن ها در دمای مورد نیاز سفارش دهد.

از سوی دیگر قرار است شرکت «رسیفارم» که یکی از پنج بازیگر بزرگ جهانی در بخش پیمانکاری دارویی است نیز تا پایان ماه آوریل تولیدات خود را آغاز کند. رسیفارم که شاخه فرانسوی یک شرکت سوئدی است، مسئول پر کردن و بسته بندی دوزهای واکسن «مدرنا» خواهد بود.

سرانجام شرکت داروسازی فرانسوی سانوفی با وارد کردن مایع واکسن «جانسون اَند جانسون» در ظرف‌های شیشه ای که حدود ۱۲ میلیون دوز در ماه برآورد می‌شود، فعالیت خود را در تابستان امسال آغاز خواهد کرد.

همچنین این شرکت داروسازی قرار است در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش‌های بالینی، تولید واکسن خود را در نیمه دوم سال آغاز کند.

۲ تا ۳ میلیارد دوز واکسن کرونا در اروپا

یکی از مقام‌های اتحادیه اروپا با اشاره به آماده‌سازی اولین دوزهای واکسن کرونا در فرانسه گفت که این کشور در آستانه تولید گسترده واکسن کرونا قرار دارد.

بر اساس پیش‌بینی کمیسیون اروپا تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۲ تا ۳ میلیارد دوز واکسن کرونا به صورت سالانه در این قاره تولید خواهد شد.

در مجموع ۵۳ کارخانه در اروپا درگیر زنجیره تولید واکسن کرونا هستند.

 

 

مشکلات و عوارض خطرناک واکسن آسترازنکا تأیید شد

 

یک مسئول آژانس دارویی اروپا امروز سه‌شنبه تایید کرد که ارتباطی میان واکسن آسترازنکا و موارد گزارش شده خون‌لختگی در میان برخی دریافت کنندگان این واکسن وجود دارد.

«مارکو کاوالری» مسئول سیاست‌گذاری واکسیناسیون در آژانس دارویی اروپا در گفتگویی با روزنامه ایتالیایی «ایل مساگرو» ضمن تایید ارتباط میان دریافت واکسن تولیدی دانشگاه آکسفورد و شرکت سوئدی آسترازنکا با موارد گزارش شده خون‌ٰلختگی در برخی کشورهای اروپایی تصریح کرد: «ما از این پس می‌توانیم این ارتباط را تایید کنیم. این مسئله به وضوح روشن است. »

وی در ادامه گفت: «با این وجود ما هنوز نمی‌دانیم که این واکنش به چه علت ایجاد می‌شود. به طور خلاصه، طی چند ساعت آینده خواهیم گفت که ارتباطی در این میان وجود دارد، اما همچنان باید به نحوه شکل‌گیری آن پی ببریم.»

مسئول سیاست راهبردی واکسن در آژانس دارویی اروپا همچنین یادآور شد: «ما در حال تلاش برای به دست آوردن یک تصویر درست از آنچه در حال وقوع است، هستیم و سعی داریم به شکلی دقیق مشخص کنیم که این سندرم ناشی از واکسن چگونه شکل می‌گیرد. در میان افراد واکسینه شده (با آسترازنکا) تعدادی مورد خون‌لختگی در افراد جوان‌تر گزارش شده که بیشتر از حد انتظار ما است. این مسئله‌ای است که باید گفته شود.»

ده‌ها مورد خون‌لختگی پیش‌تر در برخی دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا گزارش شده بود که متاسفانه چند تن از مبتلایان به این عارضه جان خود را از دست دادند.

در انگلیس، کشوری که یکی از دانشگاه‌های آن در ساخت واکسن آسترازنکا مشارکت داشته ۳۰ مورد خون‌لختگی و هفت مورد مرگ ناشی از این عارضه در میان بیش از ۱۸ میلیون دریافت کننده واکسن گزارش شده است.

این نخستین بار است که یک مقام مسئول در آژانس دارویی اروپا از قطعی بودن ارتباط میان دریافت واکسن آسترازنکا و بیماری خون‌لختگی سخن می‌گوید که بر اساس موارد گزارش شده تاکنون جان چند شهروند اروپایی را گرفته است.

این موضع تازه و مغایر با بیانیه‌های پیشین سازمان ناظر بر وضعیت دارو و واکسن در اروپا در حالی مطرح شده که نهادهای تنظیم کننده مقررات بهداشتی و دارویی در اروپا و نیز سازمان جهانی بهداشت پیش‌ از این بر «ایمن و موثر» بودن واکسن آکسفورد/آسترازنکا تاکید کرده بودند.

آژانس دارویی اروپا اوایل ماه مارس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد که واکسن آسترازنکا خطر ترومبوآمبولیک یا لختگی خون را افزایش نمی‌دهد.

ایمر کوکه، مدیر اجرایی آژانس دارویی اروپا نیز در این خصوص تاکید کرده بود که کمیته ایمنی مامور تحقیق روی اثرات جانبی واکسن آسترازنکا به یک نتیجه علمی روشن دست یافته و آن «ایمن و موثر» بودن این واکسن است.

گفتنی است که دانمارک به همراه اتریش و نروژ از جمله نخستین کشورهایی بودند که پس از گزارش موارد مشکوک مرگ و لختگی خون در میان چند شهروند دریافت کننده واکسن آسترازنکا، استفاده از این واکسن را به صورت موقت به حال تعلیق درآوردند.

پس از تردید‌های مطرح شده بسیاری از کشورهای بزرگ اروپایی از جمله هلند،‌ایرلند،‌آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و سوئد نیز همین مسیر را در پیش گرفتند اما برخی از آنها پس از تایید مجدد ایمنی واکسن آسترازنکا توسط سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا واکسیناسیون با این محصول را از سر گرفتند.

برخی کشورها نظیر فرانسه نیز که استفاده از واکسن آسترازنکا را به حال تعلیق درآورده بودند به موجب تایید نهاد‌های ناظر بر وضعیت بهداشت و دارو در قاره بار دیگر استفاده از این محصول را از سرگرفتند؛ با این تفاوت که شهروندان بالای ۵۵ سال از این پس در فرانسه مجاز به دریافت واکسن آسترازنکا هستند.

مسئولان شرکت آسترازنکا پس از تردیدهای طرح شده و بنا به درخواست نهاد‌های تنظیم کننده مقررات دارویی در ایالات متحده اقدام به به روز رسانی مجدد داده‌های مرتبط با پروژه تولید واکسن خود کردند که بر اساس آن میزان ایمنی واکسن آسترازنکا برابر ویروس کرونا به صورت رسمی ۷۶ درصد اعلام شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.