دانشمند ارشد بیماری های واگیردار در سوئد بر این باور است که تدابیر سختگیرانه نمی تواند از شیوع کرونا جلوگیری کند.

 

به گزارش جماران به نقل از دیلی میل، «اندرس تیگنل» دانشمند ارشد بیماری های واگیردار سوئد تأکید کرد که «قرنطینه ثابت کرده است که برای جلوگیری از شیوع کرونا شکست خورده است». وی تأکید کرد که محدودیت های شدید تنها راه کنترل موج سوم کرونا در کشورش نیست.

تیگنل تصریح کرد:چیزی که به آن نیاز داریم پایبندی بیشتر به توصیه ها و محدودیت های کنونی است....من به این نتیجه رسیده ام که ما در عمل مهمترین تدابیر را به اجرا در آوردیم.

وی افزود: تعداد مبتلایانی که هفته پیش ثبت شده اند تردیدهایی درباره میزان موفقیت قرنطینه به وجود آورده است.

این دانشمند سوئدی در ادامه عنوان کرد: چه بسا قرنطینه در کوتاه مدت تأثیرگذار باشد اما وقتی به آن در طول دوران شیوع بیماری نگاه کنیم تردید زیادی درباره آن می کنیم.

شایان ذکر است که مدارس در سوئد طی دوران شیوع کرونا به شکل اساسی باز بودند ولی دولت به شکل تدریجی بر محدودیت های تجمع ها و ساعت کار رستوران ها و فروشگاه های فروش مواد الکلی افزود وتدابیر بیشتری را به اجرا در آورد.

علاوه بر آن،سوئد که از فرایند بستن و قرنطینه سختگیرانه اجتناب کرد، هفته گذشته شاهد افزایش تقریبا 10 درصدی موارد ابتلا به کرونا شد که نیاز به بستری شدن در بخش های مراقبت های ویژه بودند این در حالی است که تعداد افراد مبتلا به کرونا نیز در این کشور افزایش پیدا کرده است.

 

بحران در فرانسه

بحران سلامت در فرانسه جدی تر شده است و «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری این کشور که سیاست هایش برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا با انتقادات زیادی روبروست، بامداد چهارشنبه بار دیگر «شورای دفاع از سلامت» را تشکیل داد تا برای خروج از وضعیت موجود چاره‌ای بجوید.

قرار است او چهارشنبه شب ساعت ۲۰ به وقت محلی، آخرین تصمیمات خود را برای مقابله با این همه‌گیری، به اطلاع مردم فرانسه برساند.

فردا پنج‌شنبه اول آوریل نیز قرار است «ژان کاستکس» نخست‌وزیر فرانسه مقابل پارلمان درباره آخرین تحولات در «وضعیت سلامت» عمومی گزارش دهد.

فرانسه در حال حاضر چهارمین کشور دنیا با بیشترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا است. تا کنون بیش از ۴ میلیون و ۵۸۵ هزار نفر در این کشور به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و ۹۵ هزار و ۳۳۷ نفر از این بیماری جان باخته‌اند.

بنا بر گزارش مقامات بهداشتی این کشور، شمار بیماران در وضعیت حاد کووید۱۹ بیش از ظرفیت بیمارستان‌ها است. بیش از ۵ هزار نفر هم‌اکنون «تحت مراقبتهای ویژه» هستند و از هر ۱۰ تخت اختصاص یافته به بخش مراقبهای ویژه بیمارستان‌ها ۹ تخت اشغال شده است.

تیم‌های پزشکی همچنین احزاب منتقد دولت خواستار اجرای مقررات اجتماعی سختگیرانه‌تری برای مهار کرونا هستند؛ درخواستی که آقای ماکرون تا کنون در قبال آن مقاومت کرده است.

یکی از راههای کنترل بحران موجود، تعطیلی مدارس برای محدود کردن گسترۀ شیوع آلودگی است و بر این اساس برخی مقامات از جمله «آن هیدالگو» شهردار پاریس پیشنهاد طولانی‌تر شدن تعطیلات مدارس برای دست‌کم یک ماه را داده‌اند؛ راه حلی که آقای ماکرون و ژان میشل بلانکر، وزیر آموزش این کشور به آن به عنوان آخرین چاره می‌نگرند.

خانم هیدالگو روز چهارشنبه با اشاره به وضعیت «بسیار جدی» سلامت عمومی و «بی نظمی‌های بزرگ» روی داده در نهادهای آموزشی به دلیل شیوع کرونا گفت: «هم اکنون حدود ۲۰ هزار دانش آموز سر کلاس‌ها نیستند؛ یا به دلیل اینکه بیمارند یا به این دلیل که کلاس‌ها تعطیل هستند.»

بنا بر گزارش اخیر پروفسور «آنتوان فلاوت» مدیر انستیتوی سلامت جهانی در دانشگاه ژنو، مدارس در حال حاضر یکی از مهمترین مکان‌های انتشار آلودگی هستند که می‌توانند روزانه بیش از ۴۰ هزار نفر را در فرانسه آلوده کنند.

اما این مشکلات در حالی بر جامعه فرانسه حاکم است که مردم مخالف افزایش محدودیتهای اجتماعی هستند.

اکنون امانوئل ماکرون بیش از هر زمانی چشم انتظار دریافت محموله‌های بزرگ واکسن‌ ضد کووید است که قرار است در ماه آوریل تحویل داده شود تا با الگوبرداری از بریتانیا از فشارهای اجتماعی بکاهد.

کندی واکسیناسیون یکی از اصلی‌ترین انتقاد مخالفان رئیس جمهور فرانسه است که او را متهم به داشتن «رفتار غیرمسئولانه» می‌کنند و حتی معتقدند هیچ چشم اندازی برای حل این بحران ندارد.

تا کنون در فرانسه ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز در اولین مرحله واکسیناسیون عمومی و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز در مرحله دوم تزریق شده است و دولت امیدوار است پس از دریافت محموله جدید و تسریع در واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال سن، واکسیناسیون معلمان را آغاز کند.

 

تأیید دو واکسن چینی «سینوفارم» و «سینواک»

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت امروز چهارشنبه اعلام کردند که دو واکسن چینی «سینوفارم» و «سینواک» را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» ایمن و موثر می دانند اما همچنان به داده های بیشتری برای بررسی آنها نیاز دارند.

به گفته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت «کارایی و ایمنی» این دو واکسن چینی در افرادی که پس از واکسیناسیون علائم بالینی ابتلا به «کووید ۱۹» داشتند ثابت شده است. با این حال آنها تاکید کرده‌اند که به داده‌های بیشتری برای اعلام نظر در مورد میزان کارایی و ایمنی استفاده از واکسن‌های «سینوفارم» و «سینواک» برای افراد سالمند یا مبتلا به بیماری‌های دیگر نیاز دارند.

شرکت‌های دارویی ملی چین معروف به «سینوفارم» و «سینوواک بیوتک» از سازمان جهانی بهداشت درخواست کرده‌اند تا واکسن‌های تولیدی آنها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را تائید کند.

تصمیم سازمان جهانی بهداشت در این باره حداقل تا اوایل ماه آوریل (اواسط فروردین) اعلام نخواهد شد.

تائید اضطراری واکسن های کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت به تسریع روند صدور مجوز برای این واکسن ها در کشورهای مختلف و سپس واردات آنها کمک خواهد کرد. علاوه بر این صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز پس از تائید سازمان جهانی بهداشت امکان خرید و توزیع واکسن در میان کشورهای فقیر جهان را خواهد داشت.

سازمان جهانی بهداشت در آخرین روز سال ۲۰۲۰ میلادی استفاده از واکسن «فایزر-بیون تک» را به عنوان اولین واکسن در برابر ویروس کرونا تائید کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.