بزرگترین متخصص بیماری های عفونی در آمریکا سیاستمداران این کشور را باعث مرگ بیش از 500 هزار نفر در اثر بیماری کرونا دانست.

 

به گزارش جماران به نقل از رویترز،«آنتونی فائوچی» مدیر مرکز ملی حساسیت و بیماری عفونی در آمریکا مرگ بیش از 500 هزار آمریکایی در اثر ابتلا به کرونا را با سیاست و بحران سیاسی در این کشور مرتبط دانست.

وی تأکید کرد که بحران سیاسی در این کشور در تلفات بالا و «حیرت برانگیز» کرونا نقش اساسی داشته است.

فائوچی در گفت و گو خبرگزاری رویترز گفت که کرونا در زمانی در آمریکا شیوع پیدا کرد که این کشور از شکاف و چند دستگی سیاسی رنج می برد و صرف پوشیدن ماسک بیش از آن که اقدامی برای بهداشت عمومی شود تبدیل به یک پیام سیاسی شد.

وی افزود: نباید ایالات متحده آمریکا که یک کشور ثروتمند است نیم میلیون مورد فوتی به دلیل ویروس کرونا ثبت کند.

آنتونی فائوچی در ادامه تأکید کرد که واکسیناسیون می تواند به ایالات متحده آمریکا در رسیدن به «ایمنی گله ای»و حمایت در برابر مرگ و میر و حالت های بیماری شدیدی که ویروس کرونا ایجاد می کند، کمک کند.

این در حالی است که تعداد فوتی های آمریکا در اثر بیماری کرونا از تعداد کشته شدگان این کشور در جنگ جهانی دوم فراتر رفته است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز گذشته صفحه نخست خود را به انتشار عکسی اختصاص داد که تعداد جان باختگان کرونا در این کشور را برجسته می کند.

این روزنامه مشهور آمریکایی 500هزار نقطه به رنگ سیاه در صفحه نخست قرار داد و این همان تعداد جان باختگان ویروس کرونا در آمریکاست.

نیویورک تایمز در این زمینه نوشت که هر مورد فوتی تعداد نامشخصی از تشییع کننده و خسارت های بزرگی در شهرها و روستاهای مختلف به جای گذاشته است. هر فوتی خلائی در جامعه های مختلف آمریکا به جای گذاشت و زندگان خود را در مکانی هایی خالی دیدند که قبل از آن همسران،پدران یا همسایگان یا دوستان شان پر کرده بودند و اینها به 500هزار فوتی رسیده اند.

ایالات متحده آمریکا در صدر کشورهایی قرار دارد که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند و تا کنون نیم میلیون فوتی در اثر این بیماری ثبت کرده است.

تعداد جان باختگان کرونا در آمریکا به تنهایی یک پنجم همه جان باختگان در جهان است.

همچنین تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا از زمان شیوع این ویروس در این کشور نزدیک به 28 میلیون نفر رسیده است.

تعداد فوتی های آمریکا در اثر کرونا از تعداد کشته شدگان این کشور در جنگ جهانی دوم فراتر رفته است. آمریکا در جنگ جهانی دوم 405 هزار کشته داد.

در همین حال، دولت جدید آمریکا که خود را وارث «سیاست‌های اشتباه» دوبت سابق در زمینه مبارزه با ویروس کرونا می‌داند وضعیت وخیم ناشی از بحران سلامت و نیز عبور شمار قربانیان بیماری کووید۱۹ دراین کشور از مرز نیم میلیون نفر را« دلخراش» توصیف کرد.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه شب طی سخنانی در کاخ سفید با لحنی حزن انگیز به آمار قربانیان ویروس کرونا در کشورش اشاره کرد و خواستار آن شد که کلیه پرچم‌ها بر فراز ساختمان‌های دولتی به احترام قربانیان به حالت نیمه افراشته درآید.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرده که پرچم‌ها به مدت پنج روز در ادارات و اماکن فدرال نیمه افراشته نگاه داشته می‌شوند.

ناقوس کلیسای واشنگتن نیز دوشنبه شب همزمان با سخنرانی جو بایدن به احترام جان باختگان کرونا پانصد بار به صدا درآمد.

رئیس جمهوری آمریکا که «جیل بایدنم همسرش و «کامالا هریس» معاون اول وی، او را همراهی می‌کردند پیش از یک دقیقه سکوت به احترام قربانیان بیماری کووید۱۹ در کشورش طی سخنانی یاد کشته شدگان را گرامی داشت و بار دیگر از شهروندان کشورش خواست که نسبت به خطرات بیماری هوشیار بمانند و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

جو بایدن در این خصوص تاکید کرد: «من همچنین می‌خواهم که اقدامی انجام دهیم، فاصله‌گذاری اجتماعی را حفظ کنیم، ماسک به صورت داشته باشیم و واکسن بزنیم.»

آقای بایدن و بانوی اول ایالات متحده به همراه کامالا هریس و همسرش مقابل دوربین‌ها در پای بالکن کاخ سفید که به احترام قربانیان با ۵۰۰ شمع روشن تزئین شده بود‌، حضور یافتند و پس از یک دقیقه سکوت محل را ترک کردند.

از جهتی دیگر، واشنگتن پست در گزارشی نوشت: اقتصاددانان آمریکایی هشدار می ‌دهند میلیون ‌ها شغل که در پی شیوع ویروس کرونا تغییر کرده و یا به طور کامل از بین رفته اند، دوباره نمی ‌توانند فعالیت‌ های خود را از سر بگیرند و این موضوع یک ضرورت شدید به تغییر شغل و آموزش مجدد را در آمریکا ایجاد می‌ کند.

موسسه جهانی مکنزی اعلام کرده است که 20 درصد از سفر‌های تجاری به وضع اول باز نمی ‌گردد و حدود ۲۰ درصد از کارگران می ‌توانند به طور نامحدود در خانه دورکاری کنند. این تغییرات به معنی مشاغل کمتر در هتل ها، رستوران ‌ها و مغازه‌ های مرکز شهر است و نیز برخی مشاغل کارخانه و نقش‌ های پشتیبانی دفتری را هم شامل می ‌شود.

«جو بایدن»، رئیس جمهور جدید آمریکا هم به این آشفتگی اذعان کرد و در سخنانی خطاب به مردم آمریکا گفت: کسب و کار‌های کوچک در آمریکا به شدت متحمل ضرر شده اند و همین حالا به کمک نیاز دارند. به نفع همه ماست که اطمینان حاصل کنیم آنها همین حالا به این کمک‌ ها دست یابند.

بایدن افزود، کسب و کار‌های کوچک، موتور پیشرفت اقتصادی کشورمان به شمار می ‌رود. این کسب و کار‌ها به منزله چسبی هستند که روح و قلب جامعه ما را به هم پیوند می ‌دهند، اما حالا به شدت ضربه خورده اند.

رئیس جمهور آمریکا افزود: از زمان شروع بیماری همه گیر کووید 19 چهارصد هزار کسب و کار کوچک تعطیل شده است. باز هم تکرار می‌کنم چهار صد هزار! میلیون ‌ها کسب و کار کوچک دیگر نیز در معرض خطر هستند. این وضعیت به سیاه‌ پوستان، لاتین تبارها، ​آسیایی تبار‌ها و اقلیت ‌های آمریکا بیش از همه ضربه زده است. با قدم زدن در هر خیابان بزرگی متوجه این مسئله می ‌شوید به طوری که می ‌بینید ویترین مغازه‌ ها خالی است و نوشته اند «خداحافظ فروش!»

بنابراین گزارش، بیش از ۲۸ میلیون مورد ابتلا به بیماری کووید۱۹ در آمریکا شناسایی و ثبت شده و ۵۰۰ هزار و ۱۵۹ نفر از شهروندان این کشور نیز تاکنون بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌‌‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.