الشَمَّری با بیان اینکه "مقاومت اکنون به مرحله سیاست جنگِ نظامیِ برابر رسیده است"، تصریح کرد: آمریکا و اسراییل در دوره معاصر در برابر هیچ قدرتی شکست نخوردهاند، مگر توسط جریان مقاومتی که ار سوی مکتب امام خمینی (قدس سره) شکل گرفت.
به گزارش جماران به نقل از مرکز ارتباطات و امور رسانهای نُجَباء، سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء در گفتگویی تفصیلی با خبرگزاری قرآنی ایکنا به تاثیر انقلاب اسلامی بر جوامع عراقی پرداخت و گفت: قبل از انقلاب اسلامی در ایران، گفتمان سیاسی روشنی برای شیعیان در عراق وجود نداشت، بلکه اکثر جوانان عراقی به جنبشها و احزاب لیبرال غرب، کمونیست و یا سرمایه داری گرایش داشتند. نقطه تحول فکری نهضت شیعه زمانی صورت گرفت که شهید صدر حمایت خود را از انقلاب اسلامی امام خمینی (قدس سره) اعلام و تاکید کرد که خود و جایگاه مرجعیتش در ولایت فقیه ذوب شدهاند.
مهندس «نصر الشَمَّری» با بیان اینکه "در صورت عدم پیروزی انقلاب اسلامی، تروریسم سرتاسر منطقه و عالم اسلامی را تحت سیطره میگرفت"، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، رژیمهای وهابی دیگری در عموم کشورهای منطقه شکل میگرفت که به کشتار، تکفیر، اسارت و راه اندازی بازار بردگان علیه عموم ملتهای مسلمان مشغول میشدند؛ درحالیکه اسراییل و آمریکا از امنیت و صلح بهره میبردند، چراکه آنان موتور محرکه این گروههای افراط گرا هستند.
وی تصریح کرد: وجود جمهوری اسلامی، گفتمان مقاومتی که امام راحل آن را به وجود آورد و نسل مقاومی که با این گفتمان پرورش یافت؛ مقاومت را از حالت دفاع به حالت هجوم و بازدارندگی منتقل کرد و پس از آن نیز به مرحله سیاست جنگِ نظامیِ برابر رساند. آمریکا و اسراییل در دوره معاصر در برابر هیچ قدرتی شکست نخورده بودند، مگر توسط جریان مقاومتی که ار سوی مکتب امام خمینی (قدس سره) شکل گرفت.
متن کامل این گفتگو به شرح ذیل است:
سوال: انقلاب اسلامی ایران گفتمان سیاسی شیعه را در تمام کشورهای اسلامی متأثر کرده که یکی از مهمترین این کشورها، عراق با اکثریت جمعیت شیعه و هممرز با ایران است و نیز دوره تبعید امام خمینی(ره) در آن، موجب تحولاتی عمیق در این کشور شد؛ به گونهای که حوزه نجف را متحول کرد. بعدها کسانی مانند شهیدان سید محمد باقر صدر و سید محمد باقر حکیم توانستند با تأسی از ایشان، نقش عمدهای را در عراق ایفا کنند. با ابتنا بر مطالب یادشده، انقلاب اسلامی ایران چه بازتابی بر گفتمان سیاسی شیعه در عراق داشته است؟
ــ قبل از انقلاب اسلامی در ایران، گفتمان سیاسی روشنی برای شیعیان در عراق وجود نداشت، بلکه اکثر جوانان عراقی به جنبشها و احزاب لیبرال غرب، کمونیست و یا سرمایه داری گرایش داشتند. در آن زمان، گفتمان اسلامی غالبا در قفس اتهام قرار داشت و همیشه مورد هدف و مظلوم بود، در حالی که شیعه اصلا در حکومت حضور نداشت تا از این جهت مورد هدف قرار گیرد.
پیش از انقلاب اسلامی ایران اصلا جنبش شیعه فعالی وجود نداشت که قابل اشاره باشد، جز تجربه شهید صدر و حزب دعوت اسلامی که مورد هجوم و ریشه کنی از سوی رژیمِ فاشیستیِ بعثِ مورد حمایت غرب و شرق قرار گرفت و سرانجام اوج قساوت این هجوم نیز اعدام شهید صدر و خواهرش و همچنین صدور حکم اعدام مبلغان بود.
نقطه تحول فکری نهضت شیعه زمانی صورت گرفت که شهید صدر حمایت خود را از انقلاب اسلامی امام خمینی (قدس سره) اعلام و تاکید کرد که خود و جایگاه مرجعیتش در ولایت فقیه ذوب شدهاند. این موضوع باعث شد تا هزاران جوان مومن، به تبعیت از اهداف، شعارها و گرایشات انقلاب اسلامی پرداخته و به مبانی آن ایمان آوردند. این شعله هدایت همچنان روشن است، به طوری که هیچ فعالیت اسلامی و جهادی در عراق از مبانی انقلاب اسلامی و رهبر عظیم الشان آن خالی نیست و شاید بتوان گفت که انقلاب اسلامی در ایران نه تنها بر جوانان مسلمان و متدین تاثیر گذاشت، بلکه همه جنبههای زندگی و حتی احزاب کمونسیتی و لائیک را نیز متاثر از خود کرد.
در آن زمان، هیچ جلسهای از سخن در مورد انقلاب اسلامی ایران و پیروزی آن بر ژاندارم خلیج فارس خالی نمیشد، مگر پس از آن توطئه استکباری بزرگ که با روشن کردن آتش جنگ ظالمانه علیه مردم و قوانین جائر حزب بعث که مردم را به صرف داشتن عکس امام خمینی (ره) به اعدام محکوم میکردند.
سوال: انقلاب اسلامی ایران با مبانی نظری گفتمان انقلابی خود چه نقشی در مقابله با گروههای تکفیری وهابیت، القاعده و داعش ایفا کرد؟
ــ قبل از سخن در مورد انقلاب اسلامی، رهبر جمهوری اسلامی و دولت آن باید نگاهی فرضی به حالت عدم وجود انقلاب و جمهوری اسلامی بیندازیم و ببینیم در صورتی که جمهوری اسلامی نبود، چه اتفاقی به طور عام در منطقه و کشورهای اسلامی با وجود استمرار این هجوم وهابی و تکفیری رخ میداد.
بسیار روشن است که رژیمهای وهابی دیگری در عموم کشورهای منطقه شکل میگرفت که به کشتار، تکفیر، اسارت و راه اندازی بازار بردگان علیه عموم ملتهای مسلمان مشغول میشدند؛ درحالیکه اسراییل و آمریکا از امنیت و صلح بهره میبردند، چراکه آنان موتور محرکه این گروههای افراط گرا هستند.
بنابراین وجود این انقلاب، فیض معنوی موسس آن (قدس سره) و نیز شجاعت و حکمت رهبر معظم آن (دام ظله) از الطاف خداوند است و اگر این جود مبارک نبود کل منطقه توانایی مقابله با این جریان تکفیر را نداشت. مثال روشنتری از مقابله با گروهک تروریستی داعش و حمایت نامحدودی که جمهوری اسلامی با سلاح، مشاوران نظامی و تامین دیگر نیازها از عراق کرد وجود ندارد و حمایت ایران تاثیر بزرگی در پشتیبانی از فتوای مرجعیت در مقابله با داعش و شکست آن در مدتی کوتاه داشت؛ به طوری که کمتر کسی آن را پیش بینی میکرد.
سوال: تأثیر گفتمان انقلاب اسلامی و اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) بر محور مقاومت در مقابله با استکبار و رژیم اشغالگر از نظر شما چیست؟ آینده محور مقاومت را چگونه ارزیابی میکنید؟
ــ قبل از انقلاب اسلامی هیچ جنبش، جریان، گروه و یا دولتی از مقابله با اسراییل و آمریکا سخن نمیگفت؛ مگر اینکه این گفتمان به سطحی نگری و توهم متهم میشد. در آن زمان، فعالیت مقاومت به عملیاتهای محدود مانند حمله با چاقو، عملیات استشهادی فردی و یا انتفاضه با سنگ محدود بود و رژیم صهیونیستی نیز از امکان اشغال لبنان با گروه موسیقی ارتش خود سخن میگفت(!).
وجود جمهوری اسلامی، گفتمان مقاومتی که امام راحل آن را به وجود آورد و نسل مقاومی که با این گفتمان پرورش یافت توانست ظرف مدت کوتاهی پس از انقلاب، اسراییل و ادعای پوشالی ارتش شکست ناپذیر را شکست داده و لبنان را آزاد کنند. این بدین معناست که مقاومت از حالت دفاع به حالت هجوم و بازدارندگی منتقل شد و پس از آن نیز به مرحله سیاست جنگِ نظامیِ برابر برسد؛ مانند اتفاقی که در جنگ ۳۳ روزه رخ داد و یا دستاوردی که مقاومت عراق توانست با شکست دادن اشغالگران آمریکایی و اخراج آنان از عراق ظرف ۸ سال کسب کند.
این در حالی است که آمریکا در عراق، بیشترین نیروی اشغالگر در دوره معاصر را داشت و این زمانی صورت پذیرفت که کشورهای بزرگ و ثروتمندی مانند آلمان و ژاپن توان بستن پایگاههای آمریکا در خاک خود را نداشتند. آمریکا و حتی اسراییل در دوره معاصر در برابر هیچ قدرتی شکست نخورده بودند مگر توسط جریان مقاومتی که ار سوی مکتب امام خمینی (قدس) شکل گرفت.
سوال: به نظر شما مهمترین پیام انقلاب اسلامی چیست و در حال حاضر مسلمانان نسبت به این پیام چه موضعی دارند؟
ــ شاید یکی از مهمترین پیامهای انقلاب اسلامی را بتوان بازگشت به اسلام محمدی اصیل عنوان کرد؛ به شیوه امام حسین (ع) که همانا زیر بار ذلت نرفتن و تسلیم نشدن در برابر هیچ نیروی استکباری و طاغوتی است. این انقلاب، ایستادن در کنار حق را ارزشی بزرگ با نتایجی غیر قابل پیش بینی توصیف میکند و این موضوع، در حملاتی که به جمهوری اسلامی شد و تحریمی که چهار دهه از آن میگذرد، کاملاً مشهود است.
پس از صبر، گشایش الهی و بارش رحمت حق شروع میشود و انقلاب اسلامی ایران مصداق واضح آن است، به طوری که امروز اسلام با وجود این انقلاب در جهان به محوری اساسی تبدیل شده و در همه درگیریها پیروز میدان بوده است.
در مورد موضع مسلمانان در برابر این انقلاب نیز باید بگویم که هیچ کشور اسلامی تقریبا وجود ندارد که از این انقلاب مبارک تاثیر نگرفته باشد. این انقلاب باعث شد که مسلمانان پس از قرنها یک بار دیگر به خود بنگرند و متوجه شوند که آنان قدرت بزرگی دارند. کسانی که حتی به طور منفی تاثیر پذیرفتند، امروز متوجه شدند که نوعی بیداری اسلامی به وجود آمده و از این انقلاب که اسلام را راه حل تمام مشکلات جهان اسلام میداند، الهام گرفتند.
سوال: علت اصلی فشارها و تحریمهای قدرتهای غربی به ویژه آمریکا علیه انقلاب اسلامی ایران چیست و چگونه میتوان از اندیشههای امام خمینی(ره) در جهت ایستادگی مقابل تحکمهای استکباری آنان استفاده کرد؟
ــ درست است که دشمنان مکر میکنند، اما خدواند متعال نیز مکری را برای آنان تدبیر میکند. نتیجه را ببینید، تحریم و فشار باعث تقویت انقلاب و بالا رفتن توان آن برای مقابله با چالشها شده است، اما آنان گمان میکردند که این انقلاب با گذشت زمان به سردی و ضعف میگراید و مانند سایر انقلابها، تاثیر خود بر دیگران را از دست داده و به امور داخلی خود مشغول خواهد شد.
این در حالی است که اساس و بنیان مبانی امام راحل (قدس سره) و تقویت آن از سوی رهبر عظیم الشان، شعله انقلاب را فروزانتر و آن را به منهجی ثابت، دائمی و ریشه دار تبدیل کرد. این امر با التزام به شیوهای که امام خمینی (ره) در پیش گرفت، محقق شد؛ شیوهای که بر پایه ایمان به یاری مستضعفان در سرتاسر دنیا و مقابله با استکبار در هر نقطه عالم با هر قدرت و جبروتی استوار بود. امام (ره) این شیوه را بر انقلاب اسلامی واجب اعلام کرد.
سوال: در خاتمه اگر تمایل دارید نکته و پیامی به این گفتوگو بیافزایید، از بیانات شما استفاده خواهیم کرد.
ــ خدا را شاکریم که در انقلاب اسلامی بزرگ زندگی میکنیم و ما از کسانی بودیم که در جوانی چشمانمان را با دیدن رهبر بزرگ این انقلاب، اندیشه محمدی او، شجاعت علوی و مقاومت حسینی او گشودیم. این دوره، دوره پیروزی انقلاب اسلامی و انتقال منهج محمدی به همه جهان است و دشمنان رو به افول در همه عرصهها هستند که این امر نشان از آن دارد که انقلاب اسلامی، نهضتی برای زمینه سازی ظهور مبارک امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.