هیچ کس در 150 سال گذشته در آمریکا همانند دونالد ترامپ شکست نخورده است.

 

به گزارش جماران، وب سایت سی بی سی کانادا گزارش داد دونالد ترامپ اکنون «یک بازنده تاریخ ساز» است.

جنگ صلیبی او برای لغو نتیجه انتخابات آمریکا در پی نشست مجمع کالج الکترال در روز دوشنبه که جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور بعدی انتخاب کرد، شکست خورد.

طی یک قرن و نیم گذشته و از دوران پس از جنگ داخلی، یک کاندیدای شکست خورده ریاست جمهوری نتایج نشست کالج الکترال را به چالش نکشیده بود.

این همان جایی است که ترامپ اکنون خود را پیدا می کند. او پس از رای گیری مجمع برگزینندگان در آمریکا همچنان بر ادعای خود مبنی بر اینکه می تواند پیروز انتخابات باشد، پافشاری کرده است.

وی نه تنها واقعیت کالج الکترال را با انبوهی از توئیت های سرسختانه انکار کرد، بلکه ستاد انتخاباتی ترامپ گروه های جمهوری خواه را نیز متقاعد کرد تا جلسات موازی خود را در ایالت های مختلف کلیدی ترتیب دهند و وی را برنده اعلام کنند.

این بخشی از یک تلاش بدون امید برای ترغیب کنگره به نامناسب دانستن نتیجه انتخابات و رای گیری برای لغو آن است.

«الکساندر کیسار» استاد دانشگاه هاروارد و نویسنده کتابی درباره تاریخ کالج الکترال گفت: «این کار خارج از نمودار است. این خیلی غیرمعمول است.»

کیسار گفت که «اغلب درمورد انتخابات، بازشماری آرا، و حتی درگیری های دادگاهی مانند رقابت سال 2000 بین جورج دبلیو بوش و ال گور رخ داده است. اعتراض چند دموکرات نیز وجود داشت. اما آنچه جدید است این است که کاندیدای بازنده اصرار به ادامه مبارزه برای تغییر نتیجه انتخابات را پس از رای گیری مجمع الکترال کالج دارد.»

دونالد ترامپ به نوبه خود به ارسال توئیت در خلال اعلام آراء اعضای مجمع برگزینندگان ادامه داد و همچنان از تقلب در انتخابات سخن گفت.

«استفان میلر» مشاور ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ هم در گفت و گو با شبکه فاکس نیوز گفت: تا بیستم ژانویه فرصت داریم روند اوضاع ناشی از تقلب در آراء را تغییر دهیم و ترامپ را به عنوان پیروز انتخابات اعلام کنیم.

اکنون همه چشم‌ ها به کنگره دوخته شده است تا ببینند نمایندگان جمهوری خواه آن به پیروزی بایدن به عنوان رئیس جمهور اذعان می ‌کنند و دیگر این که همه منتظر روز ششم ژانویه هستند که اعضای مجلس نمایندگان و سنا در جلسه‌ ای مشترک نتایج را تایید خواهند کرد. 

در همین حال دونالد ترامپ در پیامی با بازنشر توئیت یکی از هوادارانش به نام «کوین مک کولا» که خواستار نادیده گرفتن آراء الکترال و بررسی گزارش نتایج بازبینی های انتخاباتی شده بود، نوشت : «ممنون کوین. بسیاری آرای ترامپ به نفع بایدن ثبت شد. قاضی عالی میشیگان این گزارش جانانه را صادر کرد. این موضوع در سراسر کشور صدق می کند. این انتخابات تقلبی دیگر قابل دوام نیست. جمهوری خواهان دست بکار شوید. پیروزی بزرگ ! 75،000،000 رای.»

البته در این میان برخی از همقطاران ترامپ هم پشتش را خالی کردند. پس از تایید نتیجه انتخابات، جمهوری خواهان با انتخابی مهم مواجه بودند، یا باید آن گونه که نتایج نشان می ‌دهد بایدن را به عنوان رئیس جمهور جدید قبول می ‌کردند یا باید در حالی که ترامپ مبارزه‌ ای مخرب را برای تغییر نتیجه انتخابات به راه می ‌اندازد، سکوت اختیار می‌ کردند.

«میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا در این زمینه سکوت اختیار کرد، اما تعدادی از سناتور‌ها گفتند زمان قبول پیروزی بایدن فرا رسیده است.

سناتور «جان تون» از داکوتای جنوبی و از سران جمهوری خواهان، گفت: در بعضی موارد باید با عواقب کار‌های خود را بپذیریم.

سناتور «روی بلانت» از میسوری و رئیس کمیته تحلیف گفت این هیئت اکنون با معاون سابق رئیس جمهور به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا برخورد می ‌کند.

درست یک هفته پیش جمهوری خواهان کمیته تحلیف از قبول بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید خودداری می ‌کردند. بلانت گفت رای کالج انتخاباتی قابل توجه بود.

سناتور «جان کورنین» از تگزاس نیز گفت به نظر می‌ رسد برای جلوگیری از چالش ‌های قانونی بیشتر بایدن رئیس جمهور خواهد بود.

وی افزود: این ماهیت چنین انتخاباتی است. یک نفر باید برنده شود و یک نفر هم بازنده.تا پیش از دوشنبه تنها تعداد اندکی از جمهوری خواه کنگره بایدن را به عنوان رئیس جمهور جدید پذیرفته و حتی تعداد بسیار معدودی به وی تبریک گفته بودند. در میان سناتور‌های جمهوری خواه «سوزان کالینز، میت رامنی و لیزا مورکووسکی» صراحت بیشتری در قبول و اعلام پیروزی بایدن داشتند. دیگران منتظر اعلام رای کالج انتخاباتی ماندند که در حالت عادی اقدامی معمول محسوب می ‌شود، اما امتناع ترامپ از قبول شکست آن را برجسته کرده است.

این تغییر موضع حدود شش هفته پس از روز برگزاری انتخابات روی داد. بسیاری از جمهوری خواهان در این مدت سکوت اختیار کردند و به ترامپ اجازه دادند چالشی بی سابقه ضد نظام رای گیری کشور به راه اندازد.

برخی از نمایندگان جمهوری خواه تاکید کرده اند که تا ششم ژانویه یعنی زمانی که کنگره به قبول یا رد نتایج کالج انتخاباتی رای می ‌دهد، به مبارزه ادامه می ‌دهند. برخی دیگر هم گفتند مبارزات قانونی ترامپ باید تا 20 ژانویه یعنی روز برگزاری مراسم تحلیف ادامه یابد.

سناتور «لیندسی گراهام» متحد ارشد ترامپ گفت، این مسیری بسیار بسیار باریک برای رئیس جمهور است ...، اما به اعتقاد من ما اجازه خواهیم داد چالش ‌های قانونی به کار خود ادامه دهند.

مورخان و مقامات انتخابات هشدار دادند که ادعا‌های بی اساس ترامپ درباره تقلب در انتخابات به اعتماد مردم آمریکا به نظام انتخاباتی کشور آسیب جدی می‌رساند. آنها تاکید کردند قانونگذاران براساس سوگندی که یاد کرده اند، موظفند از قانون اساسی دفاع کنند.

«جولیان زلیزر» استاد تاریخ و سیاست عمومی پرینستون گفت: مبارزه برای تغییر دادن نتیجه انتخابات اقدامی بسیار خطرناک است. وی این اقدام را «عملیات جمهوری خواهان» خواند و نه ریاست جمهوری و افزود: بدون سکوت جمهوری خواهان ترامپ نمی ‌توانست این کار‌ها را انجام دهد.

«ترنت لات» رهبر سابق جمهوری خواهان سنا گفت دلیل چندانی وجود ندارد که ترامپ به مبارزه ادامه دهد. حال که کالج انتخاباتی رای خود را صادر کرده است، بیشتر مردم هم جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور جدید می ‌پذیرند.

«جان بوئنر» رئیس سابق مجلس نمایندگان هم گفت: بدیهی است که بایدن برنده انتخابات است. این انتخابات برای همه به جز دونالد ترامپ به پایان رسیده است.

تا پیش از دوشنبه تنها تعداد اندکی از جمهوری خواه کنگره بایدن را به عنوان رئیس جمهور جدید پذیرفته و حتی تعداد بسیار معدودی به وی تبریک گفته بودند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.