هنگامی که رئیس جمهور منتخب آمریکا روز سه شنبه فهرستی از اعضای تیم امنیت ملی خود را ارائه داد نام کاندیدای ریاست پنتاگون در آن خالی بود.

به گزارش جماران، سی ان ان گزارش داد «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا در حال بررسی گزینه ها برای ریاست جدید وزارت دفاع (پنتاگون) است.

بایدن در میان پست ‌های امنیتی در سطح کابینه، کاندیداهای مورد نظر خود را برای وزارت خارجه، مدیریت اطلاعات ملی و وزارت امنیت کشور از هم اکنون معرفی کرده است. اما هنوز برای وزارت دفاع تصمیم نگرفته است و انتظار می ‌رود در ماه دسامبر این کار را بکند.

گزارش‌ ها حاکی است جو بایدن، سه کاندیدا را برای مدیریت پنتاگون در نظر دارد که می ‌تواند انتصابی تاریخی برای این سمت باشد زیرا احتمال دارد برای اولین بار یک زن یا یک فرد سیاه‌ پوست در راس وزارت دفاع قرار بگیرد.

دو نظامی سیاه‌ پوست در حیطه امنیت ملی و یک زن جزو انتخاب ‌های او هستند. «باراک اوباما» رئیس جمهوری که بایدن در سمت معاون در رکاب او خدمت می ‌کرد، به فکر انتصاب اولین زن به عنوان رئیس پنتاگون افتاد ولی هیچ گاه فکرش را عملی نکرد.

«میشل فلورنوی» نفر شماره 3 سابق در سمت ریاست سیاست‌ گذاری وزارت دفاع، هر دفعه کنار گذاشته شد. اما آیا این بار انتخاب می‌ شود؟

 

157718058

 

خبرها حاکی است تصور می ‌شد فلورنوی گزینه اصلی این سمت باشد اما بعداً سایر عوامل مثل نژاد، تجربه و سطح آرامش خاطر بایدن هم مورد توجه قرار گرفت.

فلورنوی در تأسیس یک اندیشکده (مرکز امنیت نوین آمریکا) همکاری کرد که با بخش دفاع پیوند دارد و از آن جا تامین مالی می‌ شود. وی همچنین در اداره یک شرکت مشاوره، به نام مشاوران «وست ‌اکس» همکاری دارد که معلوم نیست به چه کسانی مشورت می ‌دهد ولی باور عمومی این است که وزارت دفاع باشد.

«جه جانسون» رئیس سابق امنیت کشور و مشاور ارشد سابق در پنتاگون هم در فهرست بایدن قرار دارد.

 

29906170001_4582513676001_jeh-johnson169

 

اگر فلورنوی با بهانه‌ تراشی‌ های طیف تحول‌ خواه حزب دموکرات به وزارت دفاع نرسد، آن وقت جانسون می‌ تواند ادعا کند که جایگاهش در هیأت مدیره «لاکهید مارتین» چیز دندان ‌گیری نیست. این شرکت بزرگ ‌ترین سازنده اسلحه در آمریکاست.

ولی جانسون با مشکلات به خوبی آشناست و به عنوان رئیس سابق اداره امنیت کشور می ‌تواند به کمک بایدن بیاید تا با دلجویی از جامعه مهاجران، پس از چهار سال سیاست‌ های سخت‌ گیرانه دونالد ترامپ، نظیر جدا کردن خانواده ‌ها و ممنوعیت‌های مرزی، اعتماد از دست رفته را برگرداند.

گفته می ‌شود «لوید آستین» ژنرال چهارستاره بازنشسته ‌ای که ریاست مرکز فرماندهی آمریکا (سنتکام) را در دولت اوباما به عهده داشت نیز در فهرست بایدن قرار دارد.

 

157739442

 

ولی او عضو هیات ریتیون، باز هم سازنده عمده تجهیزات جنگی، نیز هست.

جانسون و آستین هر دو سیاه‌ پوست هستند که بدین معنی است که معرفی آنها و احتمالا تأییدشان از سوی سنا در بحبوحه جنبش «جان سیاهان مهم است» درهم شکننده مرزها تلقی می ‌شود.

«تمی داکورت» کهنه‌ سرباز آمریکایی و سناتور ایلینوی هم گزینه دیگر بایدن برای این پست محسوب می شود.

دستیاران بایدن می ‌گویند نباید تصور کرد انتخاب رئیس پنتاگون با تأخیر مواجه شده است. به گفته آنها رئیس شان هنوز دارد تصمیم می‌ گیرد.

تیم بایدن به دنبال تقویت دموکراسی و تاکید بر ارتش به عنوان ابزار دیپلماسی و قدرت ملی است.

ولی در واشنگتن بر کسی پوشیده نیست که طیف تحول‌ خواه خواستار تغییر در حلقه E ساختمان پنج ضلعی (پنتاگون) هستند.

«لورن تامپسون» تحلیل ‌گر جنگ که او هم از کارخانه‌ های اسلحه ‌سازی بزرگ پول می ‌گیرد، اخیرا نوشت: «دسترسی شرکت ‌ها به کاخ سفید و سازمان ‌های فدرال محدودتر از زمان ترامپ خواهد بود. عناصر تحول ‌خواه در داخل حزب دموکرات برای محدود کردن انتصابات دولتی کسانی که پیوندهایی با صنایع دارند، از هم اکنون فعالیت ‌هایی را آغاز کرده‌ اند. درست همان گونه که در دوره اوباما چنین کردند و تا اندازه قابل توجهی موفق شدند.»

وی افزود: «به همین ترتیب، ریاست جمهوری بایدن می‌ تواند چالش‌ هایی جدی ای برای بخش هوا فضا ایجاد کند، به ویژه بخش‌ هایی که با دولت سر و کار دارند. ترامپ کلا دوست بخش هوا فضا محسوب می‌ شد ولی برخی از سیاست‌ های امنیتی و تجاری او عملا قدرت رقابت ‌پذیری این بخش را در درازمدت ناکارآمد کرده است.»

انتخاب اعضای کابینه بایدن در حالی است که رئیس‌جمهور آمریکا همچنان مشغول شکایات انتخاباتی است و رقیب خود را به عنوان پیروز انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا به رسمیت نشناخته است. بایدن پیشتر شماری از اعضای کابینه آتی خود را معرفی کرده است.

انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا روز 3 نوامبر برگزار شد. برآورد رسانه‌ ها حاکی است جو بایدن با 306 رأی الکترال به عنوان رئیس ‌جمهور بعدی آمریکا انتخاب شده است. ترامپ 232 رأی الکترال به دست آورد.

ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات خودداری کرده و شکایت ‌هایی را درباره تقلب در فرایند رأی‌ گیری در چند ایالت کلیدی مطرح کرده که اکثر آنها رد شده ‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.