بلینکن با توجه به سابقه‌ اش - فرد شماره دوی وزارت خارجه، حضور در کنگره و حضور در کاخ سفید به عنوان معاون مشاور امنیت ملی اوباما- محتمل ترین فرد برای سمت وزارت خارجه آمریکا در نظر گرفته می ‌شود.

 

به گزارش جماران، در شرایطی که دونالد ترامپ رئیس ‌جمهور آمریکا ضمن تاکید بر پیروزی خود در انتخابات و تاکید بر تقلب گسترده، راه شکایت به دادگاه‌ های این کشور را در پیش گرفته، «جو بایدن» فردا سه‌ شنبه 24 نوامبر (4 آذر) نخستین کاندیداهای کابینه خود را معرفی خواهد کرد.

بنا بر اعلام رسانه ‌ها، احتمالا فردا «تونی (آنتونی) بلینکن» به عنوان وزیر خارجه دولت بایدن معرفی خواهد شد.

سه منبع مطلع تایید کرده‌ اند که چهره مورد نظر جو بایدن برای وزارت خارجه مشاور قدیمی او، آنتونی بلینکن است که به سنا معرفی خواهد شد.

رسانه‌ های آمریکایی پیش از این از «سوزان رایس» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، سناتور «کریس کونز» ، سناتور «کریس مورفی» و «ویلیام برنز» قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در کنار آنتونی بلینکن به عنوان گزینه‌ های احتمالی تصدی وزارت خارجه نام برده بودند.

آنتونی بلینکن معاون وزیر خارجه آمریکا در دولت اوباما بود؛ چهره ‌ای که در مذاکرات هسته ‌ای قدرت‌ های جهانی با ایران نیز نقش داشت و منتقد تصمیم دولت دونالد ترامپ برای خروج واشنگتن از این توافق به شمار می‌ رفت. از این رو انتصاب بلینکن به سمت وزیر خارجه آمریکا شاید احتمال بازگشت دوباره واشنگتن به توافق هسته ‌ای را قوت ببخشد.

آنتونی جان بلینکن کیست؟

بلینکن از پدر و مادر یهودی، به نام های «جودیت و دونالد ام. بلینکن» متولد شد. وی تا سال 1971 در مدرسه دالتون در شهر نیویورک تحصیل کرد، سپس به پاریس فرانسه رفت و در آنجا در مدرسه  attendedcole Jeannine Manuel تحصیل کرد. وی به همراه مادر مطلقه و شوهر جدیدش، وکیل «ساموئل پیسار» به آنجا رفت. 

 

https___d1e00ek4ebabms.cloudfront.net_production_c6f54694-e2ea-481f-910f-8c7c3f21dde7

 

وی در دانشگاه هاروارد حضور یافت و در آنجا برای مجله دانشجویی «کریمپسون» هاروارد کار کرد و یکی از ویرایشگران مجله هفتگی هنر بود. بعد از اخذ مدرک لیسانس، بلینکن برای رسانه «نیو ریپابلیک» گزارشگری می کرد. وی در سال 1988 مدرک دکترای حرفه ای خود را از دانشکده حقوق کلمبیا گرفت. در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال 1988، بلینکن با پدرش دونالد در جمع آوری کمک های مالی برای «مایکل دوکاکیس» کارمی  کرد.

دولت های کلینتون و بوش

بلینکن طی دو دهه در دو دولت سمت های ارشد در زمینه سیاست خارجی داشته است. وی از سال 1994 تا 2001 به عنوان یکی از کارکنان شورای امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید خدمت می کرد.  از سال 1994 تا 1998 بلینکن دستیار ویژه رئیس جمهور و مدیر ارشد برنامه ریزی استراتژیک و مدیر ارشد شورای امنیت ملی برای نوشتن گفتار بود. [14] وی از سال 1999 تا 2001 دستیار ویژه رئیس جمهور و مدیر ارشد امور اروپا و کانادا بود. 

در سال 2002 بلینکن به عنوان مدیر ستاد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا منصوب شد، منصبی که تا سال 2008 در آن خدمت می کرد. وی همچنین یکی از اعضای ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی بود. در سال 2008، بلینکن در کارزار انتخاباتی جو بایدن کار کرد و عضوی از تیم انتقالی ریاست جمهوری اوباما - بایدن بود. 

دولت اوباما

وی از سال 2009 تا 2013 به عنوان معاون دستیار رئیس جمهور و مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهور خدمت کرد. وی در این موقعیت به تدوین سیاست ایالات متحده در مورد افغانستان، پاکستان و برنامه هسته ای ایران نیز کمک کرد. 

بلینکن در مورد تصمیم اوباما در سال 2011 برای کشتن اسامه بن لادن گفت: «من هرگز تصمیمی شجاعانه تر توسط یک رهبر ندیده ام».

 

800px-Obama_and_Biden_await_updates_on_bin_Laden

 

در سال 2013 او را «به عنوان یکی از مهمترین بازیگران دولت در تهیه پیش نویس سیاست سوریه» توصیف کردند.

بلینکن در تدوین پاسخ دولت اوباما به بحران کریمه در سال 2014 نقش مهمی ایفا کرد. بلینکن در یک سخنرانی در موسسه بروکینگز در ژوئن 2014 ، تأکید کرد که یک رژیم تحریم گسترده، با تمرکز بر نزدیکان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بسیار مهم است. 

بخش خصوصی

بلینکن یکی از بنیانگذاران نهاد مشاوه «وست‌ اگزک» بود که به شرکت‌ ها در زمینه خطرات ژئوپلیتیک مشاوره می‌ داد.

محور کار این شرکت شامل تجزیه و تحلیل خریدهای بالقوه و سرمایه گذاری برای ریسک ژئوپلیتیک، و ارائه راهکار در مورد موضوعات نظارتی، تغییرات سیاست در آمریکا و بازارهای اصلی بین المللی، روندهای خاص صنعت و اقتصاد کلان و هوش سیاسی است. وست اگزک همچنین به مشتریان کمک می کند تا دسترسی به بازار در چین را «ضمن محافظت در برابر تنش های تجاری بین ایالات متحده و چین» گسترش دهند. 

بلینکن همچنین یکی از شرکا در شرکت سهام خصوصی Pine Island Capital Partners بود تا اینکه در سال 2020 از شراکت انصراف داد تا به عنوان مشاور ارشد سیاست خارجی در ستاد بایدن خدمت کند.

بلینکن یکی از اعضای شورای روابط خارجی است. بلینکن در یک سخنرانی در سال 2016 از سیاست های بین المللی و چند جانبه گرایی طرفداری کرد. 

دولت بایدن

بلینکن مشاور سیاست خارجی در ستاد بایدن در سال 2020 بود. 

 

Joe-Biden-Antony-Blinken-2009

 

در 17 ژوئن سال 2020، بلینکن گفت که بایدن در کمک نظامی به رژیم اسرائیل در مواردی مانند الحاق یا سایر تصمیمات مرتبط تل آویو شرکت نخواهد کرد.

زندگی شخصی

در سال 2002 ، بلینکن در مراسمی با دو مذهب که توسط خاخام و کشیش در کلیسای کاتولیک مقدس ترینیتی در واشنگتن دی سی برگزار می شد، با «ایوان رایان» ازدواج کرد.

رویکردها

بلینکن ماه اکتبر در مصاحبه با رویترز گفته بود که آمریکا نباید نقش رهبری خود را در جهان واگذار کند. او تاکید داشت: «هرچند گاهی مسئولیت سنگینی به نظر می‌ رسد اما جایگزین این رویکرد از منظر منافع و زندگی آمریکایی ‌ها بسیار بدتر است.»

بلینکن در زمان اوباما تلاش کرد تا برنامه اعزام‌ سربازان جنگی آمریکا را به تعداد کمی از افراد محدود کند. او اما سال گذشته به رویترز گفت که ترامپ با عقب‌ نشینی نیروهای آمریکایی در سوریه طی سال 2019 «اعتبار آمریکا را شکسته است.» و این اقدام باعث شد که متحدان کُرد آمریکایی در جنگ علیه داعش بلاتکلیف باشند.

 

https___d1e00ek4ebabms.cloudfront.net_production_40354a6a-6e8c-495a-8a9e-a25af227c2cf

 

بلینکن در دوره تبلیغات انتخاباتی بایدن مدعی شد که جو بایدن، ضمن تقویت و طولانی کردن مفاد برجام، با «رفتارهای ثبات زدای ایران» مقابله خواهد کرد.

وی در مصاحبه با «سی‌ بی ‌اس نیوز» به شدت به مواضع دولت دونالد ترامپ در قبال ایران تاخت و گفت: «(مواضع دولت آمریکا در قبال ایران) یک کیفرخواست وحشتناک در خصوص سیاست خارجی دولت کنونی است. وقتی رئیس‌ جمهور ترامپ از توافق (هسته ‌ای) ایران کنار کشید، توافقی که کاملا به طریقی قابل راستی آزمایی راه ایران به سمت ساختن سلاح ‌های اتمی(!) را می ‌بست و موثر بود. او قول یک توافق بهتر (از برجام) را داد اما دقیقا برعکس این مساله اتفاق افتاد».

وی مدعی شد: «ایران دارد دوباره توانمندی هسته ‌ای خود را بازسازی می‌کند. رئیس ‌جمهور ترامپ عملا ایران را از تعهداتش ذیل توافق هسته‌ ای آزاد کرد و در نتیجه آن اکنون (ایران) در حال غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر است و ذخایرش را بیشتر می‌ کند، و دارد سانتریفیوژهای پیشرفته تر استفاده می‌کند و زمان گریز ایران برای داشتن مواد اتمی مورد نیاز جهت ایجاد سوخت (بمب اتمی) از بیش از یک سال طبق مفاد توافق موسوم به برجام به چند ماه کاهش یافته است. همه اینها تحت نظارت و جلوی چشمان رئیس‌ جمهور ترامپ حادث شده است و او هیچ برنامه ‌ای برای پرداختن به این موضوع ندارد».

بلینکن افزود: «خوب در فرایند انجام این کارها (توسط دولت ترامپ) ما تقریبا همه شرکای کلیدی‌ مان را با خود بیگانه کردیم؛ شرکایی که می‌خواستند به این توافق (برجام) پایبند باقی بمانند و آنها هم اکنون اغلب انرژی خودشان و تلاش ‌هایشان را به منظور زنده نگهداشتن این توافق صرف کرده ‌اند تا اینکه بخواهند با ما برای مقابله با برخی از رفتارهای ایران در دیگر نقاط جهان و در دیگر حوزه‌ ها همکاری کنند».

 

merlin_179822205_c7163a55-8518-42d3-a90f-11d21aa5e9fa-jumbo

 

وی همچنین به ناکامی دولت این کشور در شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران و همچنین کلید زدن مکانیسم ماشه اشاره کرد و گفت: «ما شاهد جدیدترین نمایش بوده ‌ایم، موضوع محدودیت‌ های تسلیحات متعارف که در ماه اکتبر منقضی می‌ شوند. ایالات متحده تلاشی را به منظور تمدید نامحدود (محدودیت ‌های تسلیحاتی ایران) کلید زد اما ما از بین 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل فقط توانستیم حمایت یک کشور را کسب کنیم. روسیه و چین توانستند از حق ‌شان برای وتو استفاده نکنند. این یک افتضاح دیپلماتیک (برای آمریکا) بود. حالا ما داریم از مفاد موجود درباره اعمال بازگشت خودکار تحریم ‌ها در توافق هسته ‌ای ایران (مکانیسم ماشه) که توسط رئیس‌ جمهور اوباما و دولتش مورد مذاکره قرار گرفت، استفاده می ‌کنیم».

به گفته بلینکن، «فقط یک موضوع این وسط وجود دارد و آن اینکه، امکان متوسل شدن به این مفاد برای بازگرداندن تحریم ‌ها برای کسی ممکن است که مشارکت ‌کننده در این توافق باشد.»

وی در این مصاحبه، بر قصد و تلاش بایدن برای «طولانی کردن» مفاد و محدودیت‌ های موجود در توافق هسته ‌ای برجام از یک سو و از سوی دیگر، «مقابله با دیگر رفتارهای ثبات‌ زدای ایران»(!) تاکید کرد.

بلینکن مدعی شد: «اگر جو بایدن رئیس‌ جمهور شود، در صورت بازگشت ایران به پایبندی به توافق هسته ‌ای (برجام) ما هم همین کار را خواهیم کرد اما بعد از آن ما از این کار به عنوان یک نقطه عزیمت استفاده خواهیم کرد و در همکاری با متحدان و شرکایمان تلاش می‌ کنیم (مفاد و محدودیت‌های موجود در برجام) را تقویت و مدت آن را طولانی کنیم. به نظر من چنین کاری ارزش خاص خود را دارد چرا که ما را دوباره به نقطه مشترک با متحدان و شرکایمان بر می‌ گرداند، در نتیجه ما به گونه موثرتری می ‌توانیم با همکاری یکدیگر، دیگر فعالیت ‌های ثبات ‌زدای ایران را پس بزنیم و از این موضوع اطمینان حاصل کنیم که وقتی موضوع این فعالیت‌ ها در میان باشد، ایران منزوی می‌ شود و نه آمریکا».

وی پیش از این ضمن تمجید از مفاد برجام ادعا کرده بود، این توافق به گونه‌ ای طراحی شده که آمریکا می‌ توانست با ماندن در آن تحریم‌ های تسلیحاتی ضد ایران را تمدید کند.

 

Guyer-WestExec

 

بلینکن پیشتر گفته بود کره شمالی برای حل پرونده هسته ای خود می تواند از ایران الهام بگیرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.