رابرت فیسک، روزنامه نگار باسابقه ایندیپندنت و از منتقدان سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خاورمیانه در سن 74 سالگی در اثر سکته قلبی درگذشت.
به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، «رابرت فیسک» خبرنگار و تحلیلگر برجسته روزنامه ایندیپندنت در امور خاورمیانه و از چهره های جنجالی دنیای خبر و رسانه در 74 سالگی درگذشت. روزنامه ایندیپندنت این خبر را منتشر کرد.
او جمعه گذشته به دلیل سکته به بیمارستان «سنت وینسنت» در دوبلین منتقل شد و همان جا از دنیا رفت.
او تا زمان مرگش در دوبلین برای ایندیپندنت قلم می زد. او از منتقدان سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خاورمیانه بود.
فیسک که در «کنت» انگلیس به دنیا آمد و در دانشگاه «لانکستر» درس خواند، زندگی حرفه ای خود را از «ساندی اکسپرس» در خیابان «فلیت» آغاز کرد. او سپس تصمیم گرفت به تایمز برود و در ایرلند شمالی، پرتغال و خاورمیانه انجام وظیفه کرد. فیسک در سال 1989 به دلیل اختلاف با «روبرت مرداک» مالک روزنامه تایمز به روزنامه ایندیپندنت پیوست.
او چند دهه در شهر بیروت لبنان مستقر بود و در آپارتمانی زندگی می کرد که در کوچه پس کوچه های مشهور این شهر واقع بود.
او همزمان با درگیری ها در جنگ داخلی، و زمانی که تعدادی خبرنگار، قربانی آدم ربایی شدند، در این شهر ماند و زندگی و کار کرد.
رابرت فیسک در سال 2005 توسط روزنامه نیویورک تایمز به عنوان «مشهورترین خبرنگار خارجی در انگلیس» توصیف شد.
فیسک به دلیل جسارتش در زیر سوال بردن روایت های رسمی دولتی و انتشار یافته هایش با نثر خاص خود و تحلیل های با چشم باز از منطقه و دسترسی به رهبران بزرگ جهان شهره بود.
فیسک از انگشت شمار خبرنگاران غربی بود که موفق شد سه بار در دهه 1990 با اسامه بن لادن، سرکرده گروه تروریستی القاعده مصاحبه و گفت و گو کند.
او همچنین یک بار با «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی دیدار داشت.
فیسک در مورد جنگ اول خلیج فارس با حضور در منطقه گزارش های زیادی ارائه کرد. وی همچنین جنگ ها به رهبری آمریکا در افغانستان و عراق را پوشش می داد و غالبا در گزارشات خود درگیری آمریکا در منطقه را محکوم می کرد.
فیسک پس از حملات 11 سپتامبر و حمله متعاقب آمریکا و انگلیس به عراق، به مرز پاکستان و افغانستان رفت، که در آنجا مورد حمله گروهی از آوارگان افغان قرار گرفت که از کشته شدن هموطنان شان از سوی نیروهای غربی خشمگین بودند. فیسک با انتشار عکس هایی از صورت مجروح و خرد شده اش، این واقعه را به خبر اول روزنامه تبدیل کرد، که بسیار شهرت یافت.
وی همچنین پنج تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، جنگ داخلی الجزایر، حمله صدام به کویت و انقلاب های عربی 2011 را پوشش داد. فیسک حتی در زمان درگیری در بالکان کار خبری می کرد و اخیرا به درگیری در سوریه می پرداخت.
او از معدود خبرنگاران خارجی بود که در جنگ های داخلی سوریه طرف «بشار اسد» را گرفت.
فیسک که دارنده جوایز بسیاری از جمله جایزه عفو بین الملل و جایزه مطبوعات انگلیس است، نویسنده چندین کتاب است که معروف ترین آنها «دریغا مردم: لبنان در جنگ» و «جنگ بزرگ برای تمدن: فتح خاورمیانه» هستند.