کاندیدای نزدیک به رئیس جمهور مستعفی بولیوی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شده است.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نظرسنجی‌های پای صندوق‌های رای انتخابات ریاست جمهوری بولیوی نشان می دهد که «لوئیس آرسهِ »نامزد جناح چپ و از نزدیکان «اوو مورالسِ»، رئیس جمهوری سابق با کسب بیش از ۵۲ درصد آرا پیروز انتخابات شده است.

رسانه‌های محلی با استناد به این نظرسنجی‌ها ضمن اعلام این خبر تصریح کردند که آقای آرسِه پیروز قطعی انتخابات ریاست جمهوری است و رای گیری به دور دوم کشیده نخواهد شد.

بر اساس این گزارش، لوئیس آرسِه، وزیر اقتصاد کابینه اوو مورالس هم اکنون بیش از ۲۰ امتیاز از «کارلوس مِسا» رئیس جمهور اسبق این کشور و رهبر حزب جامعه مدنی پیش است.

آقای مِسا که در انتخابات قبلی ریاست جمهوری بولیوی نیز رقیب اصلی اوو مورالس به شمار می‌آمد به موجب نتایج آخرین نظرسنجی‌های انجام شده در پای صندوق‌های رای تنها ۳۱.۵ درصد آرا را به خود اختصاص داده است.

بدین ترتیب با تایید رسمی نتایج این نظرسنجی، تنها یک سال پس از استعفای اوو مورالس که از سوی مخالفان به تقلب در انتخابات پیشین متهم شده بود، شاهد بازگشت جناح چپ و یکی از چهره‌های شناخته شده از حزب «جنبش به سوی سوسیالیسم» خواهیم بود.

پیروز انتخابات ریاست جمهوری بولیوی پس از اعلام نتایح اولیه که از برتری قاطع وی حکایت داشت در نخستین واکنش گفت که «بولیوی بار دیگر به دموکراسی گره خورده است.»

آقای آرسِه که در حضور خبرنگاران سخن می‌گفت در ادامه تاکید کرد: «ما برای همه مردم بولیوی کار خواهیم کرد و یک دولت وحدت ملی تشکیل خواهیم داد.»

نتایج اولیه انتخابات بولیوی نشان می‌دهد که جناح چپ و شخص اوو مورالس که پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به دنبال اعتراض مخالفان از سمت خود استفعا داد برغم تلاش‌های دولت موقت این کشور به ریاست خانم «جنینه آنیس» همچنان از پایگاهی قوی در میان مردم برخوردارند.

اعتراض‌ها به عملکرد دولت موقت بولیوی که منتقدان آن‌ را دولتی حاصل کودتا می‌دانند، سبب شد تا رئیس دولت از نامزدی در انتخابات صرف نظر کند.

دولت موقت سرانجام تحت فشار معترضان پس از وقفه‌ای که به بهانه بیماری کووید۱۹ صورت گرفت در نهایت راضی به برپایی انتخابات شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.