بیشتر کشورهای اروپایی برای مقابله با موج دوم شیوع ویروس کرونا تدابیر گسترده ای را به اجرا در آوردند.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، جمهوری چک مدارس و باشگاه های شبانه را تعطیل کرده است، هلند دستور تعطیلی کافه‌ها و رستوران‌ها را داده است و احتمال دارد فرانسه به سمت قرنطینه یا قوانین منع تردد پیش برود، این‌ها بخشی از اقدام‌هایی است که دولت‌های اروپایی برای مهار موج دوم شیوع کرونا انجام داده‌اند یا در فکر آن هستند.

قرنطینه محدود در هلند از ساعت ۲۲ امشب به وقت محلی اجرایی می‌شود. همچنین قرار است «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه اقدام‌های جدید برای کنترل شیوع کووید-۱۹ را امشب به طور عمومی اعلام کند. منطقه «کاتالونیای» اسپانیا نیز اقدام‌ها موقت را در نظر گرفته است.

شمار موارد ابتلا در سراسر اروپا در حال افزایش است به طور مثال روسیه ۱۴ هزار و ۳۲۱ مورد ابتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته را گزارش کرده است و همزمان در این مدت ۲۳۹ نفر نیز در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان باخته‌اند.

آلمان نیز نخستین بار از آوریل گذشته بیش از ۵ هزار مورد ابتلا را ثبت کرده است. همچنین در ۴۷ منطقه این کشور میزان ابتلا به میانگین بیش از ۵۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

مقام‌های آژانس بهداشت عمومی آلمان از «افزایش سریع انتقال» صحبت می‌کنند.

باید کمی صبر کرد تا سخنان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه آغاز شود اما به نظر می‌رسد که هیچ چیز منتفی نباشد. در عین حال ماکرون به مانند سایر رهبران اروپایی تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا از بازگشت قرنطینه به فرانسه جلوگیری کند.

گزارش‌های زیادی وجود دارد که در جلسه سه‌شنبه کابینه درباره اعمال قوانین منع رفت و آمد بحث شده است اما هنوز مشخص نیست این موضوع شامل چه مواردی است. شبکه خبری «ب‌اف‌ام ت‌ وی» گزارش داد که پاریس و «لیل» به‌عنوان شهرهایی بودند که در جلسه درباره اعمال قانون منع رفت و آمد شبانه مورد بررسی قرار گرفتند.

این نوع اقدام‌ها شامل ممنوعیت تردد شبانه به جز موارد استثنا و محدود است و از سوی نیروهای پلیس اجرایی می‌شود.

قرنطینه محدود سه هفته‌ای از روز سه‌شنبه در جمهوری چک آغاز شد و طبق آن مدارس، خوابگاه‌های دانشجویی، باشگاه های شبانه تعطیل شدند. از اول مارس تا کنون هزار و ۱۱۰ مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ در این کشور اتفاق افتاده است. این در حالی است روز چهارشنبه بیش از ۸ هزار مورد ابتلای جدید در این کشور گزارش شد.

طبق گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری اروپا، جمهوری چک با ۵۸۱.۳ مورد ابتلا در هر ۱۰۰ هزار نفر، بالاترین میزان ابتلا را در اروپا در دو هفته گذشته داشته است.

ایرلند شمالی از روز دوشنبه به مدت دو هفته مدارس را تعطیل می‌کند.

هلند نیز اقدام‌های جدید سخت‌گیرانه را در پیش گرفته است. این کشور که در هفته گذشته با افزایش چشمگیر موارد ابتلا روبرو شد، رستوران‌ها و کافه‌ها را به مدت چهار هفته تعطیل کرد و فروش الکل نیز پس از ساعت ۲۰ ممنوع است.

لهستان نیز تنها در یک شبانه روز ۱۱۶ مورد فوتی را گزارش کرد که بالاترین رقم از ابتدای شیوع همه‌گیری در این کشور است.

مقام‌های بلژیکی نیز هشدار داده‌اند که در صورت ادامه روند فعلی، تمام دو هزار تخت مراقبت‌های ویژه این کشور تا اواسط ماه نوامبر پر می‌شوند.

از سوی دیگر، در حالی که روسیه و چین تاکنون ۵ واکسن مختلف کرونا را بدون طی کامل مراحل آزمایش آنها ثبت جهانی کرده‌اند، از ۶ پروژه‌ اروپایی و آمریکایی تولید واکسن کرونا دو پروژه در مرحله سوم آزمایش به طور موقت متوقف شده‌ و تنها یکی از چهار پروژه فعال امیدوار می‌رود که به طور قطع در سال ۲۰۲۰ به سرانجام برسد.

کار ساخت واکسن ویروس کرونا از ژانویه گذشته و با رمزگشایی ژنوم SARS-CoV-2 آغاز شد. اولین آزمایش‌های ایمنی واکسن در ماه مارس آغاز شد و اکنون ۱۱ واکسن به مراحل سوم و آزمایش کارآیی آنها در مقیاس بزرگ رسیده است. برخی از این آزمایش‌ها با شکست روبرو می‌شوند و برخی دیگر نیز ممکن است بدون حصول نتیجه مشخصی به پایان برسند. اما در حال حاضر، ۵ واکسن این شانس را دارند که در تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتی بادی موثر علیه ویروس کرونا موفق شوند.

از مجموع بیش از ۹۲ پروژه ساخت واکسن کرونا که تاکنون آزمایش‌های پیش‌بالینی آنها بر روی حیوانات انجام شده، ۲۹ مورد وارد مرحله نخست آزمایش مقدماتی محدود بر روی انسان شده است.

پنج واکسنی که فعلا برای مصرف محدود مورد تایید قرار گرفته‌اند، ساخت روسیه و چین هستند که بدون طی کامل مرحله سوم و مشخص شدن نتایج کامل آزمایش گسترده آنها ثبت رسمی شده‌اند. بر همین اساس، نگرانی‌هایی در مورد تبعات استفاده زودهنگام از آنها وجود دارد.

شرکت‌های چینی «کان‌سینو بیولوژیک»، «سینوواک بیوتک» و موسسه‌های تولیدات بیولوژیکی ووهان و پکن تاکنون ۴ واکسن و موسسه تحقیقاتی «نیکلای گاملیا» در روسیه نیز یک واکسن را برای مصارف محدود و ضروری ثبت کرده‌اند.

با این حال، واکسن شرکت آمریکایی مُدرنا همچنان در مرحله سوم آزمایش‌های خود قرار دارد و مطابق پیش‌بینی این شرکت، تایید اولیه آن زودتر از پایان سال ۲۰۲۰ و اوایل سال آینده میلادی رخ نخواهد داد.

پروژه واکسن شرکت آلمانی «بیون‌تک» که با مشارکت داروسازی آمریکایی «فایزر» و شرکت چینی «فوسن فارما» در حال طی مرحله آزمایش گسترده قرار دارد، احتمالا تا پایان پاییز سال جاری نهایی می‌شود و مطابق اعلام شرکت فایزر ۱.۳ میلیارد دوز از این واکسن تا پایان سال ۲۰۲۱ در سراسر جهان تولید خواهد شد.

اما آزمایش مرحله سوم واکسن شرکت «جانسون اَند جانسون» فعلا به دلیل بروز عوارض نامشخص در یکی از بیماران تحت آزمایش متوقف شده و واکسن شرکت بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا نیز که با همکاری دانشگاه آکسفورد در مرحله سوم آزمایش خود قرار دارد، بنا به دلیل مشابهی ششم سپتامبر گذشته به طور موقت تعلیق شد.

البته شرکت آمریکایی «نواکس» همچنان در حال پیشبرد مرحله سوم آزمایش واکسن خود است و امیدوار است که ۱۰۰ میلیون دوز از آن را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه کند. همچنین موسسه تحقیقات کودکان «مورداک» در استرالیا نیز بدون اعلام چشم‌اندازی از پایان مرحله سوم، همچنان در حال آزمایش خود است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.