در پی شدت گرفتن اختلاف میان انگلیس و اروپا بر سر برخی مفاد توافق خروج این کشور ازاتحادیه اروپا،آلمان به لندن به شدت درباره نقض توافق هشدار داد.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز،«میشائیل روت» وزیر امور اروپایی آلمان روز سه شنبه ۲۲ سپتامبر از انگلیس خواست لایحه تعهدگریز این کشور که به گفته او مفاد توافق با این کشور بر سر خروج از اتحادیه اروپا را نقض میکند، کنار بگذارد.
برلین در حالی از لندن میخواهد به «این بازی پایان دهد» که زمان برای رسیدن به توافق میان اتحادیه اروپا و انگلیس بر سر آینده روابط تجاری میان دو طرف بدون حصول پیشرفتهای محسوس به سرعت در حال سپری شدن است.
روت که روز سه شنبه پیش از نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل با خبرنگاران گفتگو میکرد پس از طرح درخواست یاد شده گفت که از لایحه به جریان افتاده در لندن بسیار نگران است.
این طرح که قرار است در قالب لایحهای برای اجرایی شدن جهت کنترل بازار داخلی در نهایت به تصویب نهایی مجلس عوام و سپس به تایید لردها در مجلس اعیان پارلمان برسد از دید وزیر امور اروپایی آلمان و نیز جمیع رهبران اروپایی ناقض مقررات و توافقنامههای بین المللی است.
روت با لحنی صریحتر از پیش بار دیگر خطاب به مقامات انگلیس گفت: دوستان عزیز! لطفا این بازی را تمام کنید، فرصت [دستیابی به توافق تجاری] رو به اتمام است، آنچه ما اکنون به آن نیازمندیم رویکردی منطقی و منصفانه برای دور جدید مذاکرات است و ما خود را کاملا برای آن آماده کردهایم.»
لایحه بازنگری در برخی مفاد توافق برکسیت که موافقت اولیه نمایندگان پارلمان را دریافت کرده قرار است هفته آینده پیش از تایید لردها در مجلس عوام به تصویب نهایی برسد.
در صورت تایید این لایحه که مخالفان داخلی زیادی نیز در انگلیس دارد مذاکرات تجاری انگلیس با اتحادیه اروپا دستخوش هرج و مرج خواهد شد.
وزیر امور اروپایی آلمان همچنین در ادامه سخنان خود تاکید کرد که «لایحه به اصطلاح بازار داخلی انگلیس بسیار نگران کننده است زیرا اصول مندرج در توافقنامه خروج از اتحادیه را نقض میکند و این برای ما به هیچ وجه قابل قبول نیست.»
«اورزولا فن درلاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز پیشتر طی نخستین سخنرانی خود درباره وضعیت اتحادیه اروپا، هرگونه بازنگری یکجانبه در توافق برکسیت را غیرممکن خوانده و نسبت به عدم دستیابی به توافق تجاری با انگلیس پیش از پایان دوره انتقالی برکسیت هشدار داده بود.
بر اساس توافقنامه برکسیت، لندن از ۳۱ ژانویه وارد دوره انتقالی شد و از ماه مارس گفتگوهای دشوار و تا به این لحظه بی نتیجه را، بر سر روابط آینده تجاری بریتانیا با اتحادیه اروپا پیش برده است.
برخی تحیلگران بر این باورند که شکست مذاکرات تجاری میان دو طرف، دولت محافظهکار انگلیس را بر آن داشته تا با دستاویز قرار دادن اختلافات موجود، بحث یک توافق جدید را دست کم بر سر برخی محورها از جمله مرز ایرلند به میان بکشد.
عمده محور در نظر گرفته شده در لایحه پیشنهادی بوریس جانسون به نحوه اجرای مقررات تجاری در ایرلند شمالی مربوط میشود. این بخش از خاک انگلیس بر اساس توافق برکسیت قرار است به مدت چهار سال از مقررات اتحادیه اروپا پیروی کند. این در حالی است که در طرح آقای جانسون تاکید شده که انگلیس میتواند به صورت یکجانبه برای امور تجاری ایرلند شمالی تصمیمگیری کند.