ترس دولت آمریکا از انتفاضه مردمی در شرق فرات باعث شده است که متحدان خود را برای توافق با دمشق روانه مسکو کند.

 

به گزارش جماران روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت: پرونده شرق فرات در سوریه پس از سفر هیأتی از اداره خودمختار کُرد در شرق فرات به مسکو و امضای توافقنامه با حزب مخالف سوری«اراده مردم» به ریاست «قدری جمیل» که در روسیه مقیم است و پس از دیدار این هیأت کرد با مسئولان روس در جاده راه حل مسالمت آمیز قرار گرفت.

به گفته چندین منبع هیأت  اداره خودمختار که بر مناطق وسیعی از شرق فرات سیطره دارد و «الهام احمد» رئیس اش به مسکو سفر نمی کرد مگر پس از آن که موافقت آمریکا را به دست آورده باشد و این یعنی هماهنگی روسیه و آمریکا برای سازماندهی دوباره شرق فرات همزمان با بروز نشانه هایی مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از منطقه با توجه به تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای خروج نظامیان این کشور به شکل چند مرحله ای از عراق و افغانستان قبل از انتخابات ریاست جمهوری است. در چنین شرایطی چه بسا دولت آمریکا برای خروج نیروهایش از شمال شرق سوریه به مانند کاری که در عراق انجام می دهد، بستر سازی می کند.

بی تردید«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با خود برگه تفاهم های کردها با روسیه و روسیه با آمریکا را برای «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه برد. بر اساس اطلاعاتی که بیرون درز کرده است به موجب این تفاهم ها این مناطق به آغوش دولت سوریه باز می گردد و و اوضاع جدید و خاصی پیدا می کند به طوری که به اداره خودمختار اختیاراتی در اداره این مناطق بر اساس مرکز زدایی در اداره منطقه داده می شود.

چیزی که این مسائل را مورد تأکید قرار می دهد سخنان قدری جمیل دبیر کل حزب «اراده مردم» است که تأکید کرد «توافق با شورای دموکراتیک سوریه روابط میان مناطق شمال شرق سوریه و دمشق را بهبود می بخشد. » جمیل فاش کرد که سندی که با اداره خومختار در شرق فرات امضا کرد نه درباره فدرالیسم و نه درباره خودمختاری و نه حتی درباره مرکززدایی مطلق سخنی به میان آورده است بلکه معادله جدیدی را مورد بررسی قرار داد که در هیچ جای دیگر وجود ندارد، مرکزی که از اختیارات برخوردار است و مناطقی که از اختیارت گسترده برای اداره امور خود برخوردار هستند.

حالا چرا واشنگتن این روند را تسهیل کرد و اداره خومختار همپیمان خود را برای حرکت در این روند وادار کرد؟ در مقابل از مسکو و دمشق چه می خواهد؟

طی ماه گذشته منطقه نفوذ آمریکا در شمال شرق سوریه شاهد تغییرات مهمی بود که شامل انتفاضه عشایر علیه نیروهای «قسد» (نیروهای دموکراتیک سوریه) همپیمانان آمریکا و نیز بروز نشانه های آغاز مقاومت مردمی مورد حمایت دمشق و مسکو بود. این سناریویی است که به نظر دولت آمریکا برای رویارویی با آن آماده نیست و تلاش کرد که عشایر سوری را آرام کند و از افسران عربستانی که به منطقه با همراهی کاروان های آمریکایی  وارد شدند، کمک گرفت تا با شیوخ عشایر ارتباط برقرار کند و انتفاضه آنها علیه قسد و حضور آمریکا در سوریه را متوقف کند.

چندین منبع گفتند که رویکرد دولت آمریکا در ماه های باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به سمت حل نزاع ها با طرف های نزاع در منطقه تمایل دارد و نه افزایش تنش نظامی و بر همین اساس به نظر می رسد که تسهیل روند تفاهم میان اداره خودمختار کرد در شرق فرات با دمشق از طریق مسکو بخشی از همین تفاهم ها یا راه حل های گسترده تر درباره سوریه است که شامل دیگر مناطق و پرونده های متعددی می شود که با جنگ سوریه در ارتباط است و آن را نیز می توان به تفاهمات گسترده ای در منطقه خاورمیانه مرتبط کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.