مطالعات جدید نشان می دهد که خطر ابتلا به عوارض مغزی بیماران مبتلا به نوع شدید کووید19 را تهدید می کند.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، مطالعه منتشر شده در مجله لنسنت حاکی از آن است که موارد شدید بیماری کرونا می تواند به آسیب مغزی و مشکلات روانی در بیمار منجر شود.
«بندیکت مایکل» پژوهشگر این تحقیق از «انستیتوی عفونت و بهداشت جهانی» در دانشگاه لیورپول در انگلیس بیان داشت: گزارش های زیادی از ارتباط میان عفونت کووید19 و ابتلای احتمالی به عوارض عصبی یا روانی وجود دارد اما تاکنون این موارد معمولا به مطالعه روی 10 یا شمار کمتری بیمار محدود بوده است.
در این مطالعه عوارض عصبی ناشی از آلوده شدن با ویروس جدید کرونا بررسی شده و طی آن 125 بیمار مبتلا به کووید19 که در ماه آوریل در بیمارستان های انگلیس بستری بودند، تحت تحقیق قرار گرفتند.
محققان در این مطالعه متوجه شدند که سکته مغزی شایع ترین عارضه مغزی است که در این بیماران دیده می شود؛ به طوری که این عارضه در 77 نفر از این بیماران مشاهده شد. از 77 بیماری که به سکته مغزی مبتلا شدند، در 57 مورد سکته مغزی ناشی از بروز یک لخته خونی در مغز، در 9 مورد به دلیل خونریزی مغزی و در یک مورد به دلیل التهاب رگ های خونی مغز بود. همچنین بیشتر بیمارانی که به سکته مغزی مبتلا شدند، بیش از 60 سال سن داشتند.
این مطالعه همچنین نشان داد که 39 بیمار نیز دچار اختلال حواس یا تغییرات رفتاری شدند که نشان دهنده یک تغییر در وضعیت روانی آنها بود.
به گفته محققان، از این 39 بیمار، 9 نفر یک نوع اختلال مغزی (انسفالوپاتی)، 7 نفر التهاب مغز (انسفالیت) و 23 نفر مشکلات روانی داشتند. اعتقاد بر این بود که 92 درصد از تشخیص وضعیت های روانی جدید است.