سازمان ملل تأکید کرد که برای مبارزه با وضعیت اضطراری موجود ناشی از تغییرات شدید آب و هوایی باید اقدامات بیشتری انجام داد و قرنطینه قطعا راه حل این کار نیست.

 

به گزارش جماران، شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ به رغم مشکلات زیست محیطی خاص خود،‌ نقشی قابل توجه در کاهش تاثیرگذاری انسان بر تغییرات آب و هوایی داشت.

اجرای مقررات قرنطینه و اعمال محدویت‌های سخت‌گیرانه برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا سبب شد تا شمار زیادی از کشورها در اروپا و نیز دیگر نقاط جهان از آسمانی آبی و روشن‌تر و هوایی پاک‌تر بهره‌مند شوند.

مقررات قرنطینه و منع آمد وشد سبب شد تا انتشار گاز کربن در ماه‌های نخست سال جاری میلادی روزانه تا میزان ۱۷ درصد در جهان کاهش یابد.

با این حال برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد هشدار داد که همه‌گیری ویروس کرونا نبایست به عنوان یک «پوشش نقره‌ای» برای تغییرات و آب و هوایی تلقی شود؛ به عبارت دیگر سازمان ملل تاکید دارد که نباید آن طور که تصور می‌شود نسبت به تاثیر مثبت محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس بر جو زمین خوشبین‌ بود.

«اینگر اندرسن» مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد روز جمعه در گفتگو با یورونیوز تصریح کرد که برای مبارزه با وضعیت اضطراری موجود ناشی از تغییرات شدید آب و هوایی باید اقدامات بیشتری انجام داد و قرنطینه قطعا راه حل این کار نیست.

به گفته این مسئول سازمان ملل متحد نبایست برای محصور کردن انسان‌ها،‌ بستن مدارس و فروپاشی اقتصاد‌ها جشن گرفت.

خانم اندرسن می‌گوید: «اگر هدف رسیدن به توسعه پایدار است این روش به واقع راه حل مناسبی نیست.»

وی در بخشی دیگر از گفتگوی خود با یورونیوز تاکید می‌کند: «راه حل به وضوح روشن است باید به سمت سبز شدن تغییر کنیم و سیاست‌های زیست محیطی پاک‌ و سبز‌تر از جمله استفاده از انرژی سبز را در دستور کار قرار دهیم.»

مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل در ادامه تصریح می‌کند: «با برنامه‌های تشویقی و بسته‌های محرکی که دولت‌ها در حال حاضر ارائه می‌کنند فرصتی شگفت انگیز پیش رو است تا به جایی که قبلا بودیم باز نگردیم. باید از کمک‌ها و صندوق‌های مالی حمایتی در جهت تشویق مشاغل و فرصت‌های شغلی سبز، بازسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها،‌ گسترش پیست‌های دوچرخه در شهرها،‌ روی آوردن به انر‌ژی‌های تجدید پذیر و همانطور که پاکستان انجام داده کاشت گسترده درخت استفاده کنیم.»

سازمان ملل متحد برای بزرگداشت روز جهانی محیط زیست کارزاری موسوم به «مسابقه به سوی صفر» را راه اندازی کرده و کشورها به در پیش گرفتن سیاست‌های نوین زیست محیطی برای به صفر رساندن میزان انتشار گا‌زهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰ و اتخاذ رویکردی سبزتر از آنچه برای بهبود وضعیت شیوع بیماری همه‌گیر کووید۱۹ در پیش گرفته شد، تشویق و ترغیب کرده است.

اینگر اندرسن در این خصوص می‌گوید: اتخاد چنین رویکردی همچنین می‌تواند برای اقتصاد نیز بسیار مفید باشد.

به گفته مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد: «رویکرد سبز و توجه به تغییرات اقلیمی ابزار خوبی هم برای رشد است. این رویکرد می‌تواند زمینه ایجاد کار و فرصت شغلی بیشتری را فراهم کند و هزینه‌های بهداشتی را کاهش دهد.»

خانم اندرسن می‌گوید باید در حالی به این توصیه‌ها توجه کرد که سالانه حدود هفت میلیون نفر در سراسر جهان در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و آلاینده‌های محلی از جمله وسایل حمل و نقل،‌ کارخانجات و تاسیسات تولید برق نقش مهمی در این میان دارند.

مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد ابراز اطمینان می‌کند که با علاقمندی بیشتر افراد به طبیعت پس از سپری شدن دوران قرنطینه تغییر به سمت سبز شدن بسیار محتمل است.

وی می‌گوید وقتی افراد از حبس خانگی در آپارتمان‌ها رهایی یافتند به درنگ به سوی طبیعت و پارک‌ها روی آوردند.

روز جهانی محیط زیست هر سال روز پنجم ژوئن در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود.

سازمان ملل متحد برای نخستین بار سال ۱۹۷۲ روز پنجم ژوئن را به عنوان روز جهانی محیط زیست نامگذاری کرد و در سال ۱۹۷۴ نخستین گام‌ها برای محافظت از سیاره و تشویق رویکرد‌های زیست محیطی در این سازمان برداشته شد.

به بهانه این روز در طول سالیان متمادی، به موضوعات جهانی مانند ازدیاد جمعیت، جرائم مرتبط با حیات وحش، گرمایش زمین، آلودگی دریاها و توجه به منابع طبیعی با رویکرد مصرف مسئولانه پرداخته شده است.

موضوع اصلی روز جهانی محیط زیست در سال جاری میلادی تنوع زیستی است. سازمان ملل متحد با این نام‌گذاری به نوعی تلاش کرده تا توجه جهانیان را به «ماهیت و فوریت» این موضوع جلب کند و با یادآوری آتش سوزی‌های گسترده‌ای که طی سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در مراتع و جنگل‌های برزیل، ایالات متحده و استرالیا روی داد و نیز با اشاره به هجوم بی سابقه ملخ‌ها به شرق آفریقا نسبت به نگرانی‌های موجود در خصوص تبعات جدی نگرفتن این موضوع هشدار دهد.

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود به مناسبت روز جهانی محیط زیست از مردم جهان خواست تا رویکرد خود را در مقوله‌های خرید و مصرف مورد تجدید نظر قرار دهند و با در پیش گرفتن الگوهای مناسب و پایدار در کشاورزی و تجارت از وارد آمدن آسیب‌های بیشتر به طبیعت در جهان جلوگیری کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.