شمار جان باختگان کرونا در سراسر جهان از مرز 140 هزار نفر فراتر رفته است. آمریکا و اروپا کانون های اصلی این ویروس هستند.

 

به گزارش جماران، ویروس کرونا همچنان در جهان برای خود می تازد و جان بسیاری را می گیرد به طوری که تعداد جان باختگان کرونا در جهان از مرز 140 هزار نفر فراتر رفته است. آمریکا و اروپا کانون های اصلی این ویروس شده اند.

در پایین نگاهی به جدیدترین تحولات شیوع کرونا در جهان می اندازیم.

 

شمار قربانیان در ایتالیا از 22 هزار نفر عبور کرد

رسانه های ایتالیایی امروز پنجشنبه اعلام کردند که تعداد جان باختگان ویروس کرونا در این کشور رکورد جدیدی زد و به 22هزار و 170 نفر رسید.

در 24 ساعت گذشته در ایتالیا 525 نفر دیگر جان خود را از دست دادند این در حالی است که روز گذشته 578 نفر جان خود را از دست داده بودند.

 

تعداد قربانیان در اسپانیا از 19هزار نفر فراتر رفت

دولت اسپانیا اعلام کرد که 551 نفر دیگر در اثر کرونا در این کشور طی 24 ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و تعداد قربانیان کرونا در اسپانیا به 19هزار و 130 نفر رسید.

تعداد جان باختگان امروز در اسپانیا در مقایسه با روز گذشته بالاتر به شمار می رود زیرا در روز گذشته اعلام شد که 523 نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

اسپانیا از حیث تعداد مبتلایان در جهان پس از آمریکا دومین کشور و از حیث قربانیان سومین کشور پس از آمریکا و ایتالیا به شمار می رود.

 

 5 هزار نفر در آمریکا طی شبانه‌روز گذشته بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند

آمار قربانیان کووید‌-19 در آمریکا با مرگ 4931 بیمار دیگر طی شبانه‌روز اخیر به 30 هزار و 990 تن رسید.

دانشگاه «جان هاپکینز» آمریکا شامگاه امروز پنجشنبه 16 آوریل اعلام کرد: با فوت 4 هزار و 931 بیمار دیگر طی شبانه‌روز گذشته به 30 هزار و 990 نفر رسید.

همچنین شمار مبتلایان به این ویروس نیز طی 24 ساعت گذشته با افزایش 30 هزار و 48 نفر به 639 هزار 733 نفر افزایش یافته است.

پس از آمریکا که بیش از 639 هزار نفر بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده، اسپانیا با 182 هزار و 816، ایتالیا 165 هزار و 155 و آلمان با 134 هزار و 753 نفر از نظر بیشترین آمار ابتلا به ویروس کرونا در جهان قرار دارد.

افزایش شمار مبتلایان و قربانیان این بیماری در آمریکا ادامه دارد. بیشترین سیر صعودی در ایالت‌های نیویورک، نیوجرسی و میشیگان مشاهده می‌شود.

این آمار نیویورک طی یک روز اخیر با 214 هزار و 832 نفر مبتلا به کرونا در صدر ایالت‌های آمریکا قرار گرفته است. نیوجرسی با 71 هزار و 30 مورد و مساساچوست نیز با 29 هزار و 918 ابتلا در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین آمار جان باختگان کووید-19 در نیویورک به 14 هزار و 73 نفر٬ در نیوجرسی به 3 هزار و 156 و میشیگان نیز 1921 تن رسیده است.

از سوی دیگر، شمار بهبود یافتگان در سراسر ایالات متحده آمریکا نیز با 2 هزار و 773 نفر افزایش به 52 هزار و 739 نفر رسیده است. درمان 104 هزار و 39 بیمار دیگر نیز ادامه دارد.

 

اعلام وضعیت فوق‌العاده در سراسر ژاپن 

 دولت ژاپن در پی شیوع ویروس کرونا تا شش می امسال وضعیت فوق‌العاده در سراسر این کشور اعلام کرد.

«شینزو آبه » طی نشست خبری از برقراری وضعیت فوق‌العاده در سراسر ژاپن به دلیل مقابله با شیوع ویروس کرونا تا روز 6 می سال جاری خبر داد.

نخست‌وزیر ژاپن  اظهار داشت که شرایط وضعیت اضطراری که از هفتم آوریل تا کنون تنها برای 7 ایالت ژاپن اعلام شده بود، تا ششم ماه می در سراسر این کشور برقرار خواهد شد.

نخست‌وزیر ژاپن در تاریخ 7 آوریل گفت که در راستای تدابیر لازم برای مقابله ویروس کرونا در 7 ایالت از جمله توکیو و اوزاکا وضعیت اضطراری اعلام می‌کنیم. 

 شمار مبتلایان ویروس کرونا در ژاپن به 9800 نفر و شمار قربانیان نیز به 195 نفر رسیده است.

 

انگلیس و فرانسه کانون های جدید کرونا در اروپا 

انگلیس و فرانسه به کانون‌های جدید ویروس کرونا پس از ایتالیا و اسپانیا در اروپا تبدیل شده اند و آمار قربانیان ناشی از این ویروس در این کشورها همچنان درحال افزایش است. انگلیس که در راستای مبارزه با کووید-19 دیر اقدام کرده٬ ممکن است که بیشترین مرگ و میر ناشی از این ویروس را در اروپا داشته باشد.

بر این اساس، شمار قربانیان ویروس کرونا در انگلیس طی ده روز اخیر به ترتیب 439، ٬786 938، 881، 980، 917، 737، 717، 778 و 761 بوده است. انتظار می رود که شمار قربانیان این ویروس در این کشور همچنان افزایش یابد.

بر اساس داده اعلام شده از طرف دولت انگلیس، تاکنون 12 هزار و 868 تن در این کشور بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باخته و 98 هزار و 476 تن دیگر به کرونا مبتلا شده اند. با ادامه این روند تا پایان ماه جاری آمار قربانیان کرونا تنها در بیمارستان‌ها به 20 هزار نفر خواهد رسید. دولت شمار جان باختگان کووید-19 در منازل و خانه سالمندان را به آمار رسمی علاوه نمی‌کند٬ که برای همین نیز مورد انتقاد‌های شدید قرار می‌گیرد. از سوی دیگر برای اینکه آمار تست‌های کرونا در این کشور خیلی پایین است٬ ممکن است آمار مبتلایان کرونا در این کشور بیش از این باشد. 

«جرمی فررار» از اعضای «گروه مشاوران علمی برای شرایط اضطراری» انگلستان نیز در تاریخ 12 اوریل در گفت‌وگو با بی.بی.سی اظهار داشت که شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور می تواند به بیش از تعداد قربانیان این بیماری در ایتالیا و اسپانیا برسد.

موسسه سنجش و ارزیابی سلامت (IHME) در آمریکا اعلام کرده بود که تا پایان ماه آوریل بیش از 60 هزار نفر از کرونا در انگلیس جان خود را از دست خواهند داد.

دولت انگلیس با وجود مشاهده بدترین شرایط ناشی از کرونا در اسپانیا و ایتالیا در راستای مبارزه با کرونا دیر اقدام کرد و از چشم پوشی در مورد شیوع ویروس کرونا در این کشور مورد انتقاد قرار می‌گیرد. انگلیس هم در راستای انجام تست‌های کافی کرونا و هم در مورد تهیه لوازم بهداشتی برای پرسنل بخش بهداشت ناکام مانده است. روزانه 15 هزار تست تشخص کرونا در این کشور انجام می‌شود. تا کنون 30 پزشک در چارچوب مبارزه با کووید-19 جان باخته اند.

انتقاد دیگری که به دولت انگلستان وارد است، عدم تدارک لوازم حفاظتی و انجام تست کرونا در خانه‌های سالمندان است. بر این اساس، تاکنون در خانه‌های سالمندان 4 هزار تن بر اثر کرونا فوت کرده اند. در انگلستان 20 هزار و 723 خانه سالمندان وجود دارد. بر اساس اعلام مسئولین این مراکز 70 درصد این خانه‌ها در خطر بیماری کرونا قرار دارند.

از سوی دیگر آمار قربانیان کرونا در فرانسه تاکنون به 17 هزار و 167 تن و تعداد مبتلایان ناشی از کرونا نیز به 147 هزار و 863 تن رسیده است.

شمار قربانیان کرونا در فرانسه از 30 مارس تا 6 آوریل٬ روزانه بین 418 الی 833 تن بوده است. اما در 7 آوریل فرانسه با مرگ 1427 تن٬ بیشترین مرگ و میر ناشی از کرونا در یک روز را در سطح اروپا داشت. این رقم در 8 آوریل به 541 تن کاهش یافت.

در خلال روزهای 9-15 آوریل نیز آمار میانگین قربانیان بین 424 الی 562 نفر بوده است. همچنان 6547 تن در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت درمان قرار دارند و تاکنون 31 هزار نیز بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده اند.

کشته شدن 18 نفر در نیجریه در دوره قرنطینه

کمیته ملی حقوق بشر در نیجریه اعلام کرد که از زمان برقراری قرنطینه در چند منطقه از کشور برای رویارویی با ویروس کرونا تا کنون 18 نفر به دست نیروهای امنیتی و ارتش کشته شدند.

این کمیته تأکید کرد که 8 حادثه قتل خارج از قانون را ثبت کرده است که در نتیجه آن 18 نفر کشته شدند و این قتل ها را نیروهای پلیس و ارتش انجام داده اند. 

این کمیته تأکید کرد که 105 شکایت را نیز درباره نقض حقوق بشر دریافت کرده است که شامل محدودیت غیرقانونی رفت و آمد، بازداشت های خشونت بار،مصادره دارایی ها ، حوادث خشونت بار بر اساس جنسیت، شکنجه و رفتار غیر انسانی و گروکشی می شود.

در بیانیه این کمیته آمده است که بیشتر این نقض ها در ایالت«لاگوس» به وقوع پیوسته است.

دولت نیجریه از شماری از مناطق از 30 مارس حالت فوق العاده اعلام کرده است.

تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور 407 نفر و جان باختگان نیز 12 نفر است.

 

اعتراض کارگران در هند به تمدید قرنطینه

پس از اعلام خبر تمدید قرنطینه در هند، هزاران تن از کارگران روستایی در بمبئی و چند شهر دیگر به تظاهرات پرداختند. آنها بیکار شده‌اند، نه می‌توانند به روستاهای خود بروند و نه توان پرداخت اجاره خانه در شهر را دارند.

این حرکت اعتراضی در مخالفت با تمدید قرنطینه به مدت سه هفته صورت می‌گیرد که خبر آن را روز سه‌شنبه،  «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند اعلام کرده بود. قرار است قرنطینه تا ۱۹ ماه مه ادامه یابد. 

ساعاتی پس از اعلام این خبر شمار زیادی از کارگران مهاجر در پایتخت هند و چند کلان‌شهر دیگر به خیابان‌ها رفتند و خواهان کمک‌های دولتی و اجازه بازگشت به روستاهایشان شدند.  

حرکت‌های اعتراضی روز چهارشنبه نیز ادامه یافتند. این بار شمار معترضان بیشتر شده بود زیرا تعداد زیادی از زاغه‌نشینان هم به معترضان پیوسته‌اند. 

پلیس برای پراکندن تظاهرکنندگان دست به خشونت زد و با باتوم و چوب‌های بلند به جان کارگران و تنگدستان بی‌پناهی افتاد که ترس از گرسنگی آنها را به خیابان‌ها سوق داده است. 

اعتراضات خیابانی در کلان‌‌شهرهای هند نخسیتن بار سه هفته پیش و با اعلام خبر قرنطینه، که برای سه هفته در نظر گرفته شده بود، صورت گرفت. 

آن زمان صدها هزار نفر که به ناگهان بیکار شده و توان پرداخت اجاره خانه خود را نداشتند، مخالفتشان را با قرنطینه بدون در نظر گرفتن کمک به نیازمندان، به نمایش گذاشتند. 

هزاران تن از معترضان راه چاره را در بازگشت به روستاهایشان دیدند اما قطارها هم از حرکت افتاده بودند. به همین دلیل شمار زیادی از آنها در حوالی ایستگاه‌ها اسکان گزیدند. 

دولت وعده یک بسته کمک‌های اقتصادی به ارزش ۲۰ میلیارد یورو را داد، اما از قرار معلوم کمک‌های نقدی به همه نیازمندان نرسیده است. 

۷۰۰ هزار تن از زاغه‌نشینان بمبئی در محوطه‌ تنگی به وسعت پنج کیلومتر مربع به‌سختی روزگار می‌گذرانند؛ جایی که هر چند صد نفر از یک توالت عمومی استفاده می‌کنند و آب پاک به ‌اندازه کافی موجود نیست. 

از هفته‌ها پیش مدارس هند تعطیل هستند و برخی از ساختمان‌های مدارس به محلی برای توزیع غذا نیازمندان و خوابگاه کارگران مهاجر تبدیل شده است.  

تا هنگامی که دانش‌آموزان به دبستان می‌رفتند، نهار مجانی دریافت می‌کردند اما اکنون این امکان هم از بین رفته است. 

به گفته «آرونداتی روی» نویسنده سرشناس هندی، با خلوت شدن خیابان‌ها به ناگهان کسانی امکان ظهور یافته‌اند که تاکنون ناپیدا بودند. 

خانم روی در مصاحبه با یک روزنامه بزرگ تصریح می‌کند: «حالا که کارگران روزمزد، کسانی که اقتصاد هند بر گرده آنان می‌چرخد، بیکار شده‌اند، طوری با آنها رفتار می‌شود که انگار فاضلاب یک کارخانه هستند».

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.