آمریکا به اولین کشوری در جهان تبدیل شد که در یک روز بیش از 2000 نفر در آن بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، سی ان ان امروز شنبه 11 آوریل (23 فروردین) به نقل از مقامات دانشگاه جان هاپکینز گزارش داد 2 هزار و 108 نفر در 24 ساعت گذشته در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان را به 18،747 نفر رساندند.
این مرگبارترین روز از زمان شیوع این ویروس در آمریکا بوده است.
آمریکا همچنین بامداد امروز شنبه عبور شمار مبتلایان از نیم میلیون نفر را تجربه کرد که بالاترین آمار ابتلا در میان کشورهای جهان به حساب می آید. شمار مبتلایان قطعی به کرونا در این کشور به 502،876 نفر رسید.
این آمار در حالی است که مقام های بهداشتی آمریکا و همچنین دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور گفته اند که هفته پیش روز یکی از سخت ترین دوره های شیوع کرونا در این کشور است و آمار جانباختگان ممکن است به ده ها هزار نفر برسد.
بر این اساس، امروز شنبه دست کم یک میلیون و 699 هزار و 632 مورد ابتلا، از جمله 102،734 مورد مرگ و میر در جهان گزارش شده است.
هم اکنون ایتالیا با 18 هزار و 849 نفر بیشترین شمار قربانیان کرونا را در جهان داشته است. آمریکا نیز با 18 هزار و 747 فوتی دومین کشور از نظر آمار قربانیان است.
نیویورک تاکنون یکی از کانون های اصلی شیوع کرونا در آمریکا بوده است و بیش از 7844 نفر در این ایالت بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.
آمریکا؛ پیامدهای شدید اقتصادی
محدودیت ها اعلام شده از جمله فاصله گذاری اجتماعی و در خانه ماندن شهروندان قرار است تا پایان ماه آوریل برقرار باشند. این مقررات پیامدهای اقتصادی سنگین برای آمریکا در پی داشته است. در سه هفته گذشته بیش از 17 میلیون آمریکا برای دریافت مزایای بیکاری ثبت نام کرده اند.
وزارت کار آمریکا اعلام کرد که رقم اولیه که نسبت به تاثیر فصلی تصحیح شده برای هفته منتهی به چهارم آوریل کمی بیشتر از 6 میلیون و 600 هزار نفر بود. این تعداد نزدیک به سطح بازبینی شده هفته قبل از آن است که رقم بی سابقه 6 میلیون و 800 هزار نفر بود.
در مجموع تعداد کسانی که در طول سه هفته اخیر از اواسط ماه مارس خواستار مقرری بیکاری شده اند از 17 میلیون نفر فراتر رفته است.
در حالی که اقتصاد آمریکا به دلیل شیوع کرونا تقریبا به حالت سکون رسیده، طیف گسترده ای از کسب و کارها از جمله رستوران ها و تولیدکنندگان کارکنان خود را اخراج کرده اند.
دولت این کشور بیمه بیکاری را هم در بسته محرک اقتصادی خود که ماه گذشته اعلام کرد، گنجاند تا به این ترتیب متقاضیان بتوانند مقرری بیشتری برای دوره ای طولانی تر دریافت کنند. اما مقامات در سراسر این کشور با چالش رسیدگی به افزایش سرسام آور تعداد متقاضیان برای دریافت مزایای بیکاری مواجه شده اند.
در همین حال «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا هم در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید گفت تیمی را مامور بررسی بازگشایی اقتصاد و کسب و کار خواهد کرد. وی تاکید تصمیم در خصوص بازگشایی اقتصاد آمریکا مهم ترین تصمیم او در دوران ریاست جمهوریش خواهد بود.
این در حالی ست که آمار دولت آمریکا نشان می دهد که اگر در برداشته شدن محدودیت تعجیل شود احتمال افزایش تلفات در تابستان وجود دارد.
کرونا به عین الاسد رسید
برخی گزارش ها حاکی است که کرونا در پایگاه نظامی «عین الاسد» محل استقرار نیروهای آمریکایی در غرب استان «الانبار» در عراق شیوع پیدا کرده است .
اطلاعاتی به دست آمده که حاکی است دستکم 22 تا 25 نظامی آمریکایی در پایگاه عین الاسد به کرونا مبتلا شده اند.
نیروهای آمریکایی همه بیماران مبتلا به کرونا را به اربیل (شمال عراق) انتقال داده و یک هتل بزرگ را در این شهر برای مراقبت و درمان آنان اختصاص داده اند.
آمریکا؛ ابتلای صدها کارگر بخش صنعت گوشت
در کارخانه های تولید گوشت آمریکا، آمار افراد آلوده به کرونا رو به افزایش بوده است به گونه ای که فقط در هفته گذشته، صدها مورد آلودگی به این ویروس در این کارخانه ها گزارش شد. این موضوع، به تردیدها درباره وضعیت شکننده زنجیره تامین مواد غذایی دامن می زند و نگرانی ها را درباره سلامت کارگران افزایش می دهد.
دو مورد مرگ روز جمعه توسط مقامات اتحادیه در پنسیلوانیا گزارش شد. این افراد هر دو در مراکزی کار میکردند که زیر نظر جی بی اس (JBS) بزرگترین تولید کننده گوشت جهان است.
با تلفاتی که روز جمعه گزارش شد، تعداد قربانیان کووید-19 در کارخانه تولید گوشت جی بی اس، به سه نفر رسید.
آمریکا؛ برخی ایالت ها خواستار دعا هستند نه قرنطینه
برخی از ایالت های آمریکا که از هواداران جدی ترامپ محسوب می شوند، با سرسختی از صدور فرمان ماندن افراد در خانه خودداری کرده اند.
با نزدیک شدن عید پاک، دو ایالت یعنی داکوتای جنوبی و آیووا، به جای آن به طور رسمی خواستار برگزاری چند روز دعای جمعی برای رفع این بیماری شده اند.
فرماندار جمهوری خواه ایالت داکوتای جنوبی تصمیم خود مبنی بر مخالفت با فرمان اعمال قرنطینه سراسری در کشور را اینگونه توجیه کرد که در وهله اول مردم خود مسئول تامین ایمنی خود هستند.
روز بعد آیووا نیز به رهبری فرماندار جمهوری خواه این ایالت، مراسم دعای جمعی خود را برگزار کرد.
هشدار سازمان جهانی بهداشت
این در حالی است که «تِدروس آدهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری روزانه اش گفت: «این سازمان هم به قدر دیگران، مایل است برداشته شدن محدودیت ها را ببیند. اما لغو شتابزده محدودیت ها می تواند به بازگشت موج مرگبار بینجامد.»
این در حالی است که کشورهایی چون اسپانیا، ایتالیا، دانمارک و اتریش از آغاز لغو محدودیت ها سخن گفته اند و در آمریکا هم برخی کلیساها به مناسبت عیدپاک دوباره درهای خود را باز کرده اند.
برزیل؛ رکوردزنی در آمار مرگ
در آمریکای جنوبی، برزیل اولین کشوری است که مجموع آمار مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در آن از هزار نفر عبور می کند.
براساس آخرین آمار در برزیل تاکنون 1068 نفر پس از ابتلا به کووید-19 جان خود را از دست داده اند و 19789 نفر نیز به این ویروس مبتلا هستند.
اکثر ایالت های این کشور دست به اجرای قوانین قرنطینه زده اند اما «جائیر بولسونارو» رئیس جمهور برزیل همچنان با برقراری محدودیت ها مخالفت می کند.
مقامات بهداشتی این کشور معتقدند که پیک شیوع کرونا در هفته های آتی اتفاق می افتد.
یکی دیگر از نگرانی ها در خصوص جامعه بومیان برزیل است که در صورت شیوع ویروس در میان آنها ممکن است به فاجعه منتهی شود.
در ابتدای هفته گذشته یک نوجوان در شمال ایالت «رورایما» جان خود را در اثر کرونا از دست داد و به اولین فردی تبدیل شد که در منطقه بومیان فوت کرده است.
اروپا؛ تصمیم شتابزده و خطرناک برای لغو زودهنگام محدودیت ها
70 درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان مربوط به اروپاست. ایتالیا، اسپانیا و فرانسه بیش از همه کشورهای اروپایی تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته اند.
دولت اسپانیا که بیشترین تعداد مبتلا به کرونا را در اروپا دارد و پس از ایتالیا بیشترین جان باخته را هم داشته گفته بنا دارد به برخی از مشاغل غیرضروری مانند ساخت و سازها و کارخانجات از روز دوشنبه (دو روز دیگر) اجازه دهد به سر کار بازگردند.
با وجود این، دولت از مردم خواسته که همچنان به فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی توجه کنند. به ویژه در دو روز آخر این هفته که همزمان با عید پاک مسیحیان است.
اسپانیا روز جمعه کمترین آمار جان باختگان طی 17 روز گذشته را ثبت کرد و شاهد مرگ 605 نفر بر اثر کووید19 بود. این کشور تاکنون 16081 نفر را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده است.
در همین حال، «جوزپه کونته» نخستوزیر ایتالیا قرنطینه سراسری را تا سوم ماه مه یعنی سه هفته دیگر، تمدید کرد و گفت ایتالیا نباید دستاوردهایی که از طریق محدودیت ها کسب کرده را به راحتی از دست دهد.
با وجود این، دولت ایتالیا به بخش کوچکی از کسب و کارها که از 12 مارس تعطیل شده بودند اجازه داده که از روز سه شنبه باز شوند.
از زمان قرنطینه سراسری در ایتالیا فقط خواروبار فروشی ها و داروخانه ها اجازه فعالیت داشتند.
ایتالیا هم روز جمعه شاهد ثبت 570 مرگ ناشی از کووید19 بود که نسبت به یک روز پیش کاهشی 40 نفری داشت. این کشور که بیشترین جان باخته کرونا در جهان را تا به امروز ثبت کرده، روز پنجشنبه 610 مرگ را شاهد بود. تعداد مبتلایان هم روز جمعه 3951 نفر گزارش شد که نسبت به 24 ساعت قبل که 4204 نفر بود کاهشی حدود 7 درصد داشته است.
نخست وزیر این کشور گفته کتابفروشی ها و فروشگاه های البسه و پوشاک کودکان از سه شنبه اجازه بازگشایی دارند اما رسانه های این کشور می گویند رخت شویی ها و چند کسب و کار دیگر هم در فهرست دولت دیده می شود.
نخست وزیر ایرلند هم گفته محدودیت های آمد وشد تا 5 مه، چهار هفته دیگر، تمدید می شود.
در ترکیه، دولت برای 48 ساعت قرنطینه سراسری در 31 شهر از جمله آنکارا و استانبول اعلام کرده که از نیمه شب جمعه آغاز شده است. اعلام ناگهانی این قرنطینه که گزارش شده تنها دو ساعت پیش از نیمه شب جمعه به اطلاع عموم رسیده، موجب هجوم مردم به فروشگاه های خواروبار و تشکیل صف های طولانی و در موردی به زدوخورد میان مشتریان منجر شده است.
تمام پروازهای بین المللی به آنکارا متوقف شده و محدودیت هایی برای سفر در این شهر اعلام شده است. مدارس، رستوران ها و تجمع برای مراسم مذهبی متوقف شده است. طبق این گزارش٬ شمار مبتلایان قطعی به کرونا در ترکیه 4747 نفر اعلام شده است.
در پرتغال، رئیس جمهوری محدودیت ها را تا روز اول ماه مه، 20 روز دیگر، تمدید کرده است.
در انگلیس، دولت تحت فشار است که راهکار خود برای برداشتن محدودیت های سراسری را هر چه زودتر اعلام کند. دولت که در نبود «بوریس جانسون» تحت نظر «دومنیک راب» اداره می شود در حال ارائه نقشه راه برای کاهش محدودیت هاست.
در فرانسه، شمار قربانیان کووید19 ظرف 24 ساعت گذشته 1000 نفر افزایش یافت. فرانسه تاکنون 13197 نفر را بر اثر ابتلا به جدید کرونا از دست داده هر چند گزارش کرده که شمار افرادی که نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه دارند برای روز دوم کاهش جزئی داشته است.
مقام ها در پاریس ابراز امیدواری کرده اند که این نشانه رسیدن به نقطه اوج بحران در این کشور باشد.
ابتلای 3800 نظامی فرانسوی
بنابر اعلام وزارت دفاع فرانسه احتمالا 3 هزار و 800 نظامی فرانسوی به کرونا آلوده شده اند و ابتلای 369 نظامی به کووید19 در ارتش فرانسه تایید شده است.
پس از تایید وجود 50 فرد مبتلا به کووید19 در ناو شارل دوگل، این ناو در حال بازگشت به «تولون» است. افراد آلوده به ویروس در ناو قرنطینه شده اند.
وزارت دفاع فرانسه با انتشار بیانیهای اعلام کرد 3 تن از این افراد با هواپیما به بیمارستان منتقل شدند.
روسیه؛ اعلام محدودیت عبور و مرور در پایتخت
شهردار مسکو از صدور مجوز عبور و مرور در پی شیوع کرونا در پایتخت روسیه خبر داد.
شناسایی 1786 بیمار مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته در روسیه به گفته وی صدور مجوز عبور و مرور در پایتخت روسیه به تدریج از تاریخ 13 آوریل آغاز می شود که در درجه اول به افرادی که باید در محل کار حضور داشته باشند و سپس برای سایر الزامات صادر می شود.
شهردار مسکو همچنین محدودیت های جدیدی برای کارهای ساختمانی و تعمیرات اعلام کرد. به جز فعالیت های کلیدی (مترو، راه آهن، فرودگاه) فعالیت خودروهای اجاره ای نیز بمدت یک هفته متوقف می شود.
براساس آخرین آمار تعداد مبتلایان به کرونا در روسیه تا به امروز در حدود 12 هزار نفر می باشد و 94 نفر نیز جان خود را از دست داده و 800 نفر هم بهبود یافته اند. همچنین در شهر مسکو 7 هزار 800 نفر به کرونا مبتلا شده اند و 50 نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
چین؛ مشاهده 46 مورد جدید ابتلا
مقامات بهداشتی چین شنبه از تایید 46 مورد جدید آلودگی به کرونا در روز جمعه خبر دادند و اعلام کردند که 42 مورد از آنها مربوط به مسافرانی است که از خارج کشور آمده اند. این میزان ابتلای جدید افزایش اندک روزانه را نسبت روزهای قبل نشان می دهد.
کمیسیون ملی بهداشت چین در گزارش روزانه خود اعلام کرد همچنین 43 بیمار بدون علامت دیگر روز پنجشنبه در چین گزارش شدند در حالی که روز قبل 47 مورد از این دست به ثبت رسیده بود.
تنها یک مورد جدید مرگ در این کشور گزارش شده است که آن هم در استان هوبی، کانون شیوع این بیماری بود.
بر اساس آمار کمیسیون ملی بهداشت چین، از آغاز این همه گیری (در دسامبر گذشته) 81953 مورد آلودگی و 3339 مورد مرگ ناشی از آن در چین به ثبت رسیده است.
کارشناسان چینی راهی روسیه شدند
مقامات چین، گروهی از کارشناسان درمانی خود را به منظور مبارزه با شیوع کرونا در روسیه به این کشور اعزام کردند.
سخنگوی وزارت خارجه چین، روز شنبه با بیان این مطلب افزود: به منظور کمک به روسیه برای غلبه بر شیوع کرونا، دولت چین تصمیم گرفت 10 تن از کارشناسان درمانی خود را در 11 آوریل به این کشور اعزام کند.
افغانستان؛ ویروس به کاخ ریاست جمهوری رسید
منابع خبری گزارش دادند: در پی افزایش افراد مبتلا به کرونا در افغانستان حدود 20 کارمند کاخ ریاست جمهوری این کشور نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
براساس اطلاعات ارائه شده بیش از 500 کارمند کاخ ریاست جمهوری این کشور آزمایش کرونا داده اند که نتیجه 20 مورد از آنها مثبت گزارش شده است.
ابتلا به کرونا در روزهای اخیر در افغانستان رو به افزایش بوده و براساس گزارش وزارت بهداشت افغانستان تا دیروز جمعه 521 نفر به این ویروس مبتلا شده اند.
پاکستان؛ کرونا در زندان ها
گزارش ها پس از تایید ابتلای 70 نفر از زندانیان در پاکستان به کرونا حاکی از احتمال افزایش شمار مبتلایان است در حالی که مسئولان پاکستانی به فکر انتقال زندانیان به بازداشتگاه دیگر جهت در امان ماندن از کرونا افتاده اند.
زندان لاهور، جایی که تاکنون 10 کرونایی جان خود را از دست داده اند اکنون به محل قرنطینه و اعمال محدودیت شدید جهت هرگونه رفت و آمد تبدیل شده و مسئولان زندان درصدد انتقال تقریبا 3000 نفر زندانی به بازداشتگاه دیگر هستند تا آنان در این وضعیت از خطر ابتلا به کرونا در امان بمانند.
دولت های ایالتی در پاکستان هفته های اخیر طرح آزادی ده ها زندانی با شرایط خاص را اعلام کرد که دلیل اصلی آن مدیریت شیوع کرونا بود اما هفته گذشته دیوان عالی پاکستان مخالفت خود را با این طرح به ویژه آزادی زندانیان با جرائم سنگین و کسانی که پرونده کیفری آنان در جریان است، اعلام کرد.
ژاپن؛ نارضایتی بیش از 60 درصد ژاپنی ها از عملکرد دولت
بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه بین المللی گالوپ، 62 درصد ژاپنی هایی که ماه گذشته در این نظرسنجی شرکت کردند بر این باورند که دولت آنها در نحوه رسیدگی و مدیریت بحران کرونا ضعیف عمل کرده است.
این نظرسنجی پیش از آن انجام گرفت که نخست وزیر ژاپن سه شنبه گذشته به دلیل افزایش موارد ابتلا به کرونا، در توکیو، اوزاکا و برخی شهرهای دیگر حالت فوق العاده اعلام کند.
تا روز شنبه ابتلای بیش از 6000 نفر به کرونا و نیز مرگ 130 نفر بر اثر ابتلا به آن در ژاپن تایید شد.
هند؛ ابتلای 7447 نفر
تعداد مبتلایان به کرونا در هند به 7447 نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند با اعلام این خبر افزود 643 نفر از بیمارستان مرخص شدند و 239 نفر نیز جان باختند.
تایلند؛ 45 نفر دیگر آلوده شدند
تایلند اعلام کرد 45 نفر دیگر در این کشور به کرونا آلوده شده اند. تایلند همچنین از جان باختن دو نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد.
تاجیکستان؛ جنجال شایعه مصرف سیر و لیمو
در تاجیکستان پس از آن که عده ای شایع کردند مصرف سیر و لیمو در مقابله با کرونا مفید است، قیمت این دو محصول سه برابر شده و کمیاب شدند.
سازمان جهانی بهداشت گفته است علاوه بر مقابله با همهگیری کرونا، باید با همهگیری اطلاعات نادرست نیز مبارزه کرد.
تونس؛ اعطای وام فوری 754 میلیون دلاری صندوق بین المللی پول
با توجه به اینکه این خطر برای تونس وجود دارد تا به علت شیوع کرونا بدترین رکود اقتصادی خود از زمان استقلالش تاکنون را تجربه کند صندوق بین المللی پول با اعطای یک وام فوری به مبلغ 754میلیون دلار به این کشور موافقت کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است به علت شیوع کرونا اقتصاد تونس در سال 2020، 4.3 درصد کوچکتر میشود که احتمالا بدترین رکود اقتصادی را از زمان استقلالش در سال 1956 تجربه خواهد کرد.
اردن؛ در 24 ساعت گذشته هیچ موردی از ابتلا ثبت نشد
وزیر بهداشت اردن اظهار داشت در 24 ساعت گذشته هیچ موردی از ابتلا به کرونا در کشور به ثبت نرسیده است.
«سعد جابر» افزود، با وجود اینکه از شمال تا جنوب اردن بیش از 1500 مورد تست کرونا داشتیم، اما حتی یک مورد آن مثبت نبوده است.
ثبت نشدن مورد جدید از ابتلا به این معنی نیست که کرونا در کشور از بین رفته است.
کویت؛ بهبودی 12 فرد
وزارت بهداشت کویت گزارش داد 12 نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافتند که به این ترتیب شمار بهبودیافتگان در این کشور به 123 نفر رسید.
عربستان؛ نماز جماعت در ماه رمضان برگزار نمی شود
وزارت امور اسلامی عربستان اعلام کرد که تعلیق برگزاری نماز جماعت در ماه مبارک رمضان در مساجد این کشور ادامه خواهد داشت مگر اینکه تصمیم دیگری اتخاذ شود.
این اقدام برای جلوگیری از ابتلای نمازگزاران به کرونا صورت گرفته و این روند ادامه خواهد داشت مگر اینکه تصمیمی بر خلاف آن توسط شورای علما و مقامات مربوط گرفته شود.
شورای عالی علما عربستان روز 17 مارس (27 اسفند 98) به عنوان بخشی از اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با کرونا، توقف برگزاری نماز جماعت و نماز جمعه را برای تمام نمازگزاران در مساجد سراسر کشور ضروری اعلام کرد.
زامبیا؛ باطل شدن مجوز یک تلویزیون خصوصی
مجوز یک تلویزیون خصوصی در زامبیا پس از آنکه حاضر نشد آگهی دولتی درباره کرونا را پخش کند باطل شد.
این شبکه تلویزیونی خصوصی که به مخالفان دولت زامبیا نزدیک است پیش از این گفته بود تا زمانی که بدهی های قبلی دولت به این شبکه تسویه نشود هیچ گونه آگهی یا دستورالعمل دولتی را پخش نخواهد کرد اما نهاد ناظر بر رسانه ها در زامبیا اعلام کرد مجوز این شبکه را بنا به دلایل «منافع عمومی، امنیت، صلح و رفاه» باطل می کند.
غنا؛ سفیر غنا در انگلیس مبتلا شد
خبرنگار اسکای نیوز از مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونا کمیسیونر عالی غنا در انگلیس خبر دادند.
«دبورا هینز» با انتشار پیامی در توئیتر افزود «پاپا اوسی-آنکوما» اینک در بیمارستانی در لندن بستری است و تحت مراقبت قرار دارد.
********
در مجموع: 1،700،770 مورد کلی ابتلا، 1،935 مورد جدید ابتلا، 102،787 مورد فوتی، 376،615 مورد بهبودی، و 49،827 مورد وخیم در 210 کشور و سرزمین در جهان تاکنون گزارش شده است.