بهای نفت در بازار جهانی به دلیل شیوع کرونا به زیر 30 دلار افت کرده است. در این شرایط عربستان خواستار ادامه توافق اوپک پلاس از طریق قطع تولید 1.5 میلیون بشکه نفت در روز شده اما روسیه این خواسته را رد کرده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، اسپوتنیک گزارش داد بهای نفت در بازار جهانی به دلیل شیوع کرونا و جدال نفتی روسیه و عربستان به زیر 30 دلار افت کرد.

عربستان سعودی پیش تر اعلام کرده بود که تولیدات نفت خود را برای کسب سهم بیشتر در بازار جهانی نفت افزایش می دهد. زنگ خطر شیوع کرونا باعث شده تا کشورهای اروپایی تدابیر سختی برای شهروندان خود ایجاد کنند تا سرعت گسترش این ویروس کم شود.

با توجه به کاهش تردد و قرنطینه در کشورهای اروپایی، تقاضا برای نفت خام بیش از پیش کاهش یافته است.

توافق نفتی میان اوپک و روسیه حدود دو هفته پیش، پس از مخالفت مسکو با کاهش تولید بیشتر به دلیل شیوع کرونا پس از سه سال پایان یافت. اوپک کاهش یک و نیم میلیون بشکه‌ ای نفت را به اضافه کاهش یک میلیون و 700 بشکه‌ ای کنونی توافق، پیشنهاد کرده بود.

ویروس کرونا که در شهر «ووهان» چین ظاهر شد و در سرتاسر جهان شیوع یافت، شروع به لرزاندن اقتصاد و همچنین سلامتی جهان کرد. میزان تولید پس از شیوع ویروس به سرعت کاهش یافت و بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته به ویژه چین نیز تحت تاثیر این بیماری قرار گرفتند. به این ترتیب افراد قرنطینه شده نیز شروع به کاهش سریع هزینه های مصرفی خود کردند.

در این حالت میزان مصرف کلیه کالاها، به ویژه نفت سقوط کرد.

در ارزیابی های انجام شده توسط صندوق بین المللی پول و سایر موسسات مالی و بین المللی، گفته می شود که بسیار محتمل است که در اثر شیوع این بیماری شاهد رکود اقتصاد جهان شویم.

در این زمینه پیش بینی می شود که تقاضا برای نفت به طور قابل توجهی در طول سال 2020 کاهش یابد. انتظار آژانس جهانی انرژی این است که تقاضای جهانی نفت حداقل 3-4 میلیون بشکه در روز کاهش یابد.

انتظار می رود که همزمان با کاهش شدید تقاضا در بازار نفت، تولید نفت شیل در آمریکا برای مدت طولانی همچنان افزایش یابد. آمریکا شروع به تولید تقریبا 12 تا 13 میلیون بشکه در روز کرده است. فن آوری های مربوط به توسعه نفت و گاز صخره ای روز به روز هزینه های تولید را کاهش می دهد. این عوارض جانبی، موازنه تقاضا و عرضه را به هم زده و تولید کنندگان سنتی خصوصا عربستان سعودی و روسیه را با چالش بزرگی مواجه کرده است.

در این شرایط عربستان خواستار ادامه توافق اوپک پلاس از طریق قطع تولید 1.5 میلیون بشکه نفت در روز شده است. روسیه این خواسته را رد کرده است، چرا که کاهش عرضه، به کار رقبای روسیه مانند آمریکا خواهد آمد و سبب از دست رفتن بازار نفت روسیه خواهد شد.

هنگامی که اجلاس اوپک در وین شکست خورد، شمشیرها کشیده شد. روسیه و عربستان سعودی اعلام کردند که با افزایش تولید، حرکتی را برای افزایش سهم بازار خود دنبال می کنند. این حالت، افت 30 درصدی قیمت نفت را به همراه داشت.

نفت خام برنت دریای شمال به بشکه ای 28 دلار و 52 سنت رسیده است. بهای نفت خام آمریکا وست تگزاس اینترمدیت نیز به 28 دلار و 70 سنت در هر بشکه رسید که کم ترین قیمت از فوریه 2016 است.

کارشناسان می گویند که قیمت نفت ممکن است تا 20 دلار کاهش یابد. با این ارقام می توان پیش بینی کرد که کشورهای تولید کننده نفت وارد یک بحران بزرگ اقتصادی خواهند شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.