هنگکنگیها از ترس احتمال کمبود اقلام بهداشتی و مواد غذایی که در شبکههای اجتماعی مطرح شد به فروشگاهها هجوم آوردند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، ترس مردم از کمبود اقلام دارویی و غذایی به دلیل ویروس مرگبار«کرونا»ی جدید باعث هجوم به فروشگاه ها در هنگ کنگ شد.
هنگکنگیها از ترس احتمال کمبود اقلام بهداشتی و مواد غذایی که در شبکههای اجتماعی مطرح شد به فروشگاهها هجوم آوردند.
تصویرهایی از خالی شدن برخی فروشگاه ها در هنگ کنگ منتشر شده است.
در همین حال، اعتصاب کارکنان یک بیمارستان در هنگکنگ که خواستار بستن مرزها با چین به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا شده بودند، روز شنبه و پس از رایگیری پایان یافت و معترضان به سر کارهای خود بازگشتند. شعار کارکنان بیمارستان «دولت بی مصرف، ما برای نجات هنگکنگ اعتصاب می کنیم» بود.
اعتصاب کنندگان در اوایل روز شنبه لابی دفتر مرکزی بیمارستان را اشغال کرده و خواستار گفتگو با مدیریت بیمارستان شده بودند با این حال نیروهای امنیتی مانع آنها شدند.
مقامات بیمارستان حاضر به رویارویی با معترضان نشدند اما بیانیهای درباره این موضوع صادر کردند. مدیریت بیمارستان گفته است که با اتحادیه ها در ارتباط است و به «گفتگوی سازنده» با اتحادیه برای حل مسائل مورد اختلاف امیدوار است.
در تحولی دیگر، شرکت خودروسازی «تویوتا»ی ژاپن افتتاح کارخانه های خود در چین از ترس شیوه ویروس کرونا یک هفته دیگر به تعویق انداخت.
این در حالی است که منابع رسمی چین اعلام کرده اند که شمار قربانیان این بیماری 89 نفر افزایش یافته است.
به این ترتیب، تعداد کسانی که در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دستداده اند از شمار تلفات بیماری سارس در سال 2002 و 2003 بیشتر شده است.
در مجموع بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی منابع رسمی چین، تاکنون 812 نفر در این کشور در اثر بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند. این در حالی است که شمار قربانیان سارس ظرف شش ماه از شیوع آن 774 نفر بوده است.
گزارش های منتشر شده از سوی خبرگزاری ها همچنین حکایت از آن دارد که تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در چین به 37200 نفر رسیده است؛ رقمی که هر روز چند هزار نفر نسبت به روز پیش افزایش می یابد.
بر اساس اطلاعات جمع آوری شده تاکنون ویروس کرونا در 27 کشور شیوع یافته است و 330 نفر خارج از چین به این ویروس مبتلا هستند.
از شتاب ابتلا به ویروس کرونا بر اساس مقایسه موارد ثبت شده ابتلا به این بیماری کاسته شده است. گرچه شمار قربانیان بیماری کرونا از شمار تلفات بر جای مانده از بیماری تنفسی سارس بیشتر است، اما تناسب موارد ابتلا و شمار قربانیان این دو بیماری تفاوت می کند.
بیماری سارس منجر به ابتلای 8096 نفر شده بود که از آن بین 774 نفر جان خود را از دست دادند. این در حالی است که رقم مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا نسبت به شمار موارد ابتلا به این بیماری بسیار کمتر است.
گفته می شود تلاش و همیاری بین المللی در مورد بیماری کرونا مانع از افزایش بیشتر شمار قربانیان این بیماری شده است. بسیاری از کشورهای جهان اقدام به خارج کردن شهروندان خود از ووهان و چین نموده اند. شهروندان خارجی پس از ترک خاک چین تحت مراقبت های پزشکی قرار می گیرند.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که «ترول های اینترنتی و نظریه های توطئه» واکنش آنها به ویروس جدید کرونا را تضعیف می کند.
دکتر «تدروس گبرایسوس» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت به خبرنگاران گفت که پراکندن اطلاعات گمراه کننده کار ماموران قهرمان ما را حتی سخت تر می کند.
او گفت که اطلاعات گمراه کننده پیرامون نوع تازه این ویروس، 2019-nCoV، باعث سردرگمی مردم می شود و وحشت می افکند. او افزود: ما در سازمان جهانی بهداشت با ویروس مبارزه نمی کنیم، با ترول های اینترنتی و نظریه های توطئه که واکنش ما را تضعیف می کند مبارزه می کنیم. همانطور که روزنامه گاردین امروز تیتر زد اطلاعات گمراه کننده درباره ویروس کرونا ممکن است مسریترین جنبه این ویروس باشد.
ترول های اینترنتی به کسانی گفته می شود که با ایجاد اختلاف و دعوا و پراکندن اطلاعات نادرست باعث انحراف توجه از یک موضوع مهم می شوند.