مجلس عوام انگلیس در تلاش برای خروج از بن بست برگزیت به برگزاری انتخابات زودهنگام رای داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، بلومبرگ گزارش داد نمایندگان مجلس عوام انگلیس در جریان یک رای گیری با طرح «بوریس جانسون» نخست وزیر این کشور برای برگزاری انتخابات زودهنگام در روز 12 دسامبر (21 آذر) موافقت کردند. نمایندگان با 438 رای موافق با انتخابات در روز 12 دسامبر موافقت کردند.
جانسون چهار بار این لایحه را برای تصویب به پارلمان برده بود.
این نخستین بار است که از سال 1923 به بعد انتخابات در انگلیس در ماه دسامبر برگزار خواهد شد.
حزب کارگر انگلیس پیش از این با برگزاری انتخابات زودهنگام در ماه دسامبر موافقت کرده بود. نمایندگان حزب کارگر طرحی را پیشنهاد کرده بودند که براساس آن تاریخ انتخابات زودهنگام 9 دسامبر (18 آذر) تعیین شده بود. اکثریت اعضای مجلس عوام با این پیشنهاد مخالفت کردند. نمایندگان مجلس عوام روز دوشنبه با پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام در روز 12 دسامبر (21 آذر) مخالفت کرده بودند. با این حال به دنبال تغییر موضع احزاب مخالف دولت این طرح در حال حاضر تصویب شد.
اگر یکی از دو حزب محافظهکار یا کارگر در این انتخابات زودرس اکثر کرسی های مجلس را به دست بیاورند، تقریبا مشخص است که چه می شود. محافظه کاران توافق خروج فعلی را تصویب می کنند و حزب کارگر یک همه پرسی دیگر برگزار می کند تا مردم بین ماندن و خروج (با یک توافقنامه جدید) یکی را انتخاب کنند.
موافقت حزب کارگر با انتخابات زودهنگام در حالی اعلام شد که اتحادیه اروپا برای سومین بار با تعویق برگزیت موافقت کرده است.
بوریس جانسون امیدوار است با تبلیغ برای توافق جدید خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و پیروزی در انتخابات ماه دسامبر بتواند به وعده خود برای اجرای برگزیت عمل کند.
به این ترتیب رای دهندگان انگلیسی برای دومین بار طی دو سال گذشته برای شرکت در انتخابات پارلمانی به پای صندوق های رای خواهند رفت.
اعضای حزب کارگر تاکنون با طرح برگزاری انتخابات زودهنگام مخالفت می کردند. آنها دلیل مخالفت خود را عدم وجود تضمینی برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق می دانستند. این در حالی است که اکنون با تعویق برگزیت تا روز 31 ژانویه2020 (11 بهمن) به نظر می رسد که «خطر» برگزیت بدون توافق از نظر حزب کارگر برطرف شده است.
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر در همین باره گفت: «شرط ما برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق اکنون تضمین شده است.»
رهبر حزب کارگر وعده داد که کارزار انتخاباتی این حزب برای انتخابات زودهنگام بر «تغییر واقعی» جامعه انگلیس متمرکز باشد. به گفته وی حزب کارگر «بلندپروازانه ترین» و «ریشه ای ترین» کارزار انتخاباتی خود را در پیش دارد.
اصلا بعید نیست که رای دهندگان دوباره مجلسی را انتخاب کنند که در آن هیچ حزبی اکثریت مطلق را در دست ندارد و به این ترتیب دوباره روز از نو، جر و بحث از نو. بوریس جانسون حالا همان راهی را انتخاب کرده که سلفش «ترزا می» دو سال قبل در پیش گرفت. آن زمان هم نظرسنجی ها نشان می داد ترزا می با فاصله زیادی از حزب کارگر جلوست؛ ولی در نهایت اکثریت شکننده اش به اقلیت تبدیل شد.