مجارستان از اتحادیه اروپا خواست تا به رغم ورود نظامیان ترکیه به شمال سوریه، با آنکارا با هدف جلوگیری از هجوم موج جدید پناهجویان به اروپا، گفتگو کند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان از اتحادیه اروپا خواست تا به رغم ورود نظامیان ترکیه به شمال سوریه، با آنکارا با هدف جلوگیری از هجوم موج جدید پناهجویان به اروپا، گفتگو کند.

ارتش ترکیه با حمایت گروه های مسلح  سوری متحد خود از روز سه شنبه ۹ اکتبر در قالب عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» وارد شمال شرق سوریه شده است، عملیاتی که در جنگ داخلی سوریه جبهه جدیدی باز کرده و ناتوانی اروپا در اعمال نفوذ بر این بحران تازه را عیان ساخته است.

اتحادیه اروپا بر اساس توافق سال ۲۱۰۶ میلادی با ترکیه در بسته ماندن مسیر مهاجرت از دریای اژه به سوی کشورهای عضو خود به آنکارا متکی است. با موج مهاجرتی که آغاز شد بیش از یک میلیون مهاجر و پناهجو وارد خاک کشورهای عضو اتحادیه اروپا شدند.

ترکیه که ۳.۶ میلیون پناهجوی سوری را در خاک خود پذیرفته، پس از انتفادهای اخیر برخی کشورهای اروپا به عملیات نظامی خود در شمال سوریه علیه گروه ها و شبه نظامیان کرد، تهدید کرد که اگر اروپایی‌ها با طرح آنکارا مخالفت کنند دروازه‌ها را به روی مهاجران و پناهجویانی که رو به اروپا دارند، خواهد گشود.

آقای سیارتو چند هفته مانده به سفر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری روسیه به بوداپست در اوایل ماه نوامبر، گفت که «ما به گفتگوی سازنده با ترکیه نیازمندیم تا شاهد تکرار وضعیتی که به ورود موج جدید پناهجویان به اروپا بیانجامد، نباشیم.»

وزیر امور خارجه مجارستان در مصاحبه روز پنجشنبه خود همچنین افزود که مرزهای جنوبی مجارستان با صربستان می تواند اولین ایستگاه موج مهاجرانی باشد که پشت حصار مرزی صف می کشند، سنارویویی که باید از آن حذر شود.

آقای سیارتو همچنین بدون این که نامی ببرد برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را کشورهایی خواند که به گفته وی در انتقاد از اردوغان گوی سبقت را از همدیگر می‌گیرند اما در عین حال در کنترل هجوم پناهجویان به خاک خود به ترکیه اتکاء می‌کنند.

دولت ملی گرای «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان که سیاست ضدمهاجران را در پیش گرفته و با اتحادیه اروپا خصوصا بر سر موضوع پناهجویان روابط گرمی ندارد، با ترکیه و نیز چین و برخی جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق روابط اش را گرمتر کرده است.

رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه اروپایی ها را تهدید کرد که اگر حمله به سوریه را اشغالگری بدانند کشورش 3.6 میلیون پناهنده سوری را به اروپا می فرستد.

اردوغان تأکید کرد: درها را باز می کنیم و 3.6 میلیون پناهنده سوری را به سمت شما می فرستیم.

او در ادامه تصریح کرد: به تمام کشورهای عضو ناتو از جمله آمریکا خطاب می کنم؛ ما ترکیه و عضو ناتو هستیم. وقتی ترکیه به عنوان عضو ناتو مورد هدف قرار می گیرد، شما نمی توانید و حق ندارید، سکوت کنید. ما حتی خیلی پیشتر از زمان آغاز بحران سوریه در سال 2011 تلاش کردیم که مسائل و مشکلات این کشور را از طریق دیپلماتیک و با تضمین رعایت حقوق تمامی اقشار، حل کنیم. 

اردوغان تاکید کرد: ما به هر جایی که رفتیم، صلح، امنیت و آرامش را با خود به ارمغان بردیم. هدف ما از این عملیات برون مرزی، جلوگیری از ایجاد کریدور تروریستی در مرزهای جنوبی کشورمان است. اگر عملیات ما را یک «اشغال» بنامید، کار ما آسان است؛ ما درها را باز کرده و 3.6 میلیون پناهجوی سوری را برای شما می فرستیم. 

حمله نظامی ترکیه به شمال شرق سوریه با واکنش ها تند بین المللی و منطقه ای مواجه شده است و کشورهای مختلف از آنکارا خواسته اند این حمله نظامی را متوقف کند. آمریکا نیز ترکیه را تهدید کرده است که علیه این کشور تحریم های اقتصادی اعمال می کند.سوریه نیز اعلام کرده است که با این دخالت نظامی جدید ترکیه در اراضی اش مقابله می کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.