علاوه بر هلند فرانسه، بلژیک، دانمارک و اتریش هم پوشاندن کامل صورت در اماکن عمومی را ممنوع کرده اند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، قانون ممنوعیت پوشاندن کامل صورت در اماکن عمومی با پوشش‌های نظیر برقع، نقاب و کلاه‌ صورت‌پوش، از امروز پنجشنبه اول اوت در هلند لازم الاجرا شد. به این ترتیب استفاده از این‌ گونه پوشش‌ها در مدارس، بیمارستان‌ها، ساختمان‌های دولتی و وسایل حمل و نقل عمومی با جریمه ۱۵۰ یورویی مواجه خواهد شد.

 بنابر آمارهای موجود بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ زن در هلند از برقع یا تقاب استفاده می‌کنند. هلند نزدیک به ۱۷ میلیون نفر جمعیت دارد.

قانون ممنوعیت پوشش برقع در ژوئن سال ۲۰۱۸ تصویب شد. بحث جرم‌انگاری چنین پوششی که عمدتا از سوی جریان‌های سنت‌گرای اسلامی برای زنان تبلیغ می‌شود، در هلند از سال ۲۰۰۵ و همزمان با ورود «خیرت ویلدرز» نماینده حزب راست‌گرای افراطی آزادی به پارلمان مطرح شده بود.

وزارت کشور هلند با انتشار بیانیه‌ای با تاکید بر لازم‌الاجرایی شدن این قانون درباره چرایی آن اعلام کرد: «در مکان‌های عمومی امکان شناسایی کامل افراد به دلایل امنیتی و ارتباط با یکدیگر بسیار مهم است.» براساس همین بیانیه پوشش «برقع، نقاب، کاسکت‌هایی که صورت را کامل می‌پوشانند و کلاه‌های صورت‌پوش ممنوع هستند.»

وزارت کشور هلند براساس این قانون به کارکنان دولت و رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی اجازه داده تا از این به بعد از ارائه خدمات به افرادی که صورت خود را کاملا می‌پوشانند خودداری کرده یا مواجهه با آن‌ها را به پلیس گزارش دهد. با این حال، شرکت‌های خدمات حمل و نقل عمومی اعلام کرده اند که هیچ قطار، اتوبوس یا تراموایی در هلند برای «پیاده کردن یک زن برقع‌پوش» متوقف نخواهد شد. شمار گسترده‌ای از بیمارستان‌ها هم گفته‌اند از «ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به هیچکس، با هر شکل و لباسی که باشد» خودداری نخواهند کرد.

فرانسه، بلژیک، دانمارک و اتریش هم پوشاندن کامل صورت در اماکن عمومی را ممنوع کرده اند.

منتقدان این دست قوانین در کشورهای اروپایی می‌گویند با وجود عمومیت ظاهری این مقررات، هدف اصلی چنین ممنوعیت‌هایی گروه‌هایی از زنان مسلمان هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.