پلیس یونان برای متفرق کردن دانشجویان معترض به لغو قانون منع ورود نظامیان به دانشگاه به خودروهای آبپاش متوسل شد.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، پلیس یونان برای متفرق کردن دانشجویان معترض به لغو قانون منع ورود نظامیان به دانشگاه به خودروهای آبپاش متوسل شد.
نزدیک به دو هزار نفر از دانشجویان یونانی در آتن به خیابان آمدند تا علیه تصمیم دولت به لغو این قانون اعتراض کنند. دولت محافظهکار یونان قرار است این هفته قانونی را که مطابق آن ورود نیروهای پلیس به فضای دانشگاه ممنوع اعلام شده، لغو کند.
این قانون پیش از این به هدف محافظت از اعتراض دانشجویان و حمایت از آزادی بیان تصویب شده بود، اما دولت محافظهکار جدید یونان بر این باور است که از این قانون به عنوان پوششی برای اعمال غیرقانونی استفاده میشود.
نیروهای وابسته به نظامیان حاکم بر یونان در ۱۷ نوامبر ۱۹۷۳ (۲۶ آبان ۱۳۵۲) با تانک وارد دانشگاه پلیتکنیک آتن شده و دهها تن از دانشجویان معترض را کشتند. این رویداد مشروعیت و کفایت سیاسی حاکمان نظامی وقت یونان را به شدت زیر سؤال برد و به تصویب قانون منع ورود نظامیان به دانشگاه در سال ۱۹۸۲ منجر شد.
آن روز در حافظه تاریخی یونانیان باقی مانده، به طوری که دانشجویان هر سال به همین مناسبت با حمل پرچم خونین در راهپیمایی بزرگی شرکت میکنند.
گروههایی از دانشجویان از چند روز پیش با انتشار خبر لغو قانون سال ۱۹۸۲ راهپیماییهایی در پایتخت، آتن ترتیب دادهاند. با این که این قانون در سالهای گذشته به دست دولتهای مختلف حاکم چند بار لغو و مجددا تصویب شده، اما به لطف همین قانون تقریبا تمام دانشگاههای یونان در این سالها از ورود نیروهای نظامی و پلیس در امان بودهاند.
استدلال دولت چیست؟
دولت محافظهکار یونان میگوید که عده ای با سوءاستفاده از این قانون و در پوشش آن، به اقدامهای خلاف و جنایتکارانه دست میزنند. «کریاکوس میتسوتاکیس» نخستوزیر این کشور که در انتخابات ۱۶ تیر گذشته به قدرت رسید، در این زمینه گفته است: «این قانون قرار بود مأمنی برای اندیشه باشد، اما متأسفانه از آن جایگاه تبدیل شده است به مفری برای قانونگریزان.»
نخستوزیر یونان با تمرکز بر شعار امنیت اجتماعی سرسختانه در تلاش است تا قانون مورد بحث را لغو کند. آخرین نظرسنجیها در یونان نشان میدهد موضوع امنیت به همراه اقتصاد دو دغدغه اصلی مردم این کشور را تشکیل میدهند.
مسئولان دانشگاههای یونان از مدتها پیش نسبت به رواج خرید و فروش و استعمال مواد مخدر، ساخت مواد آتشزا برای مقابله با پلیس ضد شورش در فضای آکادمیک و خوابگاههای دانشجویی این کشور و نیز استفاده از دانشکدهها به عنوان سنگر و سپر در برابر پلیس ضد شورش، هشدار داده بودند.
برخی استادان دانشگاهها نیز به خبرگزاری رویترز گفتهاند تاکنون به همراه دانشجویان خود درون دانشگاه با گروههایی مواجه شدهاند که از بیرون آمده و بدون هراس از پلیس و در فضای امن دانشگاه، فعالیتهای تبهکارانه و خلاف قانون انجام میدهند.