نیروهای ارتش غرب لیبی وابسته به دولت وفاق ملی که مورد تأیید جامعه جهانی است به ارتش شرق لیبی وابسته به ژنرال «خلیفه حفتر» که مورد حمایت عربستان، مصر و امارات است حمله کرد.
به گزارش جماران، نیروهای ارتش غرب لیبی وابسته به دولت وفاق ملی که مورد تأیید جامعه جهانی است به ارتش شرق لیبی وابسته به ژنرال «خلیفه حفتر» که مورد حمایت عربستان، مصر و امارات است حمله کرد.
بر اساس گزارش رسانههای محلی جنگندههای دولت وفاق ملی لیبی پایگاه واحدهای ارتش خلیفه حفتر در نزدیکی شهر «الجفره» در 650 کیلومتری طرابلس پایتخت این کشور را بمباران کردند.
نیروهای خلیفه حفتر نیز به این حمله با استفاده از سلاح های زمین به هوا پاسخ متقابل داده اند. گزارشی درباره تلفات احتمالی این حملات منتشر نشده است.
از سوی دیگر، سازمان ملل اقدامات ژنرال خلیفه حفتر که قدرت را در شرق لیبی در دست دارد را کودتا توصیف کرد.حفتر با صدور حکم بازداشت برای «فایز السراج» نخستوزیر دولت وحدت ملی طرابلس، در تلاش برای کودتا بوده است.
این خبر روز دوشنبه از سوی «غسان سلامه» فرستادۀ ویژه سازمان ملل در امور لیبی اعلام شد.
سلامه در گفتگو با رادیو بیبیسی اعلام کرد تصمیم خلیفه حفتر در صدور حکم بازداشت برای فایز السراج و دیگر مقامات طرابلس آن هم در حالی که دو طرف پیشتر موافقت خود را برای برگزاری انتخابات اعلام کرده بودند «بیشتر شبیه یک کودتا است تا مبارزه با تروریسم».
دولت فایز السراج (در غرب لیبی) از سوی جامعه بینالملل به رسمیت شناخته شده و دولت خلیفه حفتر (در شرق) صدور این حکم بازداشت را تایید کرده است.
نیروهای وفادار به خلیفه حفتر سوم آوریل (۱۴ فروردین) با شعار «رها کردن کشور از چنگال تروریسم» پیشروی به سمت شهر طرابلس را آغاز کردند. آنها که پیشبینی کرده بودند ظرف دو روز پیروز شده و بر طرابلس مسلط خواهند شد، در حومۀ جنوبی شهر با نظامیان دولت رقیب که عمدتا از گروههای مسلح جناحهای مختلف در غرب لیبی تشکیل شدهاند، درگیر شدند.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در درگیریهای شدیدی که در اطراف طرابلس رخ داد تا کنون 147 نفر کشته و 614 نفر نیز زخمی شده اند.
خلیفه حفتر به طور قابل توجهی بر شمار نیروهایش در اطراف طرابلس افزوده و حتی دست به حملات هوایی زده است. دولت های طرفدار خلیفه حفتر از جمله امارات متحده عربی، مصر و فرانسه بر این باورند که این ژنرال ۷۵ سالۀ ارتش «معمر قذافی»رهبر پیشین لیبی، بهترین گزینه برای پایان دادن به هرج و مرجها در این کشور است و بنا بر تحلیلها در حال حاضر نیز خلیفه حفتر هیچ فشاری از سوی دولت های پشتیبان خود برای عقبنشینی از حومۀ طرابلس احساس نمیکند.
با تشدید این درگیریها غسان سلامه، فرستادۀ ویژه سازمان ملل در امور لیبی که قصد داشت در این هفته کنفرانس آشتی ملی را در این کشور برگزار کند، مجبور به تعویق این برنامه شد.
او همچنین در این گفتگوی رادیویی اعلام کرد که در واقع در این دو هفته لیبی با یک بنبست نظامی روبرو شده است و ابراز امیدواری کرد که هر دو طرف بهزودی به این نتیجه برسند که هیچکدام نمیتوانند به یک پیروزی کامل نظامی دست یابند.
به گفتۀ او در این دو هفته هر دو طرف ۳۰ حملۀ هوایی انجام دادهاند با این وجود هیچ تغییری در وضعیت شان در زمین روی نداده است.
این حملات نظامی بویژه در جنوب طرابلس به زیرساختهای غیرنظامی و خانههای مسکونی خسارات زیادی وارد کرده است.
در همین حال، شیخ«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر امروز سه شنبه اعلام کرد که تحرکات خلیفه حفتر فرمانده نیروهای شرق لیبی(ارتش ملی لیبی) مانع تلاش های بین المللی برای آغاز گفت و گوی ملی لیبی است.
وزیر خارجه قطر در توئیتی در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: « اقدامات شبه نظامیان به فرماندهی حفتر در لیبی مانع تلاش های بین المللی برای برگزاری مذاکرات ملی میان لیبی ها است.»
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی همچنین خواستار تحریم تسلیحاتی خلیفه حفتر و عقب نشینی نیروهایش از مناطقی شد که اخیرا به تصرف خود در آورده است.
مصر و امارات از بزرگترین حامیان حفتر به شمار می روند که جایگاه خود را به دلیل جنگ با اسلامگراهای تندرو و دیگر مخالفان در شرق لیبی به دست آورد. دولت شرق لیبی می گوید که قطر از رقابش که گروه های مسلح دارای تمایل اسلامگرایی در غرب لیبی هستند حمایت می کند.