برخی منابع به المیادین گفتند که البشیر از ساعت چهار بعد از ظهر روز گذشته-چهارشنبه- در حصر خانگی به سر می برد.یک منبع سیاسی نیز گفت که رئیس جمهور سودان خارطوم را به مقصد ریاض ترک کرد.

 

به گزارش جماران به نقل از المیادین، ارتش سودان «عمر حسن البشیر» رئیس جمهور این کشور را از همه مقام های خود برکنار کرد و بیانیه برکناری وی را نیز صادر کرد.

 

بیانیه ارتش سودان پس از برکناری البشیر

ژنرال عوض بن عوف وزیر دفاع سودان بیانیه ارتش را از تلویزیون رسمی این کشور را پس از برکناری البشیر قرائت کرد.

در این بیانیه آمده است که نظام حاکم بر این کشور از ریشه کنده شده و عمر البشیر رئیس جمهور نیز در مکانی امن نگهداری می شود.

عوض بن نوف

بن نوف تأکید کرد که رأس نظام سابق بازداشت شده و در مکانی امن نگهداری می شود.

بن نوف تعطیلی قانون اساسی و اعلام حالت فوق العاده به مدت سه ماه را اعلام کرد. این حالت فوق العاده از ساعت 10 شب آغاز می شود و تا صبح ادامه می یابد.

وی در ادامه گفت که شورای نظامی برای اداره امور کشور در دوران انتقالی که مدتش دو سال است و در پایان آن انتخابات برگزار می شود، تشکیل می شود.

در این بیانیه آمده است که حریم هوایی سودان به مدت 24 ساعت بسته شده و گذرگاه های مرزی نیز تا اطلاع ثانوی بسته می شود.

در بیانیه ارتش آمده است که مجلس ملی و مجالس ایالتی نیز منحل می شوند.

وزیر دفاع سودان گفت: دولت، موسسه ریاست جمهوری، مجلس ملی و مجالس ایالتی و دولت های آنها منحل می شوند.

در این بیانیه آمده است که ارتش بر روابط بین المللی متوازن که منافع عالی سودان را رعایت کند تأکید می کند.

وزیر دفاع سودان آتش بس فراگیر در سراسر سودان را اعلام کرد  و همه زندانیان سیاسی آزاد می شوند.

بن نوف همچنین گفت: به دلیل جان هایی که از دست رفت عذرخواهی می کنیم.

در پی صدور این بیانیه فعالان سودانی مردم را به تظاهرات علیه عوض بن عوف وزیر دفاع این کشور فراخواندند.

انجمن مشاغل حرفه‌ای و احزاب معارض سودان طی بیانیه مشترکی اعلام کردند: با کودتای نظامی که باعث ادامه بحران سودان شود، مخالف و خواهان تسلیم قدرت به دولت مدنی هستیم.

در این بیانیه همچنین آمده است:البشیر با کودتای 1989 به قدرت رسید و به دنبال آن بحران سیاسی سودان آغاز شد. حل بحران تنها با تسلیم قدرت به دولت مدنی میسر می‌شود. تظاهرات تا تحقق اهداف انقلاب ادامه خواهد یافت.

انجمن مشاغل حرفه‌ای و ائتلاف احزاب مخالف سودان دیروز خواستار تشکیل شورای انتقالی به عنوان مقدمه برای ای دولت دوران گذار شدند.

همچنین صدها هزار نفر به دعوت انجمن مذکور با تجمع در اطراف مقر ارتش سودان از این نهاد خواستند عمرالبشیر را سرنگون و برای حل بحران این کشور اقدام کند.

 در همین حال، صد ها هزار تن از شهروندان سودانی با تجمع در مقابل مقر فرماندهی ارتش سودان خواستار برکناری عوض بن عوف وزیر دفاع این کشور شدند.

thumbs_b_c_ecbad5f8e014dfd5536bc87e63f68ae6

 

 

جزئیات تحولات امروز در سودان

در پی انتشار اخباری مبنی بر کودتای ارتش در سودان برخی منابع به المیادین گفتند که ارتش سودان عمر حسن البشیر را از همه مقام های خود برکنار کرد.این منابع افزودند که ارتش همچنین معاونان و مشاوران و دولت البشیر را نیز برکنار کرد.

برخی منابع رسانه ای سودان به المیادین گفتند که آن چه امروز در سودان رخ داد کودتای نظامی علیه عمر البشیر بود.

ارتش سودان از امشب منع آمد و شد را در سراسر این کشور اعلام می کند، در مقابل مخالفان خواستار تحویل قدرت به دولت مدنی شدند.

برخی منابع دیگر گفتند که انتظار می رود که نیروهای مسلح یک شورای نظامی تشکیل دهند که بر مرحله انتقالی که یک سال است، نظارت داشته باشد.

thumbs_b_c_41e537c3ae2c87ada5c2d080954de3a9

«صلاح دومه» استاد روابط بین الملل در دانشگاه «ام درمان» گفت که میان اعضای شورای نظامی بر سر این که چه کسی ریاست این شورا را به عهده بگیرد اختلاف وجود دارد.

برخی منابع نیز به المیادین گفتند که فرودگاه خارطوم بسته شد و نیروهای ارتش شماری از مسئولان را بازداشت کرده است.این منابع تصریح کردند که بسته شدن فرودگا هبین المللی خارطوم موقتی بوده و این فرودگاه فعالیت خود را از سر گرفته است.

این منابع افزودند که نزدیک به 100 مسئول حزب «کنگره ملی» سودان را دستگیر کرده است.

از مهمترین مسئولان بازداشت شده می توان به « عبدالرحیم محمد حسین» رئیس حزب و وزیر دفاع سابق و از افراد نزدیک به البشیر،«علی عثمان محمد طه» معاون اول سابق رئیس جمهور و «عوض الجاز» معاون رئیس جمهور سودان اشاره کرد.

همچنین یکی دیگر از مسئولان بازداشت شده«نافع علی نافع» معاون اسبق رئیس جمهور برکنار شده سودان است.

رسانه های سودان همچنین از بازداشت«محمد طاهر ایلا» نخست وزیر سودان خبر دادند.

علاوه بر آن، برخی منابع به المیادین گفتند که البشیر از ساعت چهار بعد از ظهر روز گذشته در حصر خانگی به سر می برد.

برخی منابع سیاسی تأکید کردند که البشیر در حصر خانگی قرار گرفته و مجبور به کناره گیری از قدرت شد.

یک منبع سیاسی نیز به نقل از شاهدان عینی گفت که اخبار تأیید نشده ای از خروج البشیر از خارطوم و رفتن وی به ریاض پایتخت عربستان در بامداد امروز وجود دارد. 

نیروهای ارتش سودان منزل برادران البشیر را در خارطوم به محاصره خود در آوردند.

به گفته شاهدان عینی، زره پوش‌های ارتش سودان منزل براداران عمر البشیر در منطقه «کافوری» در خارطوم پایتخت این کشور را محاصره کرده اند.

منزل مذکور به عبدالله البشیر که متهم به فساد است، تعلق دارد. 

برخی منابع سیاسی نیز به المیادین گفتند که «عوض بن عوف» معاون اول البشیر و وزیر دفاع سودان کسی است که هدایت عملیات کودتا را به عهده دارد. این در حالی است که برخی منابع از بازداشت وی در زمان رفتن به ساختمان صدا و سیمای سودان به منظور قرائت یک بیانیه خبر دادند.

نیروهای ارتش سودان همچنین خبرگزاری رسمی این کشور «سونا» را محاصره کردند.

880x495_cmsv2_5112f1af-6fff-530b-b260-b99c852be8f6-3791720

برخی منابع سیاسی نیز گفتند نیروهای مسلح سودان البشیر را برکنار کردند.

منابع رسانه ای سودانی نیز گفتند که ده ها هزار نفر از مردم به خیابان ها آمدند و توسط نیروهای ارتش به طور مستقیم هدایت می شوند. همچنین اخباری مبنی بر رسیدن سرلشکر « عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی به ساختمان صدا و سیما منتشر شد.

thumbs_b_c_cbc7521e5662db9703f1a11e2ce6ae97

منابع رسانه ای از شنیده شدن صدای تیراندازی در ساختمان وزارت دفاع خبر دادند.

به گفته شاهدان عینی در خارطوم، پایتخت سودان صدای تیراندازی در مقر ستاد کل ارتش این کشور به گوش رسیده و چندین دقیقه به طول انجامیده است.

هنوز مشخص نیست که این صداها ناشی از یک درگیری یا نشانه شادی ناشی از شنیدن اخبار دال بر کودتا است.

خبرگزاری آناتولی نیز گزارش داد که معترضان سودانی بازداشت شدگان اعتراض های اخیر در این کشور را از مرکز پلیس شهر«عطبره» در شمال این کشور آزاد کردند.

«محمد عثمان» یکی از رهبران حزب کمونیست سودان نیز گفت که شمار زیادی از زندانیان سیاسی از زندان های سودان آزاد شدند.

خبرگزاری رسمی سودان نیز اعلام کرد که دستگاه امنیتی و سازمان اطلاعات سودان همه زندانی های سیاسی را در سراسر کشور آزاد کردند.

بیش از دو هزار زندانی سیاسی در زندان های این کشور در مناطق مختلف به سر می برند.

شاهدان عینی نیز گفتند که معترضان سودانی به ساختمان دستگاه امنیت و سازمان اطلاعات ملی سودان در دو شهر«پورت سودان» و « کسلا» حمله کردند.

این شاهدان افزود که صد ها معترض در این حمله شرکت کردند و خسارت هایی به ساختمان دستگاه امنیت و اطلاعات ملی سودان در شهر کسلا وارد آمده است.

عثمان به المیادین گفت که برخی از افسران داخل دستگاه امنیتی و سازمان اطلاعات سودان ناراضی اند و از جنبش مردم سودان جانبداری می کنند.

پیش از این خبرگزاری رویترزگزارش داد تلویزیون رسمی سودان امروز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور به زودی بیانیه مهمی را منتشر می کند.

این مساله گمانه زنی ها درباره احتمال کودتای ارتش علیه «عمر البشیر» رئیس جمهور این کشور که از 30 سال پیش تا کنون قدرت را در سودان در اختیار خود دارد به وجود آورده است.

تلویزیون رسمی سودان تأکید کرد که «بیانیه مهم نیروهای مسلح به زودی منتشر می شود، منتظر بمانید»، اما به جزئیات بیشتر اشاره نکرد.

 

thumbs_b_c_59590956b08aa795ba03dd9c1330a20a

در حالی که مردم سودان منتظر صدور بیانیه ارتش هستند تلویزیون و رادیوی رسمی آوازهای ملی پخش می کنند.

خبرگزاری آناتولی نیز گزارش داد که ارتش سودان ساختمان صدا و سیمای دولتی این کشور را محاصره کرد و تعدادی سرباز وارد این ساختمان شدند. 

منابع خبری اعلام کردند که از صبح امروز چند افسر و سرباز وارد ساختمان رادیو و تلویزیون سودان شده‌اند و قرار است بیانیه مهمی درباره رئیس جمهور و معاونانش و دولت سودان منتشر کنند.

شبکه تلویزیونی دولتی سودان اعلام کرد که ارتش این کشور تا دقایقی دیگر اطلاعیه مهمی ابلاغ خواهد کرد. 

بر اساس اخبار منتشر شده در رسانه های اجتماعی نیروهای ارتش سودان، کاخ ریاست‌جمهوری این کشور را نیز محاصره کرده اند.

همچنین برخی از منابع از تشکیل جلسه ستاد مشترک ارتش سودان بدون حضور عمر البشیر رئیس‌جمهور این کشور خبر دادند.

برخی گزارش‌ها و اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی است نظامیان سودان در نقاط کلیدی خارطوم، پایتخت، مستقر و وارد ساختمان رادیو و تلویزیون شده‌اند و کاخ ریاست جمهوری را به محاصره در آورده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش رسیده از خارطوم هزاران نفری که به خیابان‌های پایتخت سرازیر شده‌اند شعار می‌دهند: «سقوط کرد، ما پیروز شدیم».

یک شاهد عینی رویترز گفت که  نیروهای ارتش در اطراف وزارت دفاع مستقر شدند و نظامیان و نیروهای امنیتی در خیابان ها و پل های اصلی خارطوم پایتخت این کشور طی بامداد امروز پنجشنبه مستقر شدند.

همچنین هزاران نفر برای پیوستن به تحصن مقابل وزارت دفاع به حرکت در آمدند.

 سودان از تاریخ 19 دسامبر گذشته تا کنون و به دنبال تصمیم دولت برای افزایش قیمت برخی موادغذایی، شاهد اعتراضات خونین بوده است. 

این تظاهرات از شهر «عطبره» استان «نهرالنیل» آغاز و طی مدت کوتاهی به سراسر این کشور کشیده شد.همچنین با وجود اعلام حالت فوق العاده توسط عر البشیر رئیس جمهور این کشور اما مردم همچنان به اعتراض های خود ادامه می دهند.

طی روزهای اخیر نیروهای ارتش سودان برای حمایت از هزاران معترض که در مقابل وزارت دفاع در خارطوم تحصن کرده بودند با نیروهای امنیتی و سازمان اطلاعات این کشور درگیر شد. نیروهای امنیتی قصد داشتند به زور معترضان را متفرق کنند که با برخورد نیروهای ارتش مواجه شدند.

در درگیری روز سه شنبه در مقابل وزارت دفاع 11 نفر از جمله 6 نظامی جان خود را از دست دادند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.