چهارده عضو شورای امنیت با تصمیم دولت آمریکا در ارتباط با به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندیهای جولان اشغالی مخالفت کردند و آن را نقض قوانین بینالمللی دانستند.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی،چهارده عضو شورای امنیت با تصمیم دولت آمریکا در ارتباط با به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندیهای جولان اشغالی مخالفت کردند و آن را نقض قوانین بینالمللی دانستند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست سوریه در مورد تصمیم «دونالد ترمپ» رئیس جمهور آمریکا در خصوص به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندیهای جولان تشکیل جلسه داد.
در این نشست، تصمیم یکجانبه و غیرقانونی ترامپ مورد انتقاد شدید 14 کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.
سخنرانهای این نشست، یکی پس از دیگری از حاکمیت سوریه بر بلندیهای جولان حمایت کردند و با ضمیمه شدن این اراضی به اراضی تحت اشغال رژیم اسرائیل به شدت مخالفت کردند.
در همین راستا، «ولادیمیر سافرونکوف» معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با بیان اینکه تصمیم بی مسئولانه واشنگتن نقض قوانین بینالمللی و محکوم به شکست است، تصریح کرد: این تصمیمی که ایالات متحده به هر دلیلی و به صورت یکجانبه اتخاذ کرده است، هیچ قانون بین المللی را تغییر نخواهد داد.
دیگر کشورهای عضو شورای امنیت از جمله فرانسه و انگلیس به عنوان عضو دایم و بلژیک، آلمان و لهستان به عنوان عضو موقت این شورا نیز اعلام کردند که حاکمیت رژیم اسرائیل بر جولان را نمیپذیرند و بلندیهای جولان بخشی از خاک سوریه است.
از سوی دیگر «رودنی هانتر» دیپلمات آمریکایی و هماهنگ کننده سیاسی هیات نمایندگان ایالات متحده در سازمان ملل در حمایت از این تصمیم غیر قانونی کشورش مدعی شد: در صورت اجازه دادن به کنترل بلندیهای جولان توسط دولت سوریه و ایران، به حملات ایران و حزب الله از این بلندیها به اسرائیل چشمپوشی خواهد شد.
بنابراین گزارش، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل در کاخ سفید فرمان به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اشغالگر بر بلندی های جولان را امضا کرد.
جامعه جهانی از جمله سازمان ملل، اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا،ایران، ترکیه، روسیه، کانادا و انگلستان اقدام یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا برای به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندیهای جولان را محکوم کرده اند.
اسرائیل، بلندیهای جولان را در جریان «جنگ شش روزه» سال 1967 اشغال و در سال 1981 انضمام آن را اعلام کرد، اما این اقدام از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است.