ترکیه از عربستان سعودی خواست که نام متهمانی که در پرونده قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی محاکمه می شوند را فاش کند و اتهامات آنها را نیز فاش کند.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، ترکیه از عربستان سعودی خواست که نام متهمانی که در پرونده قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی در کنسولگری ریاض در استانبول محاکمه می شوند را فاش کند و اتهامات آنها را نیز فاش کند.

«فخر الدین آلتون» رئیس دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در بیانیه ای که برای رویترز فرستاده شد گفت:« از عربستان می خواهیم که برای جهان هویت افرادی که اکنون آنها را محاکمه می کند اطلاع دهد و بگوید به چه اتهامی محاکمه می شوند.»

همچنین وزارت دادگستری ترکیه طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پلیس بین‌الملل (اینترپل) به درخواست آنکارا برای 20 نفر مظنون در جنایت قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی بولتن قرمز صادر کرده است.

در این اطلاعیه آمده است 20 فرد مظنون هم‌اکنون با اعلام هشدار قرمز پلیس بین‌الملل در سراسر جهان تحت پیگرد قرار می‌گیرند.

سی و شش کشور از جمله 28 کشور عضو اتحادیه اروپا طی بیانیه‌ای پس از چهلمین نشست شورای حقوق بشر در ژنو قتل جمال خاشقجی را «به شدت» محکوم کرده و خواستار محاکمه عاملان آن شدند.

«پیر آنتونیو پانزری» رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا دو روز پیش از اتحادیه اروپا خواست تا پیگیر اجرای عدالت در قضیه قتل جمال خاشقجی باشد و به نقض حقوق بشر در عربستان سعودی واکنش نشان دهد.

این در حالی است که رئیس کمیسیون حقوق بشر عربستان سعودی تأکید کرد که کشورش عاملان قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد ریاض را به دست عدالت سپرده و هرگونه دخالت خارجی در تحقیقات بر روی این پرونده را رد کرده است.

«بندر بن محمد العیبان» که امروز پنجشنبه در جمع اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخن می‌گفت با اعلام مطلب یاد شده تصریح کرد افرادی که به ارتکاب این «جنایت شوم» و رقم زدن این «حادثه ناگوار» در کنسولگری استانبول متهم هستند تا کنون سه بار به همراه وکلای خود در جلسات محاکمه دادگاه شرکت کرده‌اند.

مسئول کمیسیون حقوق بشر عربستان سعودی بدون دادن توضیحات بیشتر درباره نام افراد متهم و جزئیات اتهام‌های مطرح شده در دادگاه بر عزم دستگاه قضایی کشورش برای رسیدگی به این پرنده تاکید کرد و خاطرنشان ساخت که مداخلات خارجی در ماجرای یاد شده هیچگونه نقش و جایگاهی نداشته است.

محمد العیبان در این خصوص تصریح کرد: «تلاش برخی رسانه‌ها برای گوشزد کردن ضرورت نظارت و دخالت بین‌المللی در این پرونده به هیچ وجه پذیرفتنی نیست زیرا اینگونه درخواست‌ها به نوعی مداخله در امور داخلی و دستگاه قضایی کشور محسوب می‌شود.»

این درحالی است که بیش از سی کشور غربی از جمله بیست و هشت کشور عضو اتحادیه اروپا هفته گذشته از عربستان خواستند در چارچوب تحقیق آغاز شده توسط ایالات متحده آمریکا درباره ماجرای قتل جمال خاشقجی برای پیشبرد این پرونده همکاری کند.

سخنگوی دادستان کل عربستان سعودی اواخر سال گذشته میلادی اعلام کرد که یازده تبعه این کشور در ماجرای قتل روزنامه نگار منتقد حکومت ریاض متهم شناخته شده و برای محاکمه به دادگاه معرفی شده اند. بر اساس این گزارش مقامات قضایی برای پنج تن از متهمان درخواست مجازات مرگ کرده اند.

برخی کشورهای غربی همچنان «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان را به دست داشتن در این ماجرا متهم می کنند. دولت عربستان و دیگر مقامات این کشور بارها هرگونه دخالت ولیعهد جوان در این پرونده را منکر شده اند.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس   «واشنگتن‌پست»  روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و هنوز جسد وی پیدا نشده است.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا  سعود القحطانی  مشاور ارشد سابق  محمد بن سلمان  ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.

دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.

وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.

لیتوانی از جمله دیگر کشورهایی بود که به دلیل قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرد. وزارت خارجه لیتوانی 17 تبعه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقجی تحریم کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.