شماری از سیاستمداران مشهور آمریکایی در نامه‌ ای شدیدالحن نسبت به اعلام وضعیت اضطراری از سوی ترامپ برای ساخت دیوار مرزی مکزیک واکنش نشان دادند. تاکنون 50 شخصیت از جمله جان کری این نامه را امضا کرده‌ اند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری فرانسه گزارش داد جمعی از کارشناسان امنیتی آمریکا و سیاستمداران پیشین این کشور در یک نامه شدیدا انتقادی مخالفت خود را با اعلام وضعیت اضطراری برای دریافت بودجه ساخت دیوار مرزی مکزیک از سوی ترامپ بیان داشتند. 

در این نامه که همزمان در کنگره آمریکا نیز مطرح خواهد شد، سیاستمداران این کشور نوشته‌ اند که اعلام وضعیت اضطراری «هیچ مبنای واقعی» ندارد.

58 مقام سابق دولتی، امنیتی و مرزبانی آمریکا از جمله «مادلین آلبرایت» و «جان کری» وزرای خارجه پیشین، «چاک هیگل» وزیر دفاع پیشین و «لئون پانتا» و همچنین «جانت ناپولیتانو» وزیر امنیت داخلی سابق آمریکا و «توماس پیکرینگ» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل این نامه را امضا کرده‌ اند.

این کارشناسان سیاسی همگی به جز هیگل که عضو حزب جمهوری‌ خواه آمریکاست، از اعضای حزب دموکرات هستند و در دولت‌ های «باراک اوباما» و «بیل کلینتون» روسای پیشین این کشور همکاری کرده‌ اند.

دموکرات‌ ها می‌ خواهند از این طرح ترامپ با آرا نمایندگان کنگره، بدون در نظر گرفتن وابستگی حزبی آنان، جلوگیری کنند. 

 

17727012_303

 

امضاکنندگان این نامه تاکید کرده‌ اند: «هیچ ارزیابی خوبی وجود ندارد که بر اساس آن بتوان امروز وضعیت فوق‌ العاده اعلام کرد و با استناد به آن بودجه‌ های اختصاص داده شده به امور دیگر را برای ساخت دیوار در مرزهای جنوبی استفاده کرد. با توجه به عدم وجود تهدید فوری، تخصیص بودجه‌ های دیگر برای ساخت دیوار در مرز جنوب در حقیقت امنیت ملی را تضعیف خواهد کرد چرا که این بودجه‌ ها برای استفاده وزارت دفاع در جهت تامین امنیت سربازان ما و امنیت کشورمان در نظر گرفته شده بوده است.»

دلیلی که مقامات پیشین سیاسی و کارشناسان امنیتی آمریکایی در نامه 40 صفحه‌ ای خود به آن استناد کرده‌ اند، این است که عبور غیرقانونی از مرزهای میان آمریکا و مکزیک در حال حاضر به پایین‌ ترین سطح خود در 40 سال گذشته رسیده است و خطر حملات تروریستی این نواحی را تهدید نمی‌کند.

در اوایل سال 2019 طرح دونالد ترامپ برای تامین هزینه مالی ساخت دیوار مرزی با مکزیک در کنگره آمریکا با شکست روبرو شد. رئیس جمهور آمریکا در تلاش است با اعلام وضعیت اضطراری به وعده انتخاباتی خود برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک جامه عمل بپوشاند.

 

ترامپ: خطر تهاجم به آمریکا

دونالد ترامپ در تاریخ 15 فوریه (11 روز پیش) برای نواحی مرزی آمریکا با مکزیک وضعیت اضطراری اعلام کرد. توجیه ترامپ برای این اقدام «بحران امنیت ملی در مرزهای جنوبی آمریکا» و «خطر تهاجم به کشور» اعلام شد. کنگره با رای مخالف خود بودجه لازم برای عملی کردن طرح ترامپ را تصویب نکرد و اکنون رئیس جمهور آمریکا به راه‌ های دیگر متوسل شده است.

کنگره آمریکا تلاش خواهد کرد از امروز سه‌ شنبه از «اعلام وضعیت اضطراری» ترامپ جلوگیری کند. این نامه یک روز پیش از رای گیری مجلس نمایندگان کنگره آمریکا منتشر شده که بنا دارند با تصویب طرحی اعلام وضعیت فوق العاده از سوی دونالد ترامپ را لغو کنند.

انتظار می رود این طرح در مجلس نمایندگان که اکثریت آن با دموکرات‌ هاست به تصویب برسد اما احتمالا در مجلس سنا که جمهوری‌ خواهان اکثریت آن را دارند، شانسی برای کسب رای بالا ندارد و همزمان حتی با تصویب نهایی در دو مجلس کنگره، به احتمال بسیار زیاد دونالد ترامپ آن را وتو خواهد کرد.

همزمان، دموکرات‌ ها و چندین ایالت آمریکا به دادگاه شکایت کرده‌ اند. بر ان اساس، شکایت‌ نامه‌ ها و پرونده‌ های قضایی دیگری نیز از سوی مالکین خصوصی املاک در امتداد مرز مکزیک به دادگاه‌ ها ارائه شده‌ اند. به این دلیل عملی کردن طرح ساخت دیوار، پیش از آنکه این موضوع در دیوان عالی آمریکا مورد بررسی قرار گیرد، برای مدت زمان طولانی به تعویق خواهد افتاد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.