رژیم اسرائیل و لهستان در مجادله‌ ای لفظی درگیر شده‌ اند که به فحش و ناسزا کشیده است. نخست وزیر لهستان سفر خود به سرزمین های اشغالی را لغو کرده و وزیر خارجه جدید این رژیم به لهستان حمله کرده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، شبکه الجزیره در گزارشی نوشت: «ماتئوش موراویسکی» نخست‌ وزیر لهستان سفر خود به سرزمین های اشغالی را لغو کرده و این را در تماسی تلفنی به اطلاع «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی رسانده است.

نخست وزیر لهستان قرار بود روز دوشنبه به اتفاق سران کشورهای مرکزی اتحادیه اروپا، شامل چک، اسلواکی و مجارستان، به اراضی اشغالی سفر کند و در اجلاس «ویشگراد» موسوم به «وی 4» شرکت کند. به دلیل این تنش این نشست لغو شده است.

علت اصلی لغو سفر نخست وزیر لهستان سخنانی است که بنیامین نتانیاهو درباره همکاری مردم لهستان با رژیم آلمان نازی به زبان آورده بود.

در جریان کنفرانس خاورمیانه که هفته پیش در «ورشو» برگزار شد، نتانیاهو گفته بود که لهستانی‌ ها در جنگ جهانی دوم با نازی‌ ها همکاری کرده‌ اند.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست سخن نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به صورت کلی «لهستانی‌ ها» نقل کرده بود، که همه مردم لهستان را شامل می‌ شود.

دفتر بنیامین نتانیاهو بی‌ درنگ در اطلاعیه‌ ای توضیح داد که اظهارات نخست وزیر به درستی نقل نشده است، زیرا او نه تمام «لهستانی‌ ها»، بلکه بعضی از مردم لهستان را در نابودی یهودیان مقصر دانسته است.

این سخنان خشم عمومی در لهستان و افزایش تنش میان دو طرف را منجر شد.

این شاید اولین پس لرزه کنفرانس ورشو برای لهستان باشد. 

لغو اجلاس «وی 4»  شکستی دیپلماتیک برای نتانیاهو قبل از برگزاری انتخابات کنیست(پارلمان رژیم صهیونیستی) محسوب می‌ شود. 

برای بنیامین نتانیاهو قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی 9 آوریل، اجلاس ویشه‌ گراد برای نشان دادن پشتیبانی دیپلماتیک برخی کشورهای اروپای شرقی از سیاست‌ هایش در قبال فلسطین اهمیت داشت.

به این ترتیب رهبران کشورهای اروپای شرقی - به‌ جز لهستان - تنها به دیدار بنیامین نتانیاهو اکتفا می‌ کنند.

«ویرژینی هرتز» کارشناس مسائل بین المللی می گوید: «این نشست برای نتانیاهو در آستانه انتخابات فرصتی برای کسب اعتبار بود. وی به اتهام فساد تحت تعقیب قضایی قرار دارد. از سوی دیگر این نشست می‌توانست اولین نشست بیت المللی قابل برگزاری در بیت المقدس بعد از جنگ شش روزه در سال 1967 باشد. همچنین این نشست با کشور‌های شرق اروپا برای نخست وزیر اسرائیل فرصتی بود تا با موضع فراگیر اروپا علیه وی و انتخاب هایش مقابله کند، به طور مثال باید به مخالفت اتحادیه اروپا با شهرک سازی و انتقال پایتخت به بیت المقدس اشاره کنم. نتانیاهو می‌خواست با این چهار کشور شرق اروپا نوعی اتحاد راهبردی برقرار کند. برای چهار کشور یادشده نیز این نشست فرصتی برای دیده شدن در خارج از مرزهایشان بود. گروه ویشگراد بعد از فروپاشی دیوار برلین برای تسریع الحاق به اتحادیه اروپا تشکیل شد. این کشور‌ها تا قبل از آن اعضای اصلی بلوک شرق نزدیک به شوروی سابق شناخته می‌شدند. این کشور‌ها از جمله اعضای اتحادیه اروپا هستند که در بستر برنامه‌ های اتحادیه خیلی اعتراض می‌ کنند و اغلب دولت‌ های راست گرا و پوپولیست دارند و در مجموع می‌خواهند جایگاه خودشان را در اتحادیه متمایز کنند.»

خصومت ریشه‌ دار

«ایسرائل کاتز» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز مردم لهستان را در محو و نیستی یهودیان مسئول دانست.

کاتز که به تازگی و برای مدتی کوتاه، سرپرستی وزارت خارجه این رژیم را به عهده گرفته، روز یکشنبه در گفت و گویی تلویزیونی به نقل از «اسحاق شامیر» نخست وزیر پیشین رژیم اسرائیل گفت: گرایش ضدسامی با شیر مادر وارد بدن لهستانی‌ ها می‌ شود.

لهستان خواستار عذرخواهی رسمی وزیر خارجه جدید رژیم صهیونیستی شد. در همین رابطه، وزارت خارجه لهستان در بیانیه ای اعلام کرد که سفیر اسرائیل در ورشو را به وزارت خارجه این کشور احضار کرده است.

در پاسخ، «مارک ماگیروفسکی» سفیر لهستان در سرزمین های اشغالی نیز در پیامی توئیتری گفت: «واقعا شگفت‌ انگیز است که وزیر تازه خارجه اسرائیل الفاظی چنین بی‌ شرمانه و نژادپرستانه به زبان آورده است.»

کاتز بی‌ درنگ واکنش نشان داد و روز دوشنبه در گفت و گویی رادیویی گفت: «واقعیات تاریخی را نمی‌ توان تغییر داد. لهستانی‌ ها در نابود کردن یهودیان با نازی ها آلمان همکاری کردند. لهستان بزرگ ترین گورستان یهودی‌ هاست و این یک واقعیت تاریخی است.» او دشمنی لهستانی‌ ها با یهودیان را بسیار قدیمی و ریشه‌ دار دانست و گفت که آنها همیشه ضدسامی بوده‌ اند.

او تاکید کرده است که دولتش باید به خاطر منافع ملی با لهستان رابطه دوستانه داشته باشد، اما در عین حال نباید «میراث و خاطره قربانیان هولوکاست را فراموش کنیم».

سال گذشته نیز لهستان و رژیم صهیونیستی بر سر همین موضوع مشاجره داشتند. در لهستان قانونی تصویب شد که مقرر می‌ کرد که نباید ملت لهستان را در هولوکاست مقصر دانست.

رژیم صهیونیستی به این اقدام اعتراض کرد و قانون یادشده را ضدیهودی دانست.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.