گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور میانمار طی یک نشست مطبوعاتی در دکا پایتخت بنگلادش گفت: از عربستان سعودی و هندوستان میخواهیم پناهندگان روهینگیا را به بنگلادش دیپورت نکنند.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور میانمار از مقامات عربستان سعودی و هندوستان خواست مسلمانان روهینگیا را به بنگلادش دیپورت نکنند.
«یانگهی لی» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور میانمار طی یک نشست مطبوعاتی در دکا پایتخت بنگلادش گفت: از عربستان سعودی و هندوستان میخواهیم پناهندگان روهینگیا را به بنگلادش دیپورت نکنند.
وی افزود: اخبار دال بر بازداشت و اخراج روهینگیاییها از عربستان سعودی و هند و ارسال آنها به بنگلادش نگرانکننده است. بیتوجهی میانمار به نگرانی جامعه بین المللی پذیرفتنی نیست.
این در حالی است که شصت و یکر نفر از آنان چند روز پیش در هند بازداشت شدند. امسال حدود 1300 روهینگیایی از ترس اخراج اجباری از بنگلادش به هند گریخته اند. بنا به اعلام ائتلاف آزادی روهینگیا ریاض قصد دارد 250 آراکانی را به بنگلادش دیپورت کند.
بنابراین گزارش، ارتش میانمار در تاریخ 25 آگوست سال 2017 حملات خود به منطقه «آراکان» را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود 350 روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل، شمار مسلمانانی که از 25 آگوست 2017 به این سو از خشونتهای ارتش میانمار و بودائیان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه شهر «کاکس بازار» در بنگلادش پناه بردهاند به حدود 700 هزار نفر، از جمله 420 کودک رسیده است.
از سال 1970 تاکنون 84 درصد از جمعیت 2 میلیونی مسلمانان آراکان در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای اطراف گریختهاند.