روزنامه نگاران، فرهیختگان و احزاب سیاسی الجزایر با سفر به سلمان به کشورشان به شدت مخالفت کردند.
به گزارش جماران، روزنامه الخبر جزایر نوشت که شاهزاده «عبدالعزیز بن سعود بن نایف» وزیر کشور عربستان سعودی به منظور مقدمه سازی برای سفر«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی به الجزایز در چارچوب سفر دوره ای به کشورهای عربی، وارد الجزایر شد.
این روزنامه در ادامه نوشت که برنامه روز نخست سفر بن سلمان دیدار با «عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهور و مسئولان بلندپایه است.
در این سفر دو روزه بن سلمان نشست بازرگانان دو کشور را به همراه «احمد اویحیی» نخست وزیر الجزایر افتتاح می کند.
این در حالی است که روزنامه نگاران، فرهیختگان و احزاب سیاسی الجزایر با سفر به سلمان به کشورشان به شدت مخالفت کردند.
روزنامه نگاران و فرهیختگان الجزایری با صدور بیانیه ای به سفر ولیعهد عربستان به الجزایر مخالفت کردند. در این بیانیه که 17 شخصیت رسانه ای و فرهنگی برجسته الجزایر آن را امضا کردند عنوان« نه به سفر محمد بن سلمان» داشت.
«لویزه حنون» دبیر کل حزب کارگر الجزایر نیز با سفر بن سلمان به الجزایر مخالفت کرده و آن را «تحریک» الجزایری ها دانست.
حزب« جنبش مجتمع صلح» اسلامگرا نیز با سفر بن سلمان مخالفت کرد زیرا آن را « در خدمت چهره الجزایر و جایگاه آن»ندانست و«عبالرزاق مقری» رئیس این حزب نیز گفت که « شرایط به الجزایری ها اجازه نمی دهد که از ولیعهد عربستان سعودی استقبال کنند زیرا او مسئول قتل تعداد زیادی از کودکان و غیرنظامیان در یمن و زندانی کردن شماری از عربستانی ها است بدون آن که جرمی مرتکب شده اند. همچنین وی مسئول قتل جمال خاشجی روزنامه نگار عربستانی است.»
پیش از این نیز مردم تونس مخالفت گسترده خود را با سفر بن سلمان به این کشور نشان دادند و وی را مسئول عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم اسرائیل، کشتار مردم بی گناه یمن و قتل جمال خاشقجی دانستند.
بنابراین گزارش، جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستان سعودی و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستوننویس «واشنگتنپست» روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.
خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.
پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند.
در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیهای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شدهاند.
اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بیاطلاعی میکنند.
در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.
آمریکا «سعود القحطانی» مشاور ارشد سابق «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است.
بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.
در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.
دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.
دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.
وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.